Medimagazin logo

Yalova Üniversitesinden Uluslararası Çok Amaçlı Kongre Merkezi

Yalova Üniversitesi (YAÜ) Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, kendilerine tahsis edilen eski Etibank Tesisleri'nin yerine "Uluslararası Çok Amaçlı Kongre Merkezi" inşa edeceklerini açıkladı
Kaynak: AA
Yalova Üniversitesinden Uluslararası Çok Amaçlı Kongre Merkezi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Rektörlük binasında basın toplantısı düzenleyen Cebeci, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Tıp Fakültesi açmak istediklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığının Yalova'da 400 yataklı devlet hastanesi yapacağını belirten Cebeci, "İl Sağlık Müdürlüğü ile buraya gelen Sağlık Bakanlığı yetkileriyle de görüştüm. Biz onlara bilimsel destek vereceğiz, onlar da kurumsal desteği verecekler. Devlet hastanesi aynı anda araştırma hastanesine dönüşecek. Tıp Fakültemiz de aynı zamanda uygulama merkezine kavuşacak." dedi.

Uluslararası Çok Amaçlı Kongre Merkezi Projesi ile ilgili kararı çıkardıklarını aktaran Cebeci, bunun için Çiftlikköy ilçesindeki eski Etibank Tesisleri'nin yerini kullanacaklarını belirtti.

Bu çalışmanın, 70 dönüm arazide yapılacağını ifade eden Cebeci, "Uluslararası, bilimsel toplantıların hatta siyasi, ekonomik toplantıların yapılacağı, güzel, çok amaçlı, kapsamlı bir kongre merkezi yapılacak. Onun içinde iki tane daha bilimsel merkezimiz olacak. Onlardan biri sosyal bilimler çalışma merkezi, biri de İslam bilimleri çalışma merkezi." diye konuştu.

yalova üniversitesi
suat cebeci
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir