Medimagazin logo

Glutensiz ekmek nasıl yapılır?

Çölyak hastaları için glutensiz ekmek nası hazırlanır?
Glutensiz ekmek nasıl yapılır?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çölyak hastalığı, insan bağırsağının gluten isimli proteine karşı ortaya çıkardığı alerjidir. Bu hastalıkla yüzleşen hastaların kesinlikle glutensiz ürünler kullanması gerekmektedir. 

Glutenli ürünlerin tüketilmesi durumunda bağırsaklar hasar görecek ve beslenme yetersizliği görülmeye başlanacaktır. Ancak bu sanıldığı kadar korkulacak bir durum değildir. Gelişen teknolojik yöntemler sayesinde artık pek çok ürünün glutensiz versiyonları market raflarında mevcuttur. Bu ürünler en az glutenli muadilleri kadar lezzetli ve kullanışlıdır. Pek çok yemek tarifini glutensiz ürünlerle uyarlamak ve bu sağlık sorunuyla yüzleşen insanların hayatlarını güzel hale getirmek için pek çok tarif ve ürün yapımı internette mevcuttur. Şimdi gelelim bizim vermek istediğimiz tarif; glutensiz ekmek yapımı tarifine. Tarifde pek .ok farklı un olduğundan dolayı ekmek oldukça lezzetli ve yenilesi olacaktır.

Öncelikle ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 kap çeltik unu, ½ kap glutensiz yulaf unu, ¾ kap akdarı unu, ½ kap tapyoka unu, ⅓ mısır nişastası, 1/+ keten tohumu, 1 yemek kaşığı ksantan sakızı (mısırdan elde edilen bir sakız), 3 yumurta, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 paket kuru maya, 1 yemek kaşığı pekmez, 3 yemek kaşığı esmer şeker, 1 yemek kaşığı tuz , 4 yemek kaşığı tereyağı ve  ½ kap sıcak su

Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olduktan sonra bir kapa kuru malzemeleri eleyerek ekleyin. Diğer bir kapta ise yumurta, tereyağı, pekmez ve sirkeyi karıştırın. Üçüncü bir kapta mayanıza suyu ekleyin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin. Kabardıktan sonra sırasıyla yumurtalı karışımı ve kuru karışımı üzerine ekleyin. Bu son karışıma yavaş yavaş 1 kap daha sıcak su ilave ederek karıştırın. Farklı marka ürünler farklı reaksiyon gösterebileceği için hamur kek hamuru kıvamına gelinceye kadar bu işleme devam edin. Daha sonra önceden ısıttığınız fırın tepsisine hamuru tabanına glutensiz un serperek yerleştirin ki yapışmasın. Ekmek şeklini verdikten sonra 200 derecede 35-40 dakika kadar ekmeğinizi pişirin.

Bu ve bunun gibi tariflerle siz de glutensiz ürün lerden harika lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz.

glutensiz un
çölyak
glutensiz ekmek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir