Medimagazin logo

Yeni nesil bilim adamları yetişiyor

NKÜ Sağlık Meslek Yüksekokulunda, ilköğretim çağındaki çocukların bilime teşvik edilmesi ve yeni nesil bilim adamlarının yetişmesi amacıyla "Çocuk Üniversitesi" projesi hayata geçirildi
Yeni nesil bilim adamları yetişiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TEKİRDAĞ  - Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulunda (MYO), ilköğretim çağındaki çocukların bilime teşvik edilmesi ve yeni nesil bilim adamlarının yetişmesi amacıyla "Çocuk Üniversitesi" projesi uygulanıyor.

Proje çerçevesinde 7-12 yaş grubu arasındaki öğrenciler, fizik, kimya, biyoloji, tıp ve ziraat gibi konularda eğitim alıyor, üniversiteyi tanıma imkanı buluyor.

Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Aysun Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, minik öğrencilere fizik, kimya, biyoloji, tıp ve ziraat üzerine eğitimler verdiklerini söyledi.

"Çocuk Üniversitesi" projesine, 7 yaş 12 yaş arasındaki öğrencilerin katıldığını belirten Ünal, öğrenciler üniversitede hem eğlendiğini hem de keyifli vakit geçirdiğini ifade etti.

Bu yılki projeye 7 çocuğun katıldığını dile getiren Ünal, şöyle devam etti:

"Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda, çocuk gelişim programımız üzerinden oluşturduğumuz çocuk üniversitesini hayata geçirdik. Birçok üniversitenin aslında planının içerisinde aktif olarak çocuk üniversitesi oluşturmak var. İlk olarak Ankara'da başlamış, sonrasında İstanbul, Trakya, ardından Bursa'nın çalışmaları var. Yaklaşık 15 üniversite bu işin içerisinde diyebiliriz. Aktif olarak devam eden ise 8 üniversite var. NKÜ olarak bu 8 üniversitenin içerisinde olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz."

- "Her gruptan öğrenci faydalanabilmeli"

Ünal, çocuk üniversitelerinin amacının başlangıçta, daha çok üstün yetenekli öğrencilerin gelişimi, bilim, spor, kültür etkinliklerinde üniversite ile bir arada olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Günümüzde, sadece üstün yetenekli değil, her gruptan öğrencinin bu eğitimden faydalanabilmesinin amaçlandığını aktaran Ünal, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki üniversitelerde bu program sıklıkla yaz dönemlerinde uygulanıyor. Bir iki üniversitede tüm yıl boyunca aktif olarak bu çalışmalar sürüyor. Biz başlangıç olarak kış dönemiyle başlatmıştık. Bu üçüncü programımız oldu. 10 güne kadar uzatılabilen programlar var. Tekirdağ'da hem tanıtımını yapabilmek hem de kendi imkanlarımızı daha iyi kullanabilmek amacıyla 5 günlük programlarla başladık. Programımız içerisinde üniversitemizde çalışan öğretim görevlilerimiz aktif rol oynadılar. Temel amacımız çocuklara üniversiteyi sevdirmek, üniversite bakış açısını onlara kazandırabilmek, okulda öğrendiklerinin ileride ne şekilde uygulanabileceğini göstermek."

Ünal, proje sayesinde çocukların öz güvenleri gelişmiş bir şekilde yıllar sonra büyüdüklerinde, kendi öğrencileri olabileceğini söyledi.

Öğrencilere üniversiteyi de tanıtarak geleceklerine ışık tutmak istediklerini vurgulayan Ünal, "Onlar bizim geleceğimiz" dedi.

Doç. Dr. Cevat Aktaş ise her çocuğun bu tür imkanlardan yararlanması gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerden Deniz Üreden de, üniversiteyi bu projeyle şimdiden sevdiğini kaydetti.
 

yeni
nesil
bilim
adamları
yetişiyor
Yorum (1)
Narin
Şehir merkezinde okuyan 8 yaşındaki çocuğumun okuluna henüz ne spor sanat yahut bilim alanında tarama yapan kimse gelmemiştir.Sağlıkta vatandaşın evine gidilip evinden alınırken geleceğimiz çocuklarımıza maalesef yan gözle bile bakılmamaktadır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir