Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul etmiş sayılmaktasınız.
Omurga yıpranmasına dikkat çeken Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilmi Kaya, genetik yatkınlığı olanlarda omurga yıpranmasının daha hızlı gerçekleştiğini ifade ederek, son derece kısıtlı bir alanda hayati yapıları taşıyan omurganın cerrahisinin de önem ve özellik arz ettiğini belirtti.
Medicana Çamlıca Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Zafer Çiftçi, ses kısıklığının nedenleri, ses kısıklığına neden olabilecek hastalıklar ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi
Günümüzde hemen hepimizin özellikle de masa başı çalışanların muzdarip olduğu bel ağrısı, fiziksel rahatsızlığın yanı sıra psikolojimizi de olumsuz etkiliyor. Fazla kilo, uzun saatler bilgisayar karşısında oturma, hareketsizliğin bel kaslarını zayıflatması, yanlış hareketler, zorlayıcı aktiviteler, ayakta uzun süre kalma, ağır kaldırma ve eşyaları çekme- itme gibi nedenler bel ağrısına yol açabiliyor.
Kadınların korkulu rüyası meme kanseri tedavisinde, “nokta atışı” ile ameliyat yapmayı sağlayan en güncel tedavi protokolü “cilt ve meme başı koruyucu cerrahi” ile hem sağlık hem de kozmetik açıdan hastaların yüzü gülüyor.
Emsey Hospital Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Demirtürk, kolon kanserlerinin oluşmasında yüzde 70 oranında çevresel faktörlerin etkili olduğunu söyleyerek, “Avrupa’da en sık görülen 3. kanser olan kolon kanseri önlenebilir bir kanser türü, beslenme alışkanlığımızda ve hayat tarzımızda yapacağımız değişikliklerle riski azaltmak mümkün” dedi
Omurganın sağa veya sola doğru eğilmesi şeklinde tanımlanabilecek bir omurga şekil bozukluğu olan skolyoz hastalığı hakkında bilgi veren Koru Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Op. Dr. Cihan Kırçıl, hastalığın çocuklar üzerinde görülen 7 belirtisini anlattı.
Op. Dr. Taner Özdemir, yaş, meslek grupları ve sportif aktivite yoğunluğuna göre farklılık gösteren diz ağrılarının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Çağımızın önemli bir sağlık sorunu olan obezite tüm dünyada endişe verici bir şekilde artıyor. Buna bağlı olarak obezite cerrahisi olarak bilinen bariatrik cerrahi uygulamaları da yaygınlaşıyor
Medicana International Ankara Hastanesi Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alpaslan Şenköylü, omurga eğriliğinin (skolyoz) en çok ergenlik çağında, 10-14 yaş aralığında görüldüğünü bildirdi.
Disfaji; yutma güçlüğü demektir. Katı veya sıvı gıdaların yutulmasında sorun mevcuttur. Yutma güçlüğü bazen katı gıdaların bazen de sıvı gıdaların, bazen ikisinde yutulması sırasında ortaya çıkar.
Medical Park Gaziantep Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Levent Konukoğlu, diz ekleminde kireçlenme (Gonartroz) konusunda uyarılarda bulundu.
Kanamalarda başı geriye yaslamak veya yatmak doğru değildir.- Burun kanamalarında baskı işlemi en az 3 dakika olmalı ancak ideal olarak 5 dakika devamlı sürdürülmelidir
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Özgür Altmışdörtoğlu, içinde bulunduğumuz Kanser Haftası dolayısıyla, kolorektal kanserler, belirtileri, tarama, tanı, tanı sonrası uygulamalar, kolorektal kanser gelişimindeki risk faktörleri ve yaşam şeklinin risk faktörleri ile ilişkisi hakkında bilgiler paylaştı.
Özellikle futbolcuların sıklıkla karşılaştığı ve spor yaşamlarının bitmesine neden olan menisküs ve ön çapraz bağ sakatlıkları sadece sporcuların değil, dizini herhangi bir şekilde zorlamış herkesin korkulu rüyası olmaya devam ediyor.
Hemoroid, makat bölgesinin diğer hastalıkları ile karıştırılabilmektedir. Hemoroid aynı bölgede yerleşim gösteren diğer hastalıklarla karıştırılabilir.
Prof. Dr. Sinan Ekici, idrar renginde değişiklik olduğunda mutlaka bir uzmana görülmesi gerektiğini söyleyerek, "İdrar yaparken yanma, yan ve sırt ağrısı, kasıklarda ağrı, yüksek ateş, bulantı, kusma gibi eşlik eden belirtiler olabilir" dedi
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Ümit Özçağlar, biri diğerine göre büyük olduğunda bademciklerin alınması gerektiğini söyledi.
Teknolojinin gelişmesi pek çok hastalıkta olduğu gibi göz hastalıklarında da erken teşhisi ve tanıyı kolaylaştırarak hastaların yaşam kalitesinin yükselmesine, göz kusurlarının ise giderilmesine olanak tanıyor. Gözleriniz sık ve sürekli kaşınıyorsa, ovuşturma ihtiyacı hissediyorsanız, gözlük numaranız değişiyor ama şikayetleriniz azalmıyorsa “Keratokonus” hastalığına yakalanmış olabilirsiniz.
Sıklıkla yaşlılarda rastlanan katarakt hastalığı daha erken yaşlarda hatta bebeklerde bile görülebiliyor. Katarakt, gözün renkli kısmı irisin hemen arkasında yer alan göz merceğinin opaklaşması olarak tanımlanıyor. Bu opaklaşma zamanla bireyin görüş kabiliyetini azaltıyor ve görmeyi engelleyen bir hal alıyor.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş, günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen bel Ağrılarının ihmale gelemeyeceğini, ‘geçer’ diye beklenen bu ağrıların ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini söyledi.
Yapılan bilimsel araştırmalar erkeklerde yüzde 4, kadınlarda ise yüzde 7 oranında obezite kaynaklı kanserlerin geliştiğini ortaya koyuyor. Obez kişilerde meme, özofagus, pankreas, kolon, rahim, böbrek, safra kesesi ve tiroid kanserleri daha sık görülüyor. Obezite, özellikle menapoza girmiş kadınlarda meme kanserini riskini artırıyor.
Genellikle sıcak havalarda sık rastlanıyor ama soğuk kış günlerinde de burun kanaması şikayeti yaşayanların sayısı hiç de az değil. Uzmanlar ise basit kanamadan hayatı tehdit edebilecek durumlara kadar seyir izleyebilen burun kanamalarının ciddiye alınması gerektiğini söylüyor.