Medimagazin logo

Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Neobod Estetik ve güzellik merkezi direktörü Asuman Tokcan lazer epilasyon hakkında bilgi verdi.

Günümüzde lazer teknolojisinin kullanıldığı alanlar artarken, kadınların istenmeyen tüylerinden kalıcı, pratik ve acısız bir şekilde kurtulmasını sağlayan en etkili yol olarak lazer epilasyon yöntemleri geliştirilmiştir. Lazer epilasyon yöntemi dalga boyu prensibi ile kıl köklerine rengini veren melanin pigmenti tarafından emilerek, lazer ışınlarını kıl köklerine daha hızlık bir şekilde nüfus etmesini sağlar. Böylece kıl köklerinin gelişim potansiyelleri zayıflatılarak, etkisiz hale getirilir.

Ayrıca yeni nesil lazer sistemlerine soğutucu teknolojisinin de eklenmesi ile kişinin daha konforlu ve acısız bir şekilde istenmeyen tüylerinden kurtulmasını sağlamaktadır.

Lazer epilasyon nasıl yapılır?

Lazer epilasyon yöntemi oldukça kısa bir süre içerisinde etkisini gösteren tamamen güvenilir bir işlem olarak adlandırılmaktadır. Kişinin başvurmasının ardından işlemin yapılacağı bölgedeki tüylerin kısaltılması gerekir. Ancak ağda gibi kıl köklerini temizleyecek yöntemler yerine jilet ya da tüy dökücü krem gibi yüzeysel etki yaratacak işlemlerin uygulanması istenir. Daha sonra uygulama yapılacak bölge özel solüsyonlar eşliğinde lazer cihazı ile taranmaktadır.

Lazer epilasyona başlamadan önce kişinin kıl tipi ve ten rengine göre lazer doz ayarı yapılır. Böylece kıl köklerini etkileyebilecek en doğru dozaj belirlenerek, kişi herhangi bir yan etkiye maruz bırakılmadan kalıcı sonuçlar elde etmek için doğru uygulama planı yapılır. Ayrıca farkı uygulama bölgesine göre doz ayarları ayrı ayrı yapılmaktadır. Seans aralıkları uygulama bölgesine göre 5 dakika ile 2 saat arasında değişmektedir. Lazer epilasyonun kalıcı sonuçları için ise, yine kişinin kıl tipi ve uygulama yapılacak bölge sayısına göre ortalama 6-8 seansta tamamlanmaktadır.

Lazer epilasyon kıllara nasıl etki eder?

Lazer epilasyon yöntemi ile uygulamanın yapılacağı bölgedeki kıl kökleri yoğun ısı enerjisine maruz bırakılarak imha edilmeye çalışılır. Lazer ışınlarının hedef aldığı kıl köklerine rengini veren melanin pigmenti bu etkiyi direkt kıl köklerine ileterek, köklerdeki hücrelerin büyüme potansiyelleri tahribe uğratılır. Böylece kılların büyüme evreleri kalıcı olarak etkisiz hale getirilerek, istenmeyen tüy oluşumu engellenir.

Lazer yönteminde milisaniyeler içerisinde kıl kökleri sayısızca ışına maruz bırakılır. Kıl kökü hücrelerinin ışınları emme kabiliyeti sayesinde, diğer cilt hücreleri hasar almadan yalnızca kıl gelişiminin zayıflatılması sağlanmaktadır. Ayrıca uygulama aşamasında kıl köklerinin anajen, katojen ve telojen büyüme fazları kalıcı sonuçlar için önemli bir detaydır. Her bir kıl kökünün farklı büyüme fazında olması sonuçları ve uygulama süresi etkilemektedir. Bu nedenle lazer epilasyonun kalıcı optimal sonuçları için ortalama 4- 6 seans gerekir. Ayrıca seans süresi bunun dışında kişinin kıl tipi, ten rengi ve yapısal özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir.

Lazer epilasyon hangi bölgelere uygulanır?

Lazer epilasyon günümüzde kadın ve erkek tüm yaş grubuna başarılı bir şekilde uygulanan güvenilir bir yöntemdir. Fakat kişinin hormonal bir rahatsızlığının olmaması ve doktor muayenesinin ardından uygunluğunu tespit edilmesi gerekir. Bunun dışında göz çevresi ve kaş bölgesi dışında her bölgeye uygulanabilir.

  • Yüz
  • Ense
  • Boyun
  • Kulaklar
  • Koltuk altı
  • Sırt
  • Kalça
  • Bacak
  • Omuzlar
  • Gövde
  • Göbek
  • Bel bölgesi
  • Göğüs üstü
  • Bikini çizgisi

Lazer epilasyon yapılacak merkezin seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Epilasyon yapan merkezin bu alanda yeterli tecrübeye sahip profesyonel bir ekibe sahip olması gerekir. Aksi halde kalıcı cilt deformasyonları meydana gelebilmektedir. Ayrıca kullanılan teknolojik cihazların günümüze paralel olması ve klinik şartlarının hijyen açısında belirli bir seviyede olması gerekir. Kişilerin lazer epilasyon yöntemine başvurmadan önce mutlaka detaylı bir araştırma yapması ve merkezin teknolojik imkanları doğrultusunda tercih etmesi önerilir. Lazer epilasyon yöntemi her ne kadar güvenilir bir yöntem olsa da, bu alanda uzmanlığı olmayan tecrübesiz ellerde ciddi sorunlar yaratabilir.

Lazer epilasyon kimlere uygulanamaz?

  • Gri, kızıl ve beyaz tüylere sahip olan kişilere
  • Güneşlenmiş ve aşırı bronzlaşmış kişilere
  • Hiperpigmentasyon ve hipopigmentasyon eğilimi olanlara
  • Tetracycline veya retinoidler gibi ışığa karşı hassaslaştıran ilaç kullananlara
  • Cilt hastalığına sahip olan kişilere
  • Kanser hastalarına uygulanmamaktadır.

Lazer epilasyon yöntemi kimler için uygundur?

12 yaşını dondurmuş, kıl rengi çok açık olmayan ve epilasyon yaptırmaya engel teşkil edebilecek herhangi bir sorunu olmayan her birey, lazer epilasyon yaptırabilir.

Kaynak : http://neobod.com.tr/lazer-epilasyon-nedir-nasil-yapilir

lazer epilasyon nedir
nasıl yapılır
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir