Medimagazin logo

İdrar kaçırmada botox tedavisi

İdrar kaçırma tipleri arasında sıkışma tipi idrar kaçırma ya da AŞIRI AKTİF MESANE hayat kalitesini en çok bozan idrar sorunu.
İdrar kaçırmada botox tedavisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Medistate Kavacık Hastanesi Doç. Dr. Cenk Gürbüz ve Op. Dr. Rasim Güzel idrar kaçırmada uygulanan botox tedavisini anlatıyor.
 
 
İdrar Kaçırma Fiziksel Bir Sorun Olmaktan Çıkıp Psikolojiyi Etkiliyor
 
Tuvalete gitme ihtiyacının getirdiği korku nedeni ile sinemaya gidememe, iş toplantılarında uzun süre duramama, iş konsantrasyonunun azalması, seyahate gidememe gibi sosyalleşmeyi ve iş hayatını etkileyen durumlar karşısında ciddi depresyon, kaygı  bozukluğu ve bıkkınlık ortaya çıkabilmektedir.
 
Yaşam kalitesini yüksek derecede etkileyen bu sorun uzman doktorlar tarafından tedavi edilebiliyor.
 
 
Hangi durumlarda tercih edilir?
 
İdrar kaçırmada kullanılan botox tedavisi her hasta için kullanılamıyor olsa da kontrolsüz mesane ve mesane çıkımında bozukluğu olanlarda kullanılabiliyor. Nörolojik veya aşırı aktif mesane şikayeti olan ve ağızdan alınan ilaç tedavilerine cevap vermeyen ya da bu ilaçların yan etkileri nedeni ile kullanamayan hastalarda Botoks uygulamasını tercih ediliyor.
  
Uygulama Nasıl Oluyor?
 
10-20 dakikalık bir süre içinde sistoskop adı verilen bir dürbünle gerçekleştirilir. Hastaya damardan yapılan bir sakinleştirici ve lokal anestezik ile mesane içerisine sistoskop ile girilerek bu uygulama için özel olarak hazırlanmış bir iğne ile mesanenin 10-20 noktasına enjeksiyon yapılır. Ağrı olmaz, işlem sonrasında hasta hemen ayağa kalkabilir ve hastanede yatması gerekmez.
 
Ağrı olmaması, işlem sonrasında hastanın hemen ayağa kalkabilir olması ve hastanede yatması gerekmediği için son dönemde tercih edilen bir işlem haline geldi.

idrar kacirma
botox
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir