Medimagazin logo

Doğru estetiğin sırları

Panora AVM’nin düzenlediği sağlık söyleşilerinin bu ayki konuğu Acıbadem Ankara Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Can Öztekin oldu. Estetik Cerrahi uygulamalar hakkında konuklara bilgi veren Öztekin en çok merak edilen soruları yanıtladı.
Doğru estetiğin sırları
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

“Sosyal medya estetiği arttırıyor”

Doğru estetik uygulamaları hakkında bilgi veren Op. Dr. Can Öztekin şunları söyledi: “ İnsanlar her geçen gün sosyal medyayı daha sık kullanıp paylaşımda bulunuyor ve o mecralarda beğenilmek istiyor. Bu da kişilerde daha güzel gözükme isteğini artırıyor. Dolayısıyla botoks, dolgu gibi uygulamalar blefaroplasti denilen göz kapağı estetiği, gözaltı torbalarının giderilmesi ve rinoplasti ( burun estetiği) artmıştır.

Kadınların en çok ilgi gösterdiği estetik uygulamalarının başında gelen “Meme Estetiği” de en çok merak edilen konuların başında yer aldı. Hamilelik dönemi ve emzirme süreçlerinde silikonun etkilerini ve yan etkilerini paylaşan Can Öztekin “Silikon meme dokularının altına yerleştirildiği için emzirme dönemlerinde sorun yaratmamaktadır” açıklamasında bulundu. Meme başı veya koltuk altından yapılan uygulamaların neredeyse hiç iz bırakmadığını belirtti.

Vaser mi Lazer mi?

Op. Dr. Can Öztekin “Vaser Lipo System bugüne kadar geliştirilmiş dokuya en saygılı liposuction sistemidir. Ultrasonik yüksek enerjili ses dalgaları, yağ hücreleri arasındaki su balonlarını patlatarak yağların hücre ayrılmasını sağlamaktadır. Bu sistemde bölgedeki sinirler, kan damarları gibi hiçbir yapı zarar görmez. Bu ameliyat sonrası çok daha az morluk ve yüksek konfor demektir. Alınan yağ hücrelerinin kendisi bile zarar görmez ve canlılıklarını korurlar. Rakipleri olan, yüksek ısı oluşturarak dokuların hasarlanmasına neden olan lazer sistemlerinin aksine alınan bu canlı yağ hücreleri yağ enjeksiyonunda kolayca kullanılabilirler” dedi.


 

estetik
sosyal medya
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir