Medimagazin logo

O hastane 30 gün kapalı!

4 yaşındaki çocuğun narkozdan öldüğü iddialarının ardından...
O hastane 30 gün kapalı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Pusat Kaya'nın (4) ameliyat sırasında narkozdan öldüğü iddialarında adı geçen özel tıp merkezinin cerrahi ve ameliyathane faaliyetlerinin 30 gün süreyle durdurulduğunu bildirdi.

Dr. Akan, yaptığı yazılı açıklamada, çocuğun ölümüyle ilgili olarak gerekli inceleme ve soruşturmanın ivedilikle başlatıldığını belirtti.

Akan, şunları kaydetti:

''7 Eylül'de konjenital kulak anomalisi düzeltme ameliyatı nedeniyle, özel bir tıp merkezinde ameliyata alınan 4 yaşındaki Pusat Kaya ile ilgili olarak, ameliyatı yapıldıktan sonra uyandırma esnasında solunum problemi geliştiği belirtilen, ardından kardiak arrest (kalp durması) gelişen hasta için tıp merkezinde yapılan müdahalelere yeterli cevap alınamaması üzerine, 112 komuta merkeze yapılan çağrı sonrasında 112 hekimli ambulansı olay yerine 3 dakika içerisinde intikal etmiştir. 112 ekibi ile müdahaleyi yapan anestezi uzmanı ve ekibi eşliğinde Dörtçelik Çocuk Hastanesine sevk edilen ve saat 21.00'de hastane acil servisine girişi yapılan hastanın müdahalesine ambulansta ve acil serviste devam edilmiştir. Ancak müdahaleye cevap vermeyen hasta Saat 21.20'de ölü olarak kabul edilmiştir.''

Kaya, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda ameliyatın yapıldığı söz konusu özel tıp merkezinin cerrahi birimi ve ameliyathane faaliyetlerinin 30 gün süreyle durdurulduğunu belirterek, soruşturma neticesine göre gerekli görülürse ilave tedbirlerin de alınacağını vurguladı.

o
hastane
30
gün
kapalı!
Yorum (5)
gölgelice
Üzüldüm, geçmiş olsun. Tamamen komplikasyona benziyor. Doktorlar elinden geleni fazlasıyla yapmış; binde bir oranındaki risk bu kuruma, bu doktora çıkmış. Hiç alakası olmayanları neden cezalandırıyorsun? O zaman Bursa'daki tüm özel hastaneleri kapat. Diğer cerrahların ne suçu var? Bu kadar keyfi ve despot sistem olur mu? Aynı olaylar devlet hastanesinde olmuyor mu? Devlet hastanesi kapatılıyor mu? Üstelik hiç bir ihmal de görünmüyor.
0
Cevapla
n. t.
Tıp Merkezlerinde anestezi gerektiren cerrahi operasyonların yıllardır yasaklanmamış olması, bakanlık için çok büyük bir eksiklik. Tıp Merkezi adı altındaki yerlerde rutin her çeşit ameliyat, sezeryan, vb yapılmaktadır. Derhal yasal olarak engellenmesi gerekir. Herhangi bir komplikasyon bir hastanede de olabilir, soruşturulur, karara bağlanır. Ama "TIP MERKEZİ" ADI ALTINDAKİ YERLERDE-"ACİL" VEYA "GÜNÜBİRLİK YATIŞ" ADI ALTINDA, "HANGİ BAHANE İLE OLURSA OLSUN" "ANESTEZİ GEREKTİREN HERHANGİ BİR CERRAHİ İŞLEM" YAPILMASINA İZİN VERİLMESİ SÖZ KONUSU OLAMAZ. BAKANLIK DERHAL-GÜN GEÇMEDEN - BU KONUYU ÇÖZÜMLEMELİDİR. MERKEZ ADI ALTINDAKİ YERLERDE EN BASİT ANESTEZİ İŞLEMİ YAPILMASI DERHAL KANUNEN ENGELLENMELİDİR. ANNE- BEBEK ÖLÜMLERİNE NEDEN OLUNABİLECEK- BU TARZ KADIN DOĞUM MERKEZLERİNİN DE OLDUĞU AKILDAN ÇIKARILMAMALI, BU KONUYA DERHAL ÇÖZÜM BULUNMALIDIR.
0
Cevapla
ihsan
nasıl iştir bu her soruşturulan hasyane kapanacak mı, ne bu rezillik!!!
0
Cevapla
vk
eğer soruşturma neticelenmedi ise neden peşin ceza verilip 30 gün kapatılıyor....populizm kokan işler bunlar...
0
Cevapla
nihat uluer
hastane ambulansı kullanılmamış.eger hasta cerrahi merkez doktoru üzerinden sgk ya fatura edildiyse ameliyatane defterinde ameliyatı yapan doktor başka görünüyorsa;merkezin ruhsatında bu ameliyatı yapma yetkisi yoksa(genelde olmaz)anestezi uzmanı degilde anestezi teknisyeniyle çalışıldıysa yandı gülüm keten helva.sgk ya fatura yapıldıysa nitelikli dolandırıcılık;hasta yakınının söyledigi gibi ambulans kullanılmayıp 118 çagrıldıysa taksirle ölüme sebebiyet söylendigi gibi akciger filmi çekilmediyse,evraklarla oynanıldıysa resmi evrakta sahtecilik,hocanın muayenehanesi yoksa(kaçak kesim tabir edilir)iş savcıya kalmış 50 yılmı ister 100 yılmı Allah bilir.çocuk 4 yaşında maddi taminat 300bini geçer manevinin sınırı yok sigorta şirketi bunu ödemez.bununla ilgili bir yorum yazmış hoca arkadaşlarımın muayenehanelerini kapatmayacaksa özel hastaneye geçmelerini tavsiye etmiştim.belki yorumumu sivri bulup bana kızmıştınız.aynı olay ünüversitede olsaydı sadece komplikasyondu.bende 1 yıl anestezi asistanlıgı yaptım.genelde bu olaylar cerrahla anestezistin beraber çalıştıgı basit görülen kbb ameliyatlarında olur.tüp çıkmışhava mideye gitmiştir çocuk havasız kalmıştır.oysa ünüversitede olsaydı gelişmiş cihazlar bunu daha çabuk gösterir anestezisti uyarırdı.ne yazıkki tıp merkezlerinin ameliyathaneleri yetersiz anestezi uzmanları 65 yaş üstü abilerimiz.doktorun olmadıgı anlarda olur.ya ünüversiteden ayrılıp iyi bir hastaneye geçin yada muayenehaneden vaz geçin bu riske girmeyin.uzm dr nihat uluer
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir