Medimagazin logo

Santa Farma OTC Bölüm Direktörlüğüne tecrübeli isim Özge Yavuz Öztürk atandı

Türkiye’nin en köklü ve güçlü yerli ilaç firmaları arasında yer alan Santa Farma’nın, Şubat ayı itibari ile yatırım kararı aldığı Over The Counter (OTC) Bölümü’nün Direktörü, Özge Yavuz Öztürk oldu
Santa Farma OTC Bölüm Direktörlüğüne tecrübeli isim Özge Yavuz Öztürk atandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünyada ve Türkiye’de son yıllarda daha çok rağbet görmeye başlayan, , Over The Counter (OTC-ilaç statüsünde olmayan ürünler) pazarı gittikçe büyüyor. İlaçtaki uzmanlığını OTC ürünlerde de sürdürmeyi planlayan Santa Farma, bu pazarda yerini almak için çalışmalara başladı. Kurduğu yeni bölümle 75 yıllık uzmanlığını OTC sektöründe de devam ettirecek olan Santa Farma, OTC Bölüm Direktörlüğü’ne Özge Yavuz Öztürk’ü getirdi. Öztürk, Santa Farma’nın OTC stratejisine yön vermekten sorumlu olacak.

Öztürk kariyerine Procter&Gamble, Wella Professionals’da başlayarak sırasıyla “Asistan Marka Müdürü”, “Marka Müdürü” ve “Kategori Marka Müdürü” olarak görev yaptı. Çalışma hayatına GlaxoSmithKline Tüketici Sağlığı’nda Ağız Bakım ve OTC kategorilerinde sırasıyla “Kıdemli Marka Müdürü” ve “Grup Marka Müdürü” olarak devam etti. 2014 yılında Merck Tüketici Sağlığı’nı kurmak üzere “Pazarlama Müdürü” olarak atanan Öztürk, sonrasında “Bölüm Direktörü ve “Global Marka Geliştirme Direktörü” olarak çalışmıştır. Merck ve P&G birleşmesi ile beraber “Global Marka Geliştirme Direktörü” görevine Procter&Gamble çatısı altında 2020 Ocak sonuna kadar devam etmiştir.

santa farma
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir