Medimagazin logo

Müezzinoğlu'ndan Tam Gün açıklaması

"İlave mesai yapmak isteyen hocalarımıza farklı alternatifler oluşturduk"
Müezzinoğlu'ndan Tam Gün açıklaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bir gazetecinin ''Tam gün yasasının içeriğiyle ilgili bilgi verebilir misiniz?'' sorusu üzerine, tasarının önceki gün Meclis Genel Kurulundan geçerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulduğunu belirtti.

Bundan sonraki süreçte devlet ve kamuda çalışan hekimlerin muayenehane açma haklarının olmadığını anlatan Müezzinoğlu, şu bilgileri verdi:

''İster üniversite, isterse devlette olsun bir tarafta muayenehane diğer tarafta devlet kuruluşunda sağlık hizmeti sunumunu bundan sonraki süreçte yasaklıyoruz. Ama normal mesaisinden sonra ilave mesai yapmak isteyen hocalarımıza da farklı alternatifler oluşturduk. Bunlardan biri, kendi kurumunda saat 5'ten sonra, cumartesi veya pazar çalışabilsin. Vatandaşlarımıza hizmet edebilsin, buradan da maddi kazanımları olsun. Onun dışında günlük performansında, gerek bilimsel araştırmalarda gerekse uygulamalarda, YÖK ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa belirleyeceği kriterlerin üstüne çıkan hocalarımızın da özel sektör veya vakıf hastaneleriyle kurumsal sözleşme yaparak yine mesaiden sonra oralarda çalışabilecek. Bu mesaiden sonra ilave hakta vatandaşımızın da bir miktar katkı payı vermesi söz konusu. Yani devlet, üniversite hocamıza 55 liralık bir muayene ücreti verirken, vatandaştan da bir 55 lira muayene ücreti alma hakkı olacak.''

müezzinoğlu'ndan
tam
gün
açıklaması
Yorum (12)
em
esnaf yada benzeri işlerle uğraşanlar ikinci ya da üçüncü işyeri açabilirler,işlerini dilediği gibi çoğaltabilirler ama bizler sadece elimizdeki ile idare etmeye mecburuz,çalışıp zengin olmak bize haram.köleliğin ilanıdır bu.
0
Cevapla
dr ogretim uyesi
Bir saglik bakani halka ve kamuoyuna bu kadar yanlis bilgi verebilir sasiyorum. Bahsettigi 55 lira paket ucreti hekimin eline 5-6 lira performans kalir hastanin odeyecegi 55 liranin ise sadece 25-30 lirasi hekimi kalir (yeni kanuna gore) toplamda yaklasik hasta basi 30 lira eder. Tabi bu hasta ben ozel ucreti odedim diye ozel ilgide bekler. Simdi soruyorum son degisikliklerle ozel hastanesinde hastalara yuzlerce lira fark odeten saglik bakani ayni duyarliligi ogretim uyelerine neden gostermiyor. Cevabini aslinda biliyorum onlar birer kole yapilmak isteniyor. Allaha havele ediyoruz....
0
Cevapla
Dr E
İlave mesai yapmak isteyen hocalarımıza sunulan farklı alternatifler kamuda çalışan doktorlara da sunulmalı.
0
Cevapla
Ahmet Serel
Sayın Bakan söylediklerinizin pratikte uygulanması çok zor.Aslında bu kanunun bazı maddeleri teorikte mesai dışı çalışmaya izin verirken konulan kuralların katı oması bunu pek de mümkün kılmıyor.Zaten amaç AYM kararlarının arkasından dolanmak.Hele birde işyeri hekimliği ile ilgili bir madde var ki kesin AYM den dönecek.
0
Cevapla
dr
Sayın sağlık bakanı özel avcılar hastanesinin kurucusu ve ortağıdır. Herşey çok açık.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir