Medimagazin logo

Tüp mide ameliyatı yaptıktan sonra hastası ölen doktora soruşturma

Afyonkarahisar'da kilo vermek için olduğu tüp mide ameliyatından 22 gün sonra yaşamını yitiren 61 yaşındaki kadının kocası, yanlış tedavi uygulandığı iddiasıyla ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.
Tüp mide ameliyatı yaptıktan sonra hastası ölen doktora soruşturma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Afyonkarahisar'da yaşayan Mehmet Abdurrahman Fidan (63), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 140 kiloya ulaşan eşi Emine Fidan'ın (61), uzun zaman yürüyemediğini söyledi.

Eşi yürüyemediği için ev işlerini kendisinin yaptığını ifade eden Fidan, "Bana kilo vermek için ameliyatı olmak istediğini söyledi. Israrlarıma rağmen düşüncesinden vazgeçiremedim. Bunun üzerine 5 Şubat'ta Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde ameliyat oldu." dedi.

Fidan, bu ameliyatın ardından eşine 21 Şubat'ta Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi'nde ikinci kez ameliyat yapıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu ameliyatta doktorlar midenin çıkışının dikili olduğunu görmüşler. Bu nedenle eşimin vücudunda biriken 1 kilo 700 gram sıvıyı da almışlar. Ardından 22 Şubat'ta eşim mide çıkışındaki sorunun düzeltilmesi için tekrar ameliyat oldu. Bu ameliyatın ardından 22 gün sonra 27 Şubat'ta yaşamını yitirdi. Eşim doktor ihmali ve yanlış tedavi sonrası yaşamını yitirdi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki eşimin ameliyatını gerçekleştiren doktor hakkında şikayetçi oldum. Ölmeseydi hacca gidecektik. Yetkililerden, başkalarının yanmaması için gereken tedbirleri almalarını rica ediyorum."

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran da ameliyatı yapan doktor hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.

afyonkarahisar devlet hastanes
Yorum (6)
Hasan Akdemir
Söylendiği gibi mide çıkışı gerçekten dikilmişse ki sebebi dalgınlıktan başka bir şey değildir, malpraktis açısından savunulacak taraf kalmıyor. Dikkat çekmek istediğim esas nokta; malpraktis olayını gerçekleştiren ekibe, kurumu iş kazasıymış gibi davranarak sosyopsikolojik destek sağlıyor mu yoksa bildiğimiz suçlu muamelesiyle çifte vuruş mu yapıyor ?
26
Cevapla
hasan
Her ameliyatın riski vardır. Özellikle anastomoz gereken cerrahi girişimlerde (özefagus, mide, barsak vs) sızıntı olabilir. Bunlarda yaşama riske atabilir. Hekimlerin başında tüm bu riskleri hastaya anlatması gerekir. Tabiatıyla birçok hasta riske girmek istemeyebilir. Ameliyattan vaz geçebilir. Hacca vs gideceğini söyleyen bir kişi sanki araba tamiri oluyor gibi cerrahi girişimleri de hafife almamalıdır. İnsanda yapılan her girişimin riski vardır. Ülkemizde yapılan bu tip ameliyatların sayısı ve mortalite, morbidite oranları hesaplanmalıdır. %1 lik risk görüldüğünde veryansın edip başarılı olunca da Allahtan bu iş diyen insanlarımızın başarısızlığında Allahtan olduğuna başında kabul ettirmek gerekir. Aksi halde mahkemeler vs olumsuzluklar kaçınılmazdır.
25
Cevapla
surgeon
sayın nörolog dr hasan özdemir...cerrah olmadığınızdan dolayı cerrahi komplikasyon kavramından bihaber olmanız gayet doğal.ozellikle sleeve gastrektomide pilora yakın rezeksiyonlarda kum saati deformitesi görülebilmektedir...literatürde olan bir komplikasyondur...medya ağzı ile hekim arkadaşı hemen darağacına göndermeniz çok hoş durmadi
37
Cevapla
dr jin obs
cerrahi komplikasyon her zaman vardır haberin sunuşu yanlış bir insan çenesi tutamıyorsa kilo alıyorsa bunun içinde zevkine ameliyat oluyorsa sonucuna katlanır .....
18
Cevapla
Hasan Akdemir
Bu yazım sayın editore : bazı yorumları hatalarıyla olduğu gibi yayınlayarak, taş attığını düşünen insanların kafasına kayalar yuvarlanmasına izin vererek zekanızı kötüye kullanmanız adil değil. Ben anlamamışlar diye güler geçerim ama bu insanların aileleri, dostları yapılan hatayı ve ne hale düştüklerini anladıklarında sosyal medya mutsuz ediyor ifadesi gerçek oluyor.
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir