Medimagazin logo

Tokyo Tıp Fakültesi'nde skandal! Kadın doktor adaylarının notları düşürülmüş!

Tokyo Tıp Fakültesi, kadın doktor adaylarının sınav sonuçlarını değiştirildiğini kabul etti
Tokyo Tıp Fakültesi'nde skandal! Kadın doktor adaylarının notları düşürülmüş!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Japonya'da Tokyo Tıp Fakültesi, aile kurduktan sonra işi bırakmak istedikleri gerekçesiyle kadın doktor adaylarının sınav sonuçlarını değiştirdiği iddialarını kabul etti.

Fakülteden yapılan açıklamada, iç soruşturmanın, giriş sınavlarında yıllarca kadın adayların dışarıda tutulması ve daha fazla erkeğin doktor olmasının önünün açılması için notların sistematik olarak değiştirildiğini ortaya koyduğu bildirildi.

Yomiuri gazetesi, Tokyo Tıp Fakültesinin 2011'den bu yana kadın öğrenci sayısını düşük tutmak amacıyla fakülteye giriş sınav sonuçları üzerinde değişiklik yaptığını yazmıştı.

Gazetenin haberinde, kadın adayların 2010'da sınavda başarılı olanların yüzde 38'ini oluşturmaları üzerine fakültenin bu yönteme başvurmaya başladığı kaydedilmişti.

Japon medya kuruluşları Kyodo ajansı ve NHK televizyonu da haberlerinde tıp fakültesi sınavlarında hile yapıldığı iddialarına yer vermişti.

NHK, kadın adayların sınav sonuçlarının bazı yıllar yaklaşık yüzde 10 düşürüldüğünü bildirmişti.

Fakültenin halkla ilişkiler bölümü, yetkililerin haberi hayretle karşıladığını ve iddiaların inceleneceğini açıklamıştı.

Japonya Eğitim Bakanı Yoşimasa Hayaşi de kadın doktor adaylarına böyle bir ayrımcılık yapılmasının kesinlikle kabul edilmeyeceğini belirterek, harekete geçmeden önce fakülte soruşturmasının sonucunu almayı beklediklerini söylemişti.

 

japonya
tokyo tip fakultesi
kadın doktor
Yorum (1)
Dr
Şimdi seksist bir yaklaşım olarak değerlendirilebilir yazdıklarım. Hem uzmanlık hem de doktora derecem var. Uzun yıllarımı akademide geçirdim. Laboratuvar ve klinik çalışmalar yaptım. Tezim dünyada çalışılmış örneği olmayan laboratuvar deneyiydi. Tez verilerimi Amerika'dan hocalar merakla bekliyorlardı. Sonra ne oldu? Evlendim. Şehir değiştirdim. Yeni bir düzen kurup alışmak uzun sürdü. Hamile kaldım çocuğum oldu şimdi evdeyim. Ne oldu? Kendime yaptığım bu kadar yatırım evde annelik için miydi? Çocuğu bakıcıya bırakmak içimden gelmiyor. Ücretsiz izindeyim para kazanamıyorum. Evdeyim sosyal yaşantım sıfıra yakın. Bulunduğum şehirde akrabam yok. Anne babalar yardımcı olmaya gelemiyor. Tek başımayım. Bu kadar eğitim ve çalışmaya rağmen katma değerim yok. Devlet bana bunun için mi yatırım yaptı? Evde kalıp annelik yapacağımı bilseydim akademide saçlarımı ağartmazdım. Kadın çalışan bir yerden sonra ölü yatırım oluyor maalesef. Sosyal devlet anlayışına sahip olsaydık muhtemelen iş yeri kreşleri devlet destekli bakıcılar uzun süren ücretli izinler gibi imkanlarımız olur ve katma değere devam ederdik. Bazen de anne olduktan sonra hiçbir şeyin önemi kalmıyor ve insan kendisi çalışmak istemiyor. Alın size yine ölü yatırım.
22
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir