Medimagazin logo

Sürekli geç boşalıyorum diyorsanız

Aile Sağlığı Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat sürekli geç boşalıyorum ve partnerimle birlikte olurken boşalamıyorum diyen erkeklere tavsiyelerde bulunuyor.
Kaynak: MİLLİYET
Sürekli geç boşalıyorum diyorsanız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Prof. Hattat her şeyden önce bu problemi olan erkeklerin genellikle ereksiyon kusuru veya cinsel isteksizlik problemleri olmadığını belirtiyor. Dolayısıyla problemleri direkt olarak sertleşme sorunu ile alakalı değildir.

Prof. Hattat’a göre bilinçli ve bilinç altı düşüncelerin ejakulasyonu etkileyebildiğini söylüyor. Hattat’a göre bu durumun oluşmasında fazla stresin de rolü göz ardı edilmemeli. Adalelerini kasılmış olarak tutmak için sürekli gergin hisseden bir erkek aynı zamanda penis kökündeki adaleleri de kontrol etmek için çok gayret ediyor ve genel olarak rahatlamak, gevşemek için uygun bir yol bulunması gerekiyor.Fiziksel sebepler arasında şeker hastalığı, sinir hasarı, prostat hastalığı, idrar yolu daralması, boşalma zorlukları olabiliyor ve bu durum tıbbi tedavi gerektiriyor. Bazı ilaçlar örneğin: beta blockerlar ve bazı anti-depresanlar boşalmaya engel olabiliyor.

Prof. Hattat iki tür erkekte geç boşalma problemi sıklıkla görüldüğünü söylüyor: Suçluluk duygusu içinde veya başka güçlü duygularla cinsel ilişkiye başlayanlarda olabilir. Daha çok yaşlılarda görülen kendiliğinden seks yapma isteğinin azaldığı ve sertleşme için daha çok fiziksel uyarılma gereken durumlar olabilir.

Boşalma sorunu yaşayan çoğu erkekte biyolojik olarak sorun yoktur. Ancak kadınla birlikteyken boşalamayan erkekte cinsel teknik ve davranış problemleri birlikte bulunabilir. Örneğin çoğu erkek seks yapmayı mastürbasyon ile öğrenir. Mastürbasyon ile orgazm olmak için harcanan süre iki kişinin cinsel ilişki için harcadığı süreden çok çok kısadır. Ayrıca penise gelen uyarı daha hızlı ve yoğundur. Dolayısıyla bu erkekler seks yapmaya başladıklarında hisler yeterince uyarıcı veya yoğun olarak algılanmayabilir.

Böyle bir problemin çözümü ön sevişme döneminde erotizmi arttırmakla mümkündür. Bu yardımcı olmazsa ve karşı cinsle ilişkileri zayıfsa içinde olduğu gerginlik boşalma refleksini engelliyor olabilir. Bu durumda partnerinizi rahatlatmaya yönelik bir oyun havasında uygulayacağınız bir fiziksel terapi yardımcı olacaktır: Partnerinizin yanınızda mastürbasyon yapmayı deneyin, ve bunu bir oyun gibi eğlenceli olmasını sağlayın. Bir sonraki sefer mastürbasyon sırasında ondan biraz yardım etmesini isteyin. Daha sonra, vajinanın içine boşalmayı deneyin. Bu durum başarılı bir şekilde sonuçlanırsa, partnerinizle bunun normal gidişatta bir cinsel ilişki olduğunu ve birlikte istediğiniz şekilde boşalmanın gerçekleştiğini kendinize hatırlatın. Bazen fantazilerinden bahsetmek veya güçlü erotik cümleler veya görüntüler yardımcı olabilir. Dini kökenli baskılar var mı? Kadının adet kanamaları, vücut kokusu kendisini etkiliyor mu? Gibi faktörlerin geç boşalmaya sebep olması mümkündür. Geç boşalan erkeklerin derin kaygıları olabilir. Kendilerini rahat bırakmaktan, kontrolü kaybetmekten korkuyor olabilirler. Bu durumda erkeğin kendini gevşetme ve rahat bırakma egzersizlerini denemesi de yardımcı olabilir.

Yukarıdaki yöntemlerle çözülemeyen durumlarda birkaç hafta beraberce terapi seanslarına katılmak gerekli olabilir. Uzman kişilerce yürütülen bu terapilerde bazı teknikler öğretilerek boşalma temin edilebilir. Doktorunuz size yardımcı olacak tavsiyelerde bulunacak, bazı hallerde de psikoterapi önerecektir.

erken boşalma
geç boşalma
cinel sorunlar
orgazm
olabilir
genellikle
şeker hastalığı
aile sağlığı araştırma derneği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir