Medimagazin logo

İki yıl içinde uluslararası boyuta taşınan kongre: Uluslararası Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, insan hayatındaki en önemli unsur ve hakkın, doğru ve zamanında gerçekleşen bir sağlık hizmeti olduğunu bildirdi.
Kaynak: AA
İki yıl içinde uluslararası boyuta taşınan kongre: Uluslararası Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uluslararası Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlendi.

SBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Gülhane'nin 120 yıllık bir geçmişe sahip olduğuna işaret etti.

Gerek, bu kültür içerisinde giderek artan bir biçimde Türk tıbbına sunulan sağlık hizmetlerine yön veren bir kurum haline geldiklerini, iki yıl içerisinde gerçekleşen kongrenin büyüklüğünün ulusal boyuttan uluslararası boyuta taşınmış olmasının, bu iş birliğinin ve güçlü akademik faaliyetlerin göstergesi olarak kabul etmek gerektiğini bildirdi.

Gerek, "İnsan hayatındaki en önemli unsur ve hak kendisine sunulacak sağlık hizmetinin doğru biçimde ve zamanında gerçekleşmesidir. Doğru ve zamanında gerçekleştirdiğimiz sağlık hizmetinin kalitesi, o kişinin yaşam hakkının bir parçasıdır." değerlendirmesinde bulundu. 

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik de Sağlık Bakım Hizmetleri Kongresi'nin bu yıl ki temasının, "Birlikte Güçlüyüz" olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Gülçelik, herkesin farklı nedenlerle sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"İnsanlar bu hizmeti almaya gereksinim duyduklarında doğal olarak en mükemmeli istemektedirler. En mükemmel hizmet için ise uygun bir fiziki ortam, yeterli bir donanım ve güçlü bir ekip şarttır. Biz, sağlık çalışanlarının öncelikli hedefi insanımıza hak ettiği sağlık hizmetini en etkin, en ileri ve en hızlı bir şekilde sunmak ve ülkemizi sağlık alanında daha ileri bir seviyeye taşımaktır. Bu hizmette ve elde edilen başarıda tüm sağlık çalışanlarının katkısı en önemli kısmını oluşturmaktadır." 

Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ise sağlık hakkının uluslararası hukukla korunan temel bir insan hakkı olduğunu belirtti. 

Türkiye'de de sağlık hizmetinin her geçen yıl geliştiğini ifade eden Gülüm, "Son yıllarda hızla artan şehir hastaneleri, sağlık hizmetine farklı bir boyut katmıştır." dedi.
 

sağlık hizmeti
mustafa gerek
sağlık bilimleri üniversitesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir