Medimagazin logo

İngiltere'de skandal: Bilgisayar hatası sonucu onlarca kadın meme kanserinden ölmüş olabilir

Ülkede yeni fark edilen bilgisayar hatası yüzünden 9 yıldır taramalara çağrılmayan 68-71 yaş grubundaki 450 bin kadından en az 135, en fazla 270'inin meme kanserinden ölmüş olabileceği ortaya çıktı
İngiltere'de skandal: Bilgisayar hatası sonucu onlarca kadın meme kanserinden ölmüş olabilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

LONDRA - İngiltere'de hükümet, bilgisayar hatası nedeniyle göğüs taramasına çağrılmayan çok sayıda kadının meme kanserinden hayatını kaybetmiş olabileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Jeremy Hunt, İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasında yaptığı konuşmada, hatadan dolayı yaşamını yitirenlerin sayısının en az 135, en fazla 270 olduğunu bildirdi.

Hunt, 2009 yılından bu yana 68-71 yaş grubundaki 450 bin kadına göğüs taraması için randevu daveti gönderilmediğini belirterek bunun bilgisayardaki bir algoritma hatasından kaynaklandığını aktardı.

Bakan Hunt, hata sonucu 70 yaşına yeni girecek kadınların sistemden otomatik olarak muaf tutulduğunu ve son göğüs taramaları için gerekli davetin bu kişilere ulaştırılmadığını kaydetti.

Davetlerin iletilmediği kadınların tespit edilerek bu ay sonuna kadar taramaya çağrılması bekleniyor.

İngiltere'deki aile sağlığı merkezlerinde 50-70 yaş grubundaki kadınlara ücretsiz göğüs taraması hizmeti sunuluyor. En tehlikeli yaş grubundaki bu kadınlar sistemden otomatik olarak üç yılda bir taramaya davet ediliyor. Tarama hizmeti 70 yaş üstü kişilere ise talebe göre veriliyor.

ingiltere
meme taramasi
algoritma hatasi
Yorum (9)
Krizantem
İngiltere'de meme cerrahisi kliniğinde çalışıyorum. Kardeş siz kendinize bakın. Burda kadınlarn kontrollerine gösterilen ihtimam üst düzeydedir. Siz hiç aile hekimi tarafından mektupla kontrole çağrıldınız mı? Türkiye'de kontrol blie yok. Zavallı ülkem kendini mi tatmin ediyorsun bu haberlerle nedir?
29
Cevapla
ROTMD
İngilterede meme cerrahisi kliniğinde çalışan arkadaş! Senin haberin olmasa da Türkiyede de aile hekimi tarafından mektupla olmasa bile telefon denilen iletişim aracı kullanılarak kontrole çağrılıyor kadınlar ve hatta ulaşımı zor olan ilçe vs.. yerlere araç tahsis edilerek insanlar kanser tarama merkezlerine getiriliyor. Ülken zavallı değil rahat ol. Bu sadece bir haber. Tatmin meselesine de hiç girme bence!
7
Cevapla
Erkan
Arkadaş kendini neden savunuyorsun ki. Türk değil misin yoksa. ingiltere'nin sağlık sisteminin rezilliğini neden savunuyorsun
5
Cevapla
Mustafa
Bizde mektupla hastayi kontrole cagirmaya hic gerek yok kardes. 40 yas ustu bayanlar hergun doktora gidiyor zaten.
14
Cevapla
Selimi
Krizantem, sacmaligi birakalim lütfen. O haber dünyanin her tarafinda yayinlandi. Örnergin http://www.dw.com/de/schwerwiegende-panne-bei-brustkrebsvorsorge-in-gro%C3%9Fbritannien/a-43627099 Kimse kendini tatmin etmeye calismiyor. Siz kendinizi tatmin edin. Belki rahatlarsiniz. Saygilarimla
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir