Medimagazin logo

Yurt dışında görev yapan Türk hekimler 'Tıpta İnovasyon'u değerlendirecek

Sanko Üniversitesi tarafından dördüncüsü düzenlenen "Tıpta İnovasyon Buluşmaları"nın, "Biyolojik ve Biyomedikal Bilimlerde İnovasyon" temasıyla 11-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirildi
Kaynak: AA
Yurt dışında görev yapan Türk hekimler 'Tıpta İnovasyon'u değerlendirecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sanko Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Tıp Fakültesi Sani Konukoğlu Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek kongreye, yurt içinden ve dışından inovatif çalışmalar yapan çok sayıda araştırmacı katılacak.

Kongrede, ABD Drexel Üniversitesinden Prof. Dr. Banu Onaral, Stanford Üniversitesinden Prof. Dr. Utkan Demirci, Virjinya Üniversitesinden Doç. Dr. Mazhar Adlı, Kalifornia Üniversitesinden Doç. Dr. Mehmet Remzi Dökmeci, Cold Spring Harbor Laboratuvarından Dr. Semir Beyaz, Teksas Üniversitesinden Doç. Dr. Nuray Yozbatıran, İran Kermanşah Üniversitesinden Prof. Dr. Yalda Shokoohinia, Bulgaristan Bilimler Akademisinden Doç. Dr. Milen Georgiev, Atina Ulusal Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Alexandros Georgakilas ve Almanya Saarland Üniversitesinden Doç. Dr. Cenk Aktaş uluslararası konuşmacı olarak yer alacak. 

Kongrenin ulusal davetli konuşmacıları arasında Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Cengizhan Öztürk, Prof. Dr. Nesrin Özören ve Dr. Atakan Peker, Marmara Üniversitesinden Doç. Dr. Erkan Kaplanoğlu, Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu, Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Murat Yalçın, Cumhuriyet Üniversitesinden Prof. Dr. Nezih Hekim, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Athanasia Pavlopoulou bulunuyor. ReDis İnovasyonun kurucusu Selin Arslanhan Memiş ise yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verecek. 

Kongrede, mobil sağlık ve derin öğrenme, nanoteknoloji, nutrigenetik, kronik hastalıklar, ilaç ve biyoteknoloji, transformatif teknoloji ve inovasyon olmak üzere 6 başlık altında gerçekleştirilecek kümelenme çalıştaylarıyla, bu alanlarda çalışmalar yapan bilim insanları, araştırma şirketleri, fonlayıcı kurum temsilcileri ve yatırımcı temsilcilerinin bir araya getirilmesine çalışılacak.

tıpta inovasyon
prof. dr. nesrin ozoren
prof. dr. nesrin cobanoglu
prof. dr. nezih hekim
doc. dr. alexandros georgakilas
Yorum (2)
Hasan Akdemir
Uluslararası listeyle ulusal liste arasında pek bir fark kalmamış gibi gözükünce ; her yerde varız diye bir yandan övünüyor bir yandan da keşke bu beyinler ülkemizde uygun çalışma ortamı bulsaydı diye hayıflanıyoruz.
21
Cevapla
meryem
Yurtdışından Tıp Doktorluğu okuyup ülkesine dönen ve yıllardır Denklikleri verilmeyen ve vermemek içinde önlerine zorluklar çıkarılan 1500 türk gencinin mağduriyetleri maalesef konuşulmuyor. Kolaylık yaptık diyen YÖK 4 üniversiteye sınav yapma hakkı verdi. Fakat sınava Noter kurasıyla 20-25 kişi alınıyor. Sınava girip kazanamazsan diğer üniversitenin sınavına girme hakkı verilmiyor. 1 yıl sonra girme hakkı veriliyor. Maalesef Yö... 2 ayda bir sınava girme hakları varmış gibi kamuoyuna lanse ettiriyor. Bu sınavları başka üniversitelerde yapsın.Girme hakları sınırsız olsun. "Zorlaştırmayınız, kolaylaştırınız."
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir