Medimagazin logo

Leke tedavisi nasıl yapılır?

Çoğu kadın ve erkek yüzündeki lekelerden şikayetçi. Yaz güneşinin etkisiyle daha da koyulaşan leke tedavisi için en ideali kış mevsimi. Gebelik dönemi, bazı ilaçlar, solaryum, bazı hormonal hastalıklar ve genetik faktörlere de bağlı olarak cilt lekelenmeleri görüldüğünü söyleyen Liv Hospital Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gonca Gökdemir “Güneş lekeye neden olan en önemli faktör olduğu için ve leke tedavi yöntemlerinde güneşten korunma gerekir. Bu yüzden leke tedavileri mutlaka kış aylarında yapılmalıdır” diyor.
Kaynak: Leke tedavisi
Leke tedavisi nasıl yapılır?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Leke tedavisinde tek bir tedavi yöntemi mevcut değildir. Kişinin cilt yapısı ve lekenin derinliğine bağlı olarak bir ya da birden fazla yöntem leke tedavisinde kullanılabilir.

 

Kimyasal peeling yöntemi: Kimyasal peeling (soyma) yönteminde özel geliştirilmiş kimyasal ajanlar kullanılır.  Leke tedavisinde en sık kullanılan kimyasal ajan glikolik asit denilen meyve asitleridir. Bu tedavi hafif leke sorunu olan ciltlerde uygulanabilir. Seanslar 2-4 hafta arayla 4-6 uygulama olarak yapılabilir.

 

Enzim peeling (leke maskesi): Enzim peeling leke tedavisinde son yıllarda kullanılmaya başlanan özel bir soyma yöntemidir.  Cilde özel bir karışım olan maske uygulanır ve 8-10 saat kadar bekletilir. Bu süre sonunda maske ılık bir suyla çıkarılır ve ardında 4-6 ay süre ile özel bir devam kremi sürülür.

 

Mezoterapi: Leke giderici özel ilaçlardan oluşan karışımların cilt altına enjekte edilmesi ile lekeler tedavi edilebilir. Bu tedavi yöntemi kimyasal ya da enzim peeling tedavileri ya da lazer tedavileri ile kombine edilebilir.

 

Lazer tedavileri: Leke tedavisinde farklı lazerler kullanılabilir. Cildin en üst tabakasını soyan fraksiyonel lazerler, renk hücresini hedef alan Q anahtarlı lazerler ve yoğunlaştırılmış ışık kaynakları olan IPL cihazları en sık kullanılan ışık sistemleridir. Lekenin tonuna ve yaygınlığına göre lazer uygulamaları yapılır.

 

Renk açıcı kremler: Kremler leke tedavisinde tek başına ya da yukarıda sıralanmış olan işlemlerle birlikte kullanılabilir. Leke tedavisinde en sık hidrokinon, C vitamini, arbutin, kojik asit, glikolik asit içeren kremler kullanılır. Ayrıca retinol içeren kremlerde ciltte soyulma etkisi gösterir ve leke tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir.

 

Güneş koruyucu kremler: Leke tedavisi sırasında mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır. Bu kremler cildi kış aylarındaki güneşin etkilerinden korur ve lekenin koyulaşmasını engeller. Kış aylarında güneş çok etkili olmadığı için düşük koruma faktörlü  (15-20) güneş koruyucuların kullanımı yeterlidir.

 

 

kimyasal peeling
enzim peeling
mezoterapi
lazer
gunes koruyucu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir