Medimagazin logo

Doğal botoks uygulaması ile sağlıklı ve zinde görünebilirsiniz

Botox; Clostridiumbotulinum isimli bir bakteriden elde edilmektedir. Yılan zehiri değil bir İLAÇTIR.
Doğal botoks uygulaması ile sağlıklı ve zinde görünebilirsiniz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Botox; Clostridiumbotulinum isimli bir bakteriden elde edilmektedir. Yılan zehiri değil bir İLAÇTIR.

Bu ilaç 20 yılı aşkın bir süredir kas kasılmalarına karşı rahatlatma sağlamak amacıyla tıbbi olarak kullanılmaktadır. Bu madde zerk edildiği kasları geçici olarak gevşetmektedir.

Yüzümüzün mimiklerini ve hareketlerini yapmamızı sağlayan kaslar, üstlerinde ki deriye bağlıdırlar. Yıllar süren kullanım sonucu, kaslar gözle görülür çizgiler ve kırışıklara neden olurlar. Deriye bağlı yüzeysel kasları gevşeterek, kırışıkları rahatlatmak ve yumuşatmak mümkündür. Kasların gevşemesi sayesinde daha fazla kırışıklık oluşması engellenir. Sonuç olarak elde edilen görüntü, daha düzgün, daha huzurlu ve daha genç bir görünümdür.

Yazımızın devamında aklınıza takılan herhangi bir soru olması durumunda sorularınızı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir sitesine giderek sorabilirsiniz. En kısa sürede sorularınıza cevap verilecektir.

Büyük bir operasyon geçirmeden “kaş kaldırma” operasyonunda elde edilen sonuçlar elde edilebilir. Ancak belki de en önemli özelliği, zaman içinde giderek daha uzun süreli etkiye sahip olarak yüzün üst kısmındaki yaşlanmayı azaltmasıdır. Amerika Birleşik Devletleri’nde, FDA bu ilacın kırışıklıklar için kullanımını onaylamıştır. En çok tedavi edilen bölgeler arasında alın, göz çevresi ve kaşların arasını sayabiliriz. Botox enjeksiyonları ile göz kenarlarında ki kırışıklar yumuşatılır, kaşların arasında ki çatınma çizgisi azaltılabilir ve alında ki kırışıklar daha az belirgin bir düzeye indirilebilir. Önemli olan sonucun doğal olmasıdır.

Doğal botox enjeksiyonu; doza bağlı bir sonuçtur ve size yapılan işlem çevrenizden olumsuz tepkiler almanıza neden olmamalıdır.

Alında ve kaşlarda kırışıklara neden olan mimikler engellenecektir, fakat yüzün diğer kasları Botox enjeksiyonlarından etkilenmezler. Yani botoks sadece enjeksiyon yapılan noktalarda ki kasları etkiler. Sulandırılmış ilacın çok küçük bir miktarı tedavi edilen yörede ki kaslara enjekte edilir. Enjeksiyon sonrasında uygulama bölgelerine baskı veya masaj yapılmaması, kasların kullanılması etkinin çabuk başlamasını sağlar. Sonuçların 3 ile 6 ay arasında bir süre için kalıcı olduğu söylenebilir. Genellikle, Botox enjeksiyonları sonucu yüz kasları fazla hareket etmemek konusunda adeta “eğitilirler”. Zaman içerisinde, çizgileri rahatlatmak için daha az Botox kullanmak mümkün olabilmektedir.

Botoks enjeksiyon sıklığı 6 ayda bir şeklinde olmalıdır. Botox enjeksiyonlarının etkileri kalıcı olmadığı için önemli yan etkileri yok denecek kadar azdır. Enjeksiyon yapılan noktalarda nadiren morarma ve kırmızılık görülebilir. Baş ağrısı da sözü edilen bir yan etkidir. Botox, göz kapağına yakın bir noktaya doğru kayarsa, üst göz kapağının geçici olarak aşağıya sarkması gibi bir durum ortaya çıkabilir. Ancak bu çok nadir olarak görülen bir yan etkidir.

ALIN BOTOKS UYGULAMASI

Alında yere paralel olarak uzanan kırışıklıklar altında uzanan kasın hareketiyle meydana gelir ve yapılacak botoks enjeksiyonu sayesinde bu kasın aktivitesi azaltılır veya durdurulur. Böylece bu bölgede ki kırışıklıklar azaltılır. Her kırışıklık giderek zamanla daha da derinleşerek bazen tek başına botox ile düzelemeyecek seviyede derinleşebilir. Bu gibi durumlarda dolgu takviyesi gündeme gelebilir. Alın botoks uygulaması diğer bölgelerle birlikte rahatlıkla uygulanabilir.

Botoks uygulaması iğne ile yapılır. Genellikle çok hafif bir rahatsızlık hissi verir. Uyuşturmaya gerek yoktur. Etkisi 4-7 günde ortaya çıkar. 3.hafta da kontrol yapılır ve etkisi %60 kişide 4 ay devam eder. %20 4 aydan az, %20 4 aydan fazla etki edebilir. 6 aydan önce tekrar edilmemelidir

BURUN ÇİZGİLERİNE BOTOKS UYGULAMASI

Burun çizgileri özellikle gülme sırasında ortaya çıkan burnun kemiğinin iki yanında göz içinden burun ucuna doğru uzanan çizgilerdir. Normalde çok belirgin ve rahatsız edici olmayan bu çizgiler bazı kişilerde normal botoks uygulaması sonrası 3.hafta kontrollerinde belirginleşir. Buraya yapılacak bir iki enjeksiyon ile düzeltilebilen bir problemdir.

Bence burun kenarında çizgilenmeler oluşmuş ise kesinlikle düzeltilmelidir. Çünkü doğal olmayan bir gülüşe neden olmaktadır.

GÖZ ÇEVRESİ BOTOKS UYGULAMASI

Göz çevresi cildi çok incedir ve kırışmaya çok erken dönemde başlar. Gözün çevresinde bulunan CD şeklinde, incecik, yuvarlak bir kas vardır. Bunun dış kısımlarında ki kas aktivitesinin azaltılması kaz ayağı veya göz çevresi kırışıklıkların azaltılmasını sağlar. Bu bölgeye yapılacak botoks enjeksiyonları kaşlarında duruşunu etkiler. Kaşların kaldırılması için ek enjeksiyonlar yapılabilir. Kaşlar aşırı kalktığında kontrolde düzeltme enjeksiyonları planlanabilir.

Göz çevresi, kaz ayağı botoks uygulaması diğer bölgelerle birlikte rahatlıkla uygulanabilir.

DUDAKLARA BOTOKS UYGULAMASI

Dudak çevresine botoks uygulaması deneyim ve tecrübe ister. Üst dudağa botox uygulaması ile dikey ince çizgiler azaltılabilir, alt dudak köşelerinde ki aşağıya dönük oluklar azaltabilir. Bu etkiler düşük dozlarla gerçekleştirilmelidir. Çünkü yüksek dozlarda kasların cevabı bazen ağız dengesini bozabilmektedir.

Bu bağlantımızdan dudak dolgusu hakkında da bilgi alabilirsiniz: https://www.orhanmuratozdemir.com.tr/dudak-dolgusu-ankara/

Dudak botoks uygulaması diğer bölgelerle birlikte rahatlıkla uygulanabilir.

ÇENEYE BOTOX UYGULAMASI

Alt çene ucunun kırıştırılması ile oluşan kırışıklıkların giderilmesinde botox oldukça etkili bir yöntemdir. Ayrıca yine alt çenenin kapanmasını sağlayan çiğneme kasının alt uçlarına yapılan botox uygulaması ile kasın alt liflerinin serbestleşmesiyle yanakların belirginleştirilmesi de mümkün olabilmektedir. Bu bölgenin uygulaması tüm diğer botoks uygulamalarıyla birlikte veya tek başına da yapılabilmektedir.

Gece diş gıcırdatma sorunu olanlarda da benzer şekilde botoks uygulanmaktadır.

BOYUN ÇİZGİLERİNE BOTOX UYGULAMASI

Boyunda çoğunlukla yaştan bağımsız olarak ortaya çıkan ancak yaş ile artan yatay çizgiler ile mücadele de elimizde ki nadir tedavi seçeneklerinden biridir. Bu inatçı yatay çizgilerin azaltılmasında botox biraz olsun faydalı olabilmektedir. Boyunda çene altından aşağı doğru uzanan dikey bantların tedavisinde ise cerrahi dışında tek seçenek botox uygulamasıdır.

KOL ALTI BOTOX UYGULAMASI

Terleme insanlarda doğal olarak görülen bir durumken, aşırı terleme çok büyük sorunları da beraberinde getirmektedir. Özellikle ter bezlerinin fazla çalışmasına bağlı olarak deri yüzeyine salınan terin artması sonucu, kişide gündelik yaşamı etkileyecek derecede fazla ve rahatsız edici terleme görülebilir.

Ter miktarı kişiden kişiye göre değişebildiği için aşırı terlemenin tanısı ve değerlendirmesi çoğu kez zordur. Terin salgılanması insanlarda sinir sisteminin çalışması ile doğru orantılı olup, aşırı terleme toplumun yüzde 1’inde karşılaşılan bir sorundur.

El içiayak tabanı ve koltuk altındaki terlemeye karşı botoks uygulamaları oldukça pratik bir şekilde uygulanır.Son derece ince uçlu (insülin enjektörü) vasıtasıyla problemli olan bölge içine botoks ilacı enjekte edilir, aşırı bir acı hissi duymadan, tedavi için defalarca zaman ayırmadan ve cerrahi herhangi bir bakıma gerek kalmadan ortalama 10 – 12 ay boyunca hem terlemenin miktarı oldukça azalır hem de terin rahatsız edici kokusundan kurtulursunuz.

Botoks bu bölgede aşırı çalışan ter bezlerinin ve kasların istenmeyen hareketlerini etkilediğinden, terleme sorunu da giderilmiş olacaktır.

Bugün ülkemizde bilinçli, eğitimli ve tecrübeli binlerce hekim tarafından uygulanan bu yöntem ile oldukça yüz güldürücü sonuçlar alınmaktadır. Hem kadın hem de erkeklerde, birçok yaş grubunda uygulanabilecek bu yöntem sadece bu konuda bilinçli uzman hekim tarafından uygulanmalıdır.

MİGREN TEDAVİSİNDE BOTOKS UYGULAMASI

Botox yüzde veya vücutta aşırı kas aktivitelerini azaltmak veya durdurmak için tercih ettiğimiz C.Botolinum denilen bir bakterinin toksinidir. Migren ise çok küçük duyu sinirlerinin sıkışmasından kaynaklanan çekilmez bir baş ağrısıdır. Toplumun azımsanmayacak bir bölümünün migren rahatsızlığı vardır ve ataklar halinde insanların yaşamlarını, işlerini olumsuz şekilde etkileyen bir problemdir.

Botox kasların gevşemesini sağlayarak migren ağrısına neden olan ince duyusal sinirler üzerinde ki baskıyı kaldırır ve migren ataklarını azaltır veya tamamen ortadan kaldırabilir. Bu etki botox etki süresi kadardır. Migren dışı baş ağrılarında faydalı değildir.

BOTOKS FİYATLARI

Botox fiyatlarının belirlenmesinde aşağıdaki faktörler önemli yer oynar;

  • Botox pahalı bir ilaçtır.
  • Doğru ve doğal uygulama için özel bir uzmanlık ve eğitim gerektirir.
  • Yanlış uygulamalar geçici de olsa sizi üzebilir ve sıkıntılı bir 4-6 ay geçirmenize neden olabilir.
  • Uygulanan klinik ve kliniğin yeri önemlidir.
  • Uygulayan doktor ve tecrübesi önemlidir.
  • Uygulanan bölgelere, kullanılan ilaç miktarına göre de botox fiyatlarında değişiklik olabilir.

“Biz iki kişiyiz ilacın yarısını bana yarısını arkadaşıma yaparsanız ücret düşer mi?” gibi sorularla daha ucuza botoks uygulaması yaptıramazsınız. Çünkü her kişinin problemi ve botoks ihtiyacı farklı olabilir. Bazı hastalara bir botoks şişesinin yarısından fazlası bile gerekebilmektedir.

Kırışıklık tedavisinde kullanılan botox ile terleme tedavisinde kullanılan botox aynıdır ama farklı seviyelerde sulandırılırlar. O nedenle de ücretleri farklıdır.

BOTOX UYGULAMASI SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  • Hamile olan veya bebek emziren kadınlar botox enjeksiyonu yaptırmamalıdırlar.
  • Botox uygulamasından önce Aspirin veya aspirin içeren ilaçları almayınız.
  • Non-steroidal anti-enflamatuar ilaçları uygulamadan 10 gün önce kesiniz. Bu ilaçlar kanama olasılığını ve/veya morarmayı arttırabilir.
  • Uygulama öncesi bir hafta süre ile alkol almayınız. Alkol de kanama ve/veya morarma olasılığını arttırabilir.
  • Tedavi sonrasında 1 hafta süreyle uygulama alanlarına baskı, masaj yapmayınız ve enjeksiyon bölgesi kaslarını çalıştırınız.
botoks
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir