Medimagazin logo

Burun Estetiği Öncesi Kontroller Nelerdir

Burun estetiğinde en önemli nokta; burunun organ olarak fonksiyonlarının yitirilmemesi, sağlıklı solunum alma sürecinin etkilenmemesi ve koku duyusunun kaybedilmemesidir.
Burun Estetiği Öncesi Kontroller Nelerdir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Burun fonksiyonel olarak solunum yolunun başlangıcı olması sebebi ile tüm iç organlar için de büyük önem taşımaktadır. Solunumunu sağlıklı bir şekilde sürdüremeyen kişi; vücudu yeterli miktarda oksijen alamadığında hem nörolojik olarak hem de kalbin aşırı yorulması sebebi ile ciddi problemler yaşayabilmektedir. Bu nedenle burun fonksiyonel bakımından büyük önem taşıyan bir organımızdır. Bununla birlikte yüzün merkezinde olması sebebi ile estetik anlamda da çok önemli olan burun; birçok cerrahi müdahale ile düzeltilebilmektedir.

Burun estetiğinde en önemli nokta; burunun organ olarak fonksiyonlarının yitirilmemesi, sağlıklı solunum alma sürecinin etkilenmemesi ve koku duyusunun kaybedilmemesidir. Burnu yüzdeki diğer organlara göre büyük olan, şekil itibari ile eğrilik ya da düşüklük bulunan kişiler genellikle burun estetiği ameliyatı tercih etmektedir.

Burun ameliyatı öncesinde ayrıntılı bir muayene gerekmektedir. Sinüslerde görülen şekil bozukluklarının düzeltilmesi, burun içerisindeki poliplerin alınması, alerjik rinit reaksiyonlarına bağlı şikayetlerin giderilmesinden sonra en doğal ve sağlıklı burun şekline karar verilmektedir. Günümüzde 3 boyutlu görüntüleme ile burun ameliyatı öncesinde tasarım gerçekleştirilebilmektedir.

Burun ameliyatı yaptıracak olan kişinin istediği şekil konusunda kararlı olması ve gerçekçi ve doğala en yakın burun şekline karar vermesi çok önemlidir. Tercih edilen doktorun hem işlevsel hem de estetik alanlarda bilgi ve tecrübesinin yeterli olması ameliyat sonrasında ciddi problemler yaşanmasının önüne geçebilmektedir.

Burun estetiği ameliyatları ile;

  • Burun büyütme ya da küçültme
  • Burun eğriliklerini giderme
  • Burun ucu kaldırma
  • Burun deliklerini küçültme
  • Burun kemerindeki deformasyonları giderme işlemleri yapılabilmektedir.

Burun ameliyatı öncesinde ayrıntılı muayene yaptırılması ve ameliyatı yapacak olan doktorla aynı paydada buluşmak ameliyatın başarısı için büyük önem taşımakla birlikte ameliyat sonrasında kişinin burun bakımını doğru yapması ve burnunu travmalardan ve darbelerden koruması da istenilen burun şeklini elde etme açısından çok önemlidir.

burun
estetik
advetorial
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir