Medimagazin logo

Kardeş kıskançlığında psikolog yardımı

Evli pek çok çift ilk çocuklarında yeni bir birey yetiştirme adına birçok yeni adım atıyor. Tüm ilgi ve sevgilerini çocuklarına göstererek; çocuklarının fizyolojik, psikolojik ve sosyal bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Aileye yeni katılan çocuk tüm gelişimini anne baba ve geniş aile bireyleri sayesinde edinirken; kardeşi olduktan sonra büyük bir boşluğa düşüyor. 
Kardeş kıskançlığında psikolog yardımı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Anne baba ise ilgilerinin büyük bir kısmını ikinci çocuklarına gösterirken ilk çocuk bazı sorunlar yaşayabiliyor. Bu noktada kardeş kıskançlığı ortaya çıkıyor. Sevginin paylaşılamaması anne baba kontrolünden çıktığında birçok problemi açığa çıkabiliyor. 

Kardeş kıskançlığının birçok farklı belirtisi olabiliyor. Anne yeni doğan bebekle ilgilenirken kucağa çıkmaya çalışma, kendi yapabildiği işleri artık anne babadan bekleme, yemek yememe, bebeksi konuşma vb. Öfke kontrolünü sağlayamama, huzursuzluk gibi belirtiler de görülebilmektedir. 

İki tür kıskançlık tipi vardır. Bunlardan açık kıskançlık biçiminde çocuk; kıskandığını ve kardeşini istemediğini açıkça belli ederken; kapalı kıskançlık biçiminde ise; kardeşine sevgi gösterisinde bulunarak anne-babanın taktirini kazanmaya çalışma, sevme yolu ile zarar verme gibi davranışlar sergileyebilmektedir.

Aileler kardeş kıskançlığının önüne geçebilmek için; hamilelik sürecini çocukla paylaşmalı, bebek için yapılan alışverişler ya da diğer hazırlıklar için çocuğun fikrini de almalı, çocuğa kardeşini sevmesi için baskı kurulmamalı, olumlu davranışlarında ise ödüllendirilmelidir. 

Bakırköy psikolog seçenekleri konusunda çok zengin bir bölge olmakla birlikte Bakırköy psikolog fiyatları açısından da farklı seçenekler sunabiliyor. 

Çocuk eğitimi konusunda öncelikle anne babanın eğitimi ve bilinçli olması çok önemli. Pedagog desteği ile çocuğun psikolojik, sosyal ve okul hayatında başarılı olmasına yardımcı olunabilmektedir. Bakırköy pedagog alanında özellikle de bölgede bulunan eğitim kurumları ve aile yapısı odağında birçok seçenek sunmaktadır. Bakırköy pedagog fiyatları ise diğer birçok ilçeye göre daha uygundur. 
 

pedagog
kardeş
kıskançlık
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir