Medimagazin logo

Sağlık Müdürlüğü 4 ASM'nin kira sözleşmesini yenilemeyip yıkım kararı aldı!

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğünün, 60 bin kişiye hizmet veren kamuya ait 4 Aile Sağlığı Merkezi için yıkım kararı aldırdığını ve yeni bir hizmet binası tahsis etmeden hekimler için mahkeme kararı ile tahliye başvurusunda bulunduğunu söyleyen Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Şenol Atakan, “Bir kamu hizmeti veren aile hekimlerimiz, yine kamu hizmeti veren bir başka kurum tarafından sokağa atılıyor. Açıkça ifade etmek istiyorum ki adeta şoktayız” dedi.
Kaynak: ntv.com.tr
Sağlık Müdürlüğü 4 ASM'nin kira sözleşmesini yenilemeyip yıkım kararı aldı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu AHEF Başkanı Dr. Şenol Atakan, Çanakkale’de 4 aile sağlığı merkezinin aynı anda yıkılmak ve hekimlere hiçbir yeni hizmet yeri gösterilmeden mahkeme yolu ile tahliye edilmek istendiğini söyledi.   

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nce Gelibolu – Çan – Yenice ve Gökçeada Aile Sağlık Müdürlüğü’nün aile hekimlerine tahsis ettiği aile sağlığı merkezlerinin kira sözleşmesinin yenilenmediğini, akabinde binalar için yıkım kararı çıkartıldığını ifade eden Dr. Atakan, bu süreçte 60 bin kişi için nereden hizmet alacaklarına ya da hekimlere nerede görev yapacaklarına ilişkin hiçbir bilgi verilmediğini, dolayısıyla 60 bin kişinin şu an sağlık hizmetinden yoksun kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek şunları söyledi: 

“Açıkça ifade etmek istiyorum ki adeta şoktayız. Bir kamu hizmeti veren aile hekimlerimiz, yine kamu hizmeti veren bir başka kurum tarafından sokağa atılıyor. Bu da yetmezmiş gibi onların hizmet verdiği 60 bin kişi sağlık hizmetinden mahrum bırakılıyor. Yaşanan durum açıkça Anayasanın sağlık ile ilgili 56.maddesine aykırıdır, suçtur. Bu durumu izah edebilecek hiçbir gerekçe yoktur. Şayet bir binadan sağlık çalışanlarının çıkması isteniyorsa onlara görev yapacakları bir başka binanın gösterilmesi gerekir. Bölge halkına da sağlık hizmeti alabilecekleri yeni bir yer gösterilir. Bu durum adeta ‘ben yaptım oldu’ zihniyetidir. Sayın Sağlık Bakanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu duruma kayıtsız kalmayacağını düşünüyoruz. 

“AİLE HEKİMLERİNİN ÜZERİNDE BU KADAR YÜK OLAMAZ”

Aile hekimlerimiz yurdun dört bir yanında görev yaparken her gün üzerlerine yeni bir yük, yeni bir dert yükleniyor. Kiralarına % 46 zam yapılıyor, harcamaları birçok kalemde %20 ila 35 arasında artarken, harcama gelir kalemlerinde hiçbir artış yaşanmıyor. Tüm bunlara ek olarak iş alanlarının dışında 400’e yakın rapor yazmaları ve ek görevler yapmaları isteniyor. 

“AİLE HEKİMLERİ TÜKENDİ”

Gelinen noktada aile hekimleri tükendi. Çanakkale’de yaşanan bu durum ise bizleri isyan ettirdi. 11 hekim sokağa atılıyor, 60 bin kişiye sağlık hizmeti durduruluyor. Hekimlerimiz nerede hizmet vereceğiz diye sorduklarında hiçbir çözüm sunulmuyor. Kendilerinin yer bulması isteniyor. Böyle bir kamu hizmeti anlayışı olamaz. Açıkça söylüyoruz ki tükendik. Artan mağduriyetlerimizin bir an önce çözümünü yetkililerden talep ediyoruz. Aksi takdirde 26 bin aile hekimi olarak Ankara’da bir araya geleceğimizi ifade etmek istiyoruz.”

ahef
aile sagligi merkezi
kira sözleşmesi
Yorum (9)
hakan
burdan türkiye geneli aile hekimlerine sizlere cari giderden temmuz ayında artış oldu.elinizi vicdanına koyarak hesap günü var.tıbbi sekreterler hakkı olan maaş 2200-2300 bütün ilerin aynı olmasını .hesap günü kul hakkıdır.
9
Cevapla
ali veli
her aile hekimine en fazla 4000 kişi kayıtlı oluyor 11 hekime 60000 kişi çok abartılı olmuş
5
Cevapla
Hasan Akdemir
Böyle bir siteyi ben yönetsem ; bu beyanlardan sonra mikrofonu Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü'ne çevirir konuyla ilgili beyanlarını dinler, iki tarafın iddialarını da aynı zamanda yayınlardım. Buradan bakınca zulüm gibi gözüken olayda il müdürlüğünün söylemi bakış açısını değiştirebilir.
27
Cevapla
bulut
bakıyoruz dedikleri hastaların hepsi devlet Hastanesi'ne geliyor. ev hastalarının yolunu bile unutmuşlar. tuttukları bir istatistik, bir de rapor angaryası.. ( bu rapor angaryasında onlara sonuna kadar katılıyorum, bunu da ekleyeyim bu arada.) İstatistiği bir hemşire öğrencisi de tutabilir. Raporlar da hastaneden veriliyor zaten. devletin zarar kapılarından dördü kapanıyor böylece. fena mı?! Bence olayı dert etmesinler. . emekliliği gelen emekli olur, diğerleri de hastanelerde acilde biraz hasta bakarlar.
15
Cevapla
Yaman
Şenol Atakan çok ağlıyorsun bide devleti tehdit ediyorsun 26000 aile Hekimi Ankara’da toplanır diye hastanenin acil servisleri kimin yüzünden dolup taşıyor, hastane plk leri niye bu kadar dolu düşündünmü hiç bide aile hekimi tükendi diye sömürü yapıyorsun benim aile hekimim sabahtan akşama kadar 6 hasta bakıp 13 bin tl maaş alıyorum bu para bana haksız çok diye açık açık söylüyor,bence esas tükenenler hastane acillerinde çalışan ATU ve pratisyen hekim arkadaşlarım gerçek emekçiler onlar Asıl konuşması gerekenler atuder ,tatd ama maalesef Şenol Atakan senin kadar konuşmuyorlar ses çıkmıyor elbet bakanlığımızdan bir bürokrat yada bakanımız aile hekimliğini daha aktif hala getirecektir ,acil servis hekimlerinin haklarını vereceğini düşünüyorum saygılarımla
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir