Medimagazin logo

Vazgeçilen dünya kongresini ikna ederek yeniden aldılar

Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor Türkiye Klinikleri TV’de Derneklerimiz programına konuk oldu. Prof. Dr. Bor Dünya Gastroenteroloji Kongre Başkanlığını üstlendiklerini ve bunun Türkiye’de ilk olduğunu anlattı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Vazgeçilen dünya kongresini ikna ederek yeniden aldılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Gastroenteroloji Derneği olarak her yıl, bazen yılda iki kere kongre yaptıklarını belirten Prof. Dr. Bor “Kongrelere yaklaşık 200 arkadaşımız ücretsiz katılım sağlıyor. Dernek olarak biz karşılıyoruz. Sözlü bildirisi ya da poster bildirisi olan tüm yan dal asistanları için ücreti karşılıyoruz. Bütün konuşmacıları, oturum başkanlarının ücretlerini biz ödüyoruz. Hiç kimse sponsor aramakla uğraşmıyor.” diyerek kongrelerde bilgi paylaşımına verdikleri önemi aktardı.  

Türkiye’nin tek dünya kongresini yapacaklarını ifade eden Prof. Dr. Bor Dünya Gastroenteroloji Kongre başkanlığını nasıl aldıklarını şu sözlerle anlattı: “Şu anda Dünya Gastroenteroloji Başkanı olan Prof. Dr. Cihan Yurdaydın ve Prof. Dr. Necati Örmeci tarafından üç yıl önce Dünya Gastroenteroloji Kongresi Türkiye’ye kazandırıldı. Bu çok büyük bir şerefti. Sonra Türkiye şartları gerekçe gösterilerek bizden alındı. Biz de Genel Sekreter Prof. Dr. Birol Özer ile görüşmelerimiz sonucu geri aldık başkanlığı. Bütün Dünya Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu fikir birliği ile ikna oldu ki bu iş Türkiye’de olur çok da güzel olur.”

21-24 Eylül tarihlerinde Türkiye’nin tek dünya kongresini İstanbul’da düzenleyeceklerini ifade eden Prof. Dr. Bor Türk Gastroenteroloji Derneği olarak Gastroenteroloji Cerrahisi Derneği ile ortak kongre yapıldığını belirtti. Prof. Dr. Bor kongrede Türkçe ve Rusça andaş çeviri olacağını da sözlerine ekledi.

 

türk gastroenteroloji derneği
serhat bor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir