Medimagazin logo

İngiltere’de asistan doktor grevi ülkeyi sarstı

İngiltere’de doktorlar 40 yıl sonra ilk kez grev yaptı. Mesai saatlerindeki düzenlemeleri protesto etmek isteyen 45 bin asistan doktorun grevi ülke çapında dikkat çekti.
İngiltere’de asistan doktor grevi ülkeyi sarstı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Asistan doktorlar maaşlarına yüzde 11 zam yapılmasına karşın zaman zaman haftada 7 gün çalışmalarını öngören sağlık yasasına tepki gösteriyor.

Grev boyunca acil serviste çalışan asistan doktorlar görevlerini yapmaya devam edecek.

Grev dolayısıyla şimdiden 4 bin hasta randevusunun ertelendiği öğrenildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, grevin hastaların sağlığını tehlikeye attığını belirtti.

 

 

BBC’nin 886 kişiyle yaptığı ankete göre asistan doktorların greve gitmesini acil servislerin açık olması koşuluyla halkın yüzde 86’sı destekliyor.

İngiliz İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn hükümeti doktorlar ile pazarlık yapmaya çağırdı.

Doktorlar 28 Ocak ve 10 Şubat’ta da tekrar greve gidilecek.

asistan
ingiltere
grev
david cameron
Yorum (2)
aydin sinal
calisma hayatinda en zor is vardiye calismasidir,maalesef avrupadaki saglik harcamalarinin artmasi ile hastahaneler bu yükü kaldiramamakta iflas halindedir.almanya,ingiltere gibi ülkelerde hastahahanelerde nöbet sistemini vardiye calismasina dönüstürmüslerdir,önce hemsire ve saglik cilarla basliyan bu sistem 5-10 senedir asistan doktorlarída kapsamaktadir. misal almanyada 07-15,15-23,23-07 saatleri arasinda 3 vardiye yapilmakta tabiki 8 Saat calisma sadece kagit üzerinde isi bitirenceye Kadar hastahanede kalmaya mecburdur.Nöbet Saat ücreti kalkmis,kagit üzerinden günde 8 Saat calistigi görüldügü icin fazla mesayiden serbest zaman alamamakta sadece bir miktar Döner sermayeden para almaktadirlar,büyük sehirlerde yasayan asistanlar ailelerinden yardim görmektedirler, bu vardiye calismasi nin verdigi huzursuzluk senelerdir devam etmekteydi nihayet patladi bakalim nereye varacak.
6
Cevapla
cemal
yokmu sağlık müdürü veya başhekim bunların savunması alınsın nasıl hastayı mağdur ederler
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir