Medimagazin logo

Estetik olmadan evvel cerraha sormanız gereken 3 önemli soru

Estetik operasyonların gelişen teknolojinin etkisiyle hızlı bir ivme kazandığı günümüz dünyasında, çoğu insan bedenlerinde mutlu olmadıkları ya da sağlık sorunu yaratan bölgelerde cerrahi müdahaleye sıcak bakıyor. Estetik olmadan evvel doktorunuza sormanız gereken konuları Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur anlatıyor.
Estetik olmadan evvel cerraha sormanız gereken 3 önemli soru
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başarılı bir estetik operasyonun, hastayla yapılan birebir istişare ile başladığını söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, “Tecrübelerime göre hastanın ve doktorunun birbirlerine bol bol soru sorması gerekir. Bu çok önemlidir zira, doktorunuzun ne kadar güvenilir, yetenekli ve konusuna hakim olduğunu ancak bu şekilde anlayabilirsiniz. Ayrıca bu sorularla hasta tam olarak ne yapılacağını kavrar ve doktor da hastanın ne istediğini net bir şekilde anlayacaktır” açıklamasında bulundu ve hastanın sorması gerektiği o 3 soruyu açıkladı.

 

Bu operasyonu sıkça yapıyor musunuz?

 

Her cerrahın el becerisi birbirinden farklılık gösterdiğini söyleyen Op.Dr Bülent Cihantimur, ”Hastanın mutlaka istediği bu cerrahi operasyon için doktorunun ne sıklıkla ameliyat yaptığını öğrenmesi iyi olacaktır. Doktorunuzun pratik edindiği bir operasyon olması ve bu dalda güncel teknik ve donanıma sahip olması, cerrahinin etkili bir geri dönüş alınmasına fayda sağlar. Ayrıca hastalar ön görüşme esnasında doktorlarının daha önceden yaptıkları operasyon sonuçlarını görmeleri, öncesi ve sonrası fotoğrafları incelemeleri son derece önemlidir” dedi.

 

Anestezi yöntemim ne olacak ve kim uygulayacak?

 

İkinci önemli sorunun anestezi yönteminin şekli ve kimin uygulayacağı olduğunu açıklayan Cihantimur, şu ayrıntılara değindi:” Anestezi seçeneklerini doktorunuzdan öğrenmelisiniz. Bu konuda doktorunuza güvenmenizi tavsiye ederim çünkü operasyonun güvenli ve sorunsuz geçmesi için doktorunuz size en uygun seçeneği söyleyecektir. Bazı operasyonlara lokal, bazısında genel anestezi yapılabilir ve mutlaka anestezi ve reanimasyon uzmanı tarafından yapılmalıdır. “

 

İyileşme sürecim nasıl geçecek?

 

Estetik operasyon öncesi sorulması gereken sorular arasında en önemlisi ise, iyileşme süreciyle alakalı sorular olduğunu vurgulayan Cihantimur, “ Cerrahi bir estetik operasyon geçirecekseniz, illaki iyileşme süreçlerini, neler yaşayacağınızı, pansuman ve diğer elzem konuları danışmanız gerekir. İyileşme sürecinde bakmakla yükümlü olduğunuz çocuklarınızı ve ya ailenizi zor durumda bırakmamak için, sizi nasıl bir sürecin beklediğinden emin olmalısınız. Kaç günde toparlanacağınız, alınması gereken dikişler varsa, ne zaman alınacağı, ne zaman spora başlayabileceğiniz de yine önemli sorular arasında yer alıyor” dedi.

estetik
cerrahi
op.dr bulent cihantimur
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir