Medimagazin logo

Dudak Dolgusu Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Dudak dolgusunun neden bu kadar popüler olduğunu anlamak için yüzün altın oranında dudakların yerini açıklayalım.
Dudak Dolgusu Nedir ve Nasıl Uygulanır?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Güzellik tarihine baktığımızda dudakların ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu anlayabiliriz. Geçmişten günümüze gelen unutulmaz tablolarda, duvar resimlerinde dudaklar oldukça ön plana çıkar. Eskiden daha ince ve hacimsiz dudaklar popülerken, günümüzde dolgun, hacimli, belirgin ve pürüzsüz dudaklar çok daha çekici görünüyor. Tabii herkesin doğuştan dolgun ve simetrik dudaklara sahip olma şansı yok. Bu durumda devreye dudak dolgusu giriyor. Hacimli dudaklar, burun ve göz hattının daha dengeli görünmesine yardımcı olur, yüz hatlarını ön plana çıkarır. Dudak dolgusu İstanbul’da oldukça yaygın yapılan bir estetik uygulamadır. Op. Dr. Leyla Arvas’a göre dudak dolgusunun çok pratik olması, geçici olması ve dudakların anında kusursuz görünmesini sağlaması, dudak dolgusunun popülerliğini günden güne artıyor. Eğer sizin de dudaklarınızda incelik ve asimetri sorunları varsa dudak dolgusu ile kusursuz bir görünüme sahip olabilirsiniz. 

 

Dudak dolgusu nedir?

 

Dudak dolgusu, ince dudakları kalınlaştırmak veya yaşlanmayla birlikte hacimsizleşen dudakların daha dolgun görünmesini sağlamak için yapılan estetik işlemdir. Dudak dolgunlaştırma, Hyaluronik asit dolgusu ile yapılır. İnsan vücudunda doğal olarak bulunan Hyaluronik asit, yaşlanmayla birlikte azalır. Hyaluronik asit daha az salgılandığında cilt esnekliğini kaybeder ve yanak, dudak gibi bölgelerde hacimsizlik belirir. Hyaluronik asit içeren dolgu uygulamaları, insan vücudu ile uyumlu olduğu için oldukça az riske sahiptir. Dolgu yapıldıktan 12-18 ay içinde doğal olarak Hyaluronik asit dolgusu vücutta erir ve lenfatik sistemle dışarı atılır. İhtiyaç halinde dudak dolgusu her 6-8 ayda bir tekrarlanarak dudaklara daha dolgun ve çekici bir görünüm kazandırılabilir ve kalıcılığı arttırılabilir.

 

Dudak dolgusuna neden ihtiyaç duyulur?

 

  • Üst dudak dolgusu ile üst dudağın kıvrımlarını belirginleştirmek
  • Dudakların daha hacimli görünmesini sağlamak
  • Üst ve alt dudak arasındaki asimetri sorununu gidermek
  • Dudak üzerindeki kırışıkların en aza indirilmesi
  • Alt ve üst dudağın olduğundan daha dolgun görünmesini sağlamak
  • Dudak kontürünü belirginleştirmek
  • Dudağa nem kazandırma
  • Aşağı doğru sarkık olan dudak kenarlarını dengelemek
  • Dudak çizgisini ortaya çıkarmak
  • Dudağın kırmızı olan bölgesini belirginleştirmek

Dudak dolgusu nasıl uygulanır?

 

Dudak büyütme için yapılan dudak dolgusu oldukça pratik bir işlemdir. Öncelikle hastanın uygulama yapılacak olan bölgesine lokal anestezik krem sürülür. Lokal anestezi iğneleri dudakların uygulama sonrasında daha çok şişmesine sebep oluyor. Bu nedenle lokal anestezik kremleri tercih ediyoruz. Dudaklarda uyuşma başladıktan sonra dudak dolgusu yapılabilir. Dudak dolgusu, dudaklarda dolgunluk istenilen bölgelere ve dudak çizgilerine enjekte edilir. Uygulama yapıldıktan sonra hassas hareketlerle masaj yapılarak Hyaluronik asit dolgusunun dudağın tamamına eşit bir şekilde dağıtılması sağlanır. İşlemden önce ve sonra dudaklara buz uygulamak dudaklardaki şişliğin daha az olmasına yardımcı olur. Dudak dolgusu uygulaması bittikten sonra dudaklarda hafif bir şişlik görülmesi normaldir. Uygulamadan sonraki ilk 2-3 gün içinde bu şişlik ve eğer varsa morluklarınız geçecektir. En doğal sonucu görmek için 3 gün beklemenizi öneriyoruz. 

 

Dudak dolgusu kalıcı mıdır?

 

Dudak dolgusu kalıcılığı bize en çok sorulan konuların başında geliyor. Hyaluronik asit ile yapılan dudak dolgusu ömür boyu kalıcı değildir. Dudak dolgusunun dudağınızda ne kadar kalacağı, dolgunun markasına, dolgunun ne kadar kalın olduğuna ve vücudunuzun Hyaluronik asit dolgusunu eritme hızına göre değişkenlik gösterir. Dudak dolguları genellikle 12 ila 18 ay içinde dudakta kalabiliyor. Bu aşamada kullanılan Hyaluronik asit dolgusunun kalitesi de önemlidir. Kalitesine güvendiğiniz uygulamaların ömrü, klasik dudak dolgusuna göre daha uzun olur. Dudak dolgusu yaptırdıktan sonraki 12. aydan itibaren dudaklarınızın hacmi, dolgu öncesi gibi görünecektir. Bir yıl içinde ise Hyaluronik asit dolgusu tamamen vücudunuzdan atılmış olacak. Eğer dudak dolgusunu tekrar yaptırmak isterseniz 6-8 aydan itibaren tekrar yapılabilir. 

 

Dudak dolgusu ile yapılan kombine estetikler

 

Dudak dolgusu, İstanbul’da en sık yapılan dolgu işlemlerin başında geliyor. Dudak dolgusu ile birlikte hastalarımız en çok burun dolgusu, Jawline dolgusu ve göz altı ışık dolgusunu tercih ediyorlar. Eğer yüzünüzde etkili bir değişim elde etmek ve tek bir iyileşme süreci geçirerek daha iddialı değişimler yaratmak istiyorsanız dudak dolgusu ile birlikte diğer yüz dolgularını tercih edebilirsiniz. Dudak dolgusunun yanında Botox da yaptırarak daha genç görünebilirsiniz. Botoks, yüzünüzde lifting etkisi yaratacağı için hem yüzünüz daha pürüzsüz görünecek hem de dudaklarınızın daha çok ön plana çıkmasına yardımcı olacaktır. 

 

Dudak dolgusunun riskleri

 

Hyaluronik asit, vücudumuzda doğal olarak bulunan bir madde olduğu için dudak dolgusunun riskleri oldukça azdır. Dudak dolgusunu mutlaka uzman bir hekime yaptırmalısınız. Medyada gördüğünüz dudak dolgusu ile ilgili olumsuz haberler genellikle bu işin uzmanı olmayan kişiler tarafından yapılan işlemlerden oluşur. Dudak dolgusunun, dudak kası içine yapılması ortaya estetik olmayan görüntülerin çıkmasına sebep olur. Aynı zamanda kullanılan Hyaluronik asit dolgusunun kalitesi, kullanılan kremler de oldukça önemlidir. Bu nedenle mutlaka dudak dolgusu yaptıracağınız kliniği ve hekimi detaylı araştırmalısınız. 

 

Dudak dolgusu fiyatları

 

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Dudak dolgusunun fiyatları, dolgunun kalitesine, dudak dolgusunu kimin yaptığına ve nerede, hangi 

şartlar altında yapıldığına göre farklılık gösterebilir. QuartzPoliklinik’te dudak dolgusu yaptırmak isterseniz, 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Dudak Dolgusu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Op.Dr.LeylaArvas

Plastik Estetik Cerrahi

https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :@ drleylaarvas

Instagram :@ drleylaarvas

YouTube   :LeylaArvas

dudak dolgusu
hyaluronik asit
ust dudak dolgusu
op. dr. leyla arvas
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir