Medimagazin logo

Hipospadias iyi bir muayene ile tespit edilebilir

Hipospadias doğumsal bir şekil bozukluğudur. Penisin ucunda olması gereken idrar yapılan deliğin, penisin altında olması şeklinde tanımlanmaktadır. Penis ucu ile idrar yapılan deliğin arasındaki idrar kanalının tam gelişememesi sonucunda oluşmaktadır. Çoğunlukla erken doğan ya da düşük kiloda doğan bebeklerde görülmektedir. İdrar deliğinin konumuna göre çeşitli şekillerde isimlendirilmektedir. 
Hipospadias iyi bir muayene ile tespit edilebilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İyi bir doktor muayenesi sonucunda tespit edilebilen hipospadias cerrahi müdahalesi için en uygun zaman bebeğin 6 ay ve 1,5 yaş aralığındaki zamandır. Doktor muayenesi sonucunda penis ve bölgesindeki varsa diğer sorunların da tespit edilerek cerrahi işlem sırasında bu problemlere de müdahale edilmesi sağlanmaktadır. Hipospadias cerrahisi, bir mikro cerrahi yöntemidir ve uygun ekipmanla yapılmalıdır. Bu cerrahi uygulamayı tüm dünyada çocuk üremesi doktorları tarafından yapılması önerilmektedir. 

Çocuk üremesi problemlerinden olan inmemiş testis ve utangaç testis problemleri ise muayene edildiği sırada uzman doktor tarafından cerrahi müdahaleye gerek duyulmadan tedavi edilebilen problemlerdir. Testislerin gelişmemesi ya da gelişip farklı yerde konumlanması problemi olan inmemiş testis; çocuğun ileride çocuk sahibi olma potansiyeli etkilemesi ve kasık fıtığı oluşma tehlikesi açısından mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Doğumda yerinde olmayan testis 1. yaş dolduğunda hala inmemiş ise mutlaka tedaviye edilmelidir. Bu nedenle mutlaka muayene olunması gerekmektedir. Retkratil yani halk arasında utangaç testis olarak bilinen problem ise; testisin yukarı çekilmesi durumudur. Elle müdahale sırasında testis yumurtalıklara kadar indirildiğinde 25-30 saniye aşağıda kalıyorsa periyodik kontroller yapılması yeterlidir. Aşağıda kalmayıp hemen yukarı çıkıyorsa ise doktor tavsiyesi ile cerrahi müdahale gerekebilir. 

Çocuk üreme problemlerine; üreme organları henüz tam gelişimine ulaşmamışken müdahale edilmelidir. Bu nedenle uzman doktorlar tarafından muayene edilmesi ve herhangi bir probleme rastlandığında tedavi edilmesi gerekmektedir.


Detaylı bilgi için ; https://www.tarkansoygur.com/
 

hipospadias
bebek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir