Medimagazin logo

SGK’dan hamilelere ücretsiz grip aşısı

Yeni düzenlemeyle 3-6 ve 6-9 ay arası hamilelere de ücretsiz grip aşısı yapılacak
Kaynak: HABERTÜRK
SGK’dan hamilelere ücretsiz grip aşısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık Uygulamaları Tebliği’nde önemli bir değişiklik yaptı. Ücretsiz grip aşısı uygulamasının kapsamını genişletti.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğe göre, 65 yaş üzeri yaşlılar, yaşlı bakımevinde ve huzurevinde kalanlar, astım, kalp-damar, diyabet, immün yetmezliği hastalığı olanlar ve 6 ay-18 yaş arası asit tedavisi alanlar grip aşısını ücretsiz yaptırabiliyordu.

Yeni düzenlemeyle 3-6 ve 6-9 ay arası hamilelere de ücretsiz grip aşısı yapılacak. Söz konusu hastalıkları olanlar ve hamileler, doktor reçetesi olması koşuluyla yılda bir kez grip aşısını ücretsiz yaptırabilecek.

18 yaşını doldurmamış çocuklar için bir kişi refakatçi şartı getirildi.

SGK, hasta çocuğun sadece bir refakatçisinin yol giderlerini ödeyecek.
 

grip asisi
sgk ödüyor mu
hamile
sut
sağlık uygulama tebliği
Yorum (1)
Alişan Yıldıran, Prof. Dr.
Gebelikde aşı kullanımı gebeliğin fizyolojisini bozma riski vardır. Pubmede gebelik, influenza aşısı diye yazdığınızda, 1056, bunların klinik araştırma olanlarını sorguladığınızda sadece 47 araştırma çıkmakdadır. En son çalışma bu sene yayınlamışdır, ve kısaca aşı yapılanlarda ve bebeklerinde grip görülme oranı %1,8 iken aşı yapılmayanlarda %3,6'dir yani bu riski almanın hiç bir anlamı yokdur. Aşı sonrası takip süresi çok kısa olduğu için yan etki görülmemiş, ancak gebelik komplikasyonları bildirilmemişdir. Yazının tamamına erişemediğim için bunları söylemekle iktifa ediyorum.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir