Medimagazin logo

İlçede tüm ASM'ler açıldı, aile hekimleri 24 saat çalıştı

Kahramanmaraş Valiliğinden Elbistan ilçesindeki "içme suyundan zehirlenme" iddiasına ilişkin yapılan açıklamada, hastanelere başvuranların hiçbirinde hayati tehlikenin söz konusu olmadığı ve taburcu edildikleri bildirildi.
İlçede tüm ASM'ler açıldı, aile hekimleri 24 saat çalıştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçede 26 Ağustos saat 24.00'ten itibaren Elbistan Devlet Hastanesi ile Elbistan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine bulantı, karın ağrısı ve ishal şikayetiyle başvuru olduğu anımsatıldı.

Sağlık personelinin gerekli tetkik ve muayenelerinden sonra tedavileri yapılarak vatandaşların taburcu edildiği belirtilen açıklamada, Halk Sağlığı Müdürlüğünce de tüm aile sağlık merkezlerinin açılarak aile hekimlerinin tamamının göreve çağrıldığını kaydedildi.

İlçedeki eczanelerin de açık tutularak ihtiyaç halinde vatandaşlara hizmet vermelerinin sağlandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Konuyla ilgili gerekli ilaç ve malzeme tedariki sağlanmış olup ilçe merkezindeki tüm hastane ve aile hekimliklerine gönderilmiştir. İshal, bulantı, karın ağrısı gibi şikayetlerle ilgili hastane ve aile hekimliklerimize müracaat eden vatandaşlarımızın hiçbirinde hayati tehlike söz konusu olmayıp, gerekli tıbbi müdahaleler yapılarak taburcu edilmişlerdir. Ayrıca İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce su numuneleri alınarak Halk Sağlığı İl Müdürlüğümüze gönderilmiş ve detaylı laboratuvar çalışması yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın laboratuvar sonuçları kesinleşinceye kadar içme suyunu kaynatarak kullanması uygun görülmektedir."

Açıklamada, Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığınca da konuyla ilgili gerekli adli işlem ve soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

Valilik koordinesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KASKİ, sağlık kuruluşları ve ilgili birimlerle kriz merkezi oluşturulduğu belirtilen açıklamada, sorunun kaynağının tespiti ve gerekli tedbirlerin alınmasına ilişkin çalışmaların titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, vatandaşlardan resmi kurumların bilgilendirmesi dışında hiçbir bilgiye itibar etmemeleri istendi.

Çok sayıda vatandaş, başvurduğu hastanelerden taburcu edildi
Dün akşam saatlerinde ilçedeki hastanelerin acil servislerine "mide bulantısı, baş dönmesi ve yüksek ateş" şikayetiyle müracaat eden çok sayıda vatandaşın bir kısmına acil serviste serum tedavisi, rahatsızlığı normal seviyede olanlara ise ilaç tedavisi uygulandı.

Aile hekimleri ile Elbistan Devlet Hastanesine gelen yaklaşık 5 bin kadın, erkek ve çocuğun çoğunluğu, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

kahramanmaraş
zehirlenme
aile hekimleri
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir