Medimagazin logo

Numune Hastanesi ağustos ayında taşınıyor

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ne zaman taşınacağıyla ilgili tartışmaya son noktayı koydu.
Kaynak: Hürriyet
Numune Hastanesi ağustos ayında taşınıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Demircan, Hürriyet Ankara’ya, Numune Hastanesi’nin, Başkent’te yapımı tamamlanma aşamasına gelen Şehir Hastanesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte ağustos ayında taşınacağını açıkladı. Bakan Demircan, “Biliyorsunuz, Şehir Hastanemizin yapım çalışması sürüyor. Yakında tamamlanıp hizmete alınacak. O çerçevede Numune Hastanesi’ni de oraya taşıyacağız. Bu ne zaman gerçekleşir? Haziran, temmuz diye düşünmüştük ama herhalde ağustos ayını bulacak” dedi. 

YERİNE BUTİK HASTANE OLABİLİR

Demircan, kapatılıp taşınacak Numune Hastanesi’nin yerine ne yapılacağı sorusuna karşılık da, “Şu anda bir karar vermiş değiliz. Orası konum olarak çok önemli bir yer. Bir karar vermedik ama biliyorsunuz şehir hastanelerinin yanında kent merkezlerinde butik hastaneler oluşturma düşüncemiz de var, belki butik hastane yapılabilir. Butik hastanelerde belli sağlık hizmetleri verilecek ama sağlık açısından asıl önemli operasyonel hizmetler şehir hastanelerinde olacak” diye konuştu.

BÖLGELERE DENGELİ DAĞILMALI

İstanbul gibi Ankara’da da şu anda hastanelerin bölge olarak belli merkezlerde yoğunlaştığına da dikkat çeken Demircan, “Bu hastanelerin kent içinde dengeli dağılması gerekiyor. Butik hastane planlamalarımızda bunun üzerinde de duruyoruz” dedi.

numune hastanesi
taşınma
Yorum (4)
m. murat
Bakan bey ağzından kaçırmış gizli niyetlerini, "Orası konum olarak çok önemli bir yer" demekle... Yani eski hastanelerin taşınmasındaki amaç, merkezi konumdaki arsalarda rant yaratmak..
31
Cevapla
Milli ve Yerli
Orasinin kiymeti Milli mucadele yillarinda Ankaradaki tek saglik ussu olmasi hasebiyle binlerce gaziye hizmet etmis ve vefat eden sehitlerimizin hemen hastane bahcesine ve yakinindaki namazgah tepesine defnedilmesinden dolayi yani ecdad diyari sehitler mekani ve simdiye kadar yuzbinlerce garip gurebanin sifa buldugu ve hatiralarini biraktigi bir mekan olmasindan ve Sultan Abdulhamid hanin Ankaradaki emaneti olan en eski saglik tesisi olmasindan dolayi kiymettar... Bastigin yerleri toprak diyerek gecme Tani
19
Cevapla
Veysel özdemir
Sayın bakan ben ankarada 25 yıldır taksiciyim ankaraya küçük bir şehir değilki kolayca ulaşsınlar taşınacak hastanelerin çevresinde yüzlerce esnaf var ekmeklerini ellerinden alıyorsunuz ne için hem hastaları ve esnafı madur edecek siniz taşınmakla ilgili kararınızı gözden geçirin atalarımızın emaneti hastanelerimizi kapatmayın
6
Cevapla
Anthony Anderson
antrikotçular , pastırmacılar milletin ekmek derdinden anlar mı ?
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir