Medimagazin logo

Neden akşam yemeğinde birbirimizi yemiyoruz?

Bir insanın kaç kalori olduğunu öğrenmek ister miydiniz? Kalorisi oldukça düşük olan insanların eski çağlarda, sanıldığı üzere beslenmek için değil, çoğunlukla ritüeller için insan eti yediği tahmin ediliyor.
Neden akşam yemeğinde birbirimizi yemiyoruz?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN HABER MERKEZİ- Nature’de yayımlanan yeni bir çalışmada, ortalama bir insanın kalori miktarı hesaplandı; eski çağlarda besin ihtiyacını gidermek için insanların diğer hayvanlara göre çok düşük kaloride olduğu görüldü. Araştırmacılar, Homo erectus, H. antecessor, Neandertallar ve erken modern insanların insan eti yemelerinin diyet bazlı olmaktan çok ritüel odaklı olabileceğini söyledi.

Bir insan ortalama 125 bin 822 kalori

Ortalama kiloda bir insan bedeninin kaç kalori olduğunun anlaşılması için, 1945-1956 yılları arasında bilim için bağışlanmış erkek vücutların verileri analiz edildi. Ortalama 125 bin 822 yağ ve protein kalorisi içeren insan vücudunun, altmıştan fazla insanın bir günlük kalori ihtiyacını karşılayabileceğini aktaran araştırmacılar, eski dönemdeki hayvanlarla karşılaştırınca çok daha düşük kalorili ama aynı zamanda tehlikeli ve kurnaz insanların av olarak tercih edilmesinin çok zor bir ihtimal olduğunu kaydetti. Araştırmada eski çağda yaşayan bir mamutun 3 milyon 600 bin, gergedanın ise yaklaşık 1 milyon kaloriye denk geldiği bilgisi verildi.

Yamyamlık örnekleri, büyük açlık zamanlarında görülmüş olabilir

Araştırmacılar, Avrupa’daki bazı Paleolitik bölgelerde bulunan yamyamlık örneklerinin büyük kıtlık dönemlerinde zor durumda kalındığı ve doğal kazalarla ölen bir insan bedeninin boşa gitmesinin istenmediği için görülmüş olabileceğini söyledi. Çalışmada, tarih öncesi yamyamlığın çoğunlukla ritüel gerekçelerle, mesela düşmanının tadına bakarak zaferini kutlamak gibi gerekçelerle tüketildiği aktarıldı. 

araştırma
insan kaç kalori
yamyam
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir