Medimagazin logo

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Belgesi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi kuruluş aşamasında Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri (EAH) ile afiliasyon yapan ilk tıp fakülteleri arasında. Bu kapsamda İzmir de bulunan Atatürk EAH ile birlikte kullanım ve Tepecik EAH ile işbirliği protokolü yapan fakülteye Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Belgesi verildi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Belgesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Öğretim hayatının henüz 8. Yılını doldururken 07 Şubat 2018 tarihinde UTEAK’a Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon belgesi almak amacıyla yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı.

Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği yönetim kurulunun 23 Şubat 2019 tarihinde yaptığı değerlendirme sonucunda üniversitenin Türkçe Tıp Eğitimi Programının Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Ulusal Standartlarını karşıladığı saptandı ve eğitim programı 01 Ocak 2025 tarihine kadar akredite edildi..

İKÇÜ alınan bu belge ile Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile afiliasyon yapılarak kurulan Tıp fakülteleri içerisinde akreditasyon belgesi alan ilk Tıp Fakültesi oldu.

İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gökhan Köylüoğlu yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

“ 07.02.2018 tarihinde Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kuruluna yaptığımız başvuru ile başladığımız akreditasyon süreci 17-21 Şubat 2019 tarihlerinde yapılan kurum ziyaretiyle sonlanmıştır. Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği yönetim kurulunun 23.2.2019 tarihinde yaptığı değerlendirme sonucunda Türkçe Tıp Eğitimi Programımızın Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Ulusal Standartlarını karşıladığı saptanmış ve programımız 2022 yılında yapılacak ara değerlendirmede ulusal standartları karşılaması kaydıyla 01.01.2025 tarihine kadar akredite edilmiştir.

 Bu başarı şüphesiz ki öğrencileri, idari personeli, öğretim üyeleri ve yöneticileri ile hepimizin ortak başarısıdır. Ülkemizdeki az sayıdaki köklü Tıp programının sahip olduğu bu belgeyi, henüz iki dönem mezun vermiş ve sekizinci eğitim öğretim yılında iken almak fakültemiz için büyük bir gurur tablosudur. Bu tablonun oluşacağına inanan ve katkı veren tüm öğrencilerimize, işlerini büyük bir disiplinle yapan idari personelimize, mesleklerini başarıyla yürüten, eğitim ve öğretimi uluslararası standartlarıyla uygulayan tüm öğretim üyelerimize, özellikle yoğun mesailerinden zaman ayırarak Öz Değerlendirme Raporunun yazılmasına katkı veren fedakar ekibe ve her türlü desteklerini esirgemeyen Rektörlüğümüze teşekkür ederim. Bundan sonra hepimize düşen en önemli görevin, sadece alınan belge ve gelinmiş olan standartı korumak değil, Tıp eğitimindeki uluslararası bilimsel gelişmeleri takip etmek ve eğitimimizi tüm birimlerimiz düzeyinde daha da geliştirmek ve ilerletmek olduğuna inancım tamdır.”

i̇zmir katip çelebi üniversitesi
tıp fakültesi
akreditasyon
Yorum (1)
a.e
tebrikler
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir