Medimagazin logo

Kötü iyileşmiş sezaryen izlerini cerrahisiz düzeltmek mümkün

Anne olan kadınların en büyük estetik sorunlarından biri olan sezaryen izleri artık ameliyatsız, kolayca siliniyor. Nasıl olduğunu ise Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel anlatıyor.
Kötü iyileşmiş sezaryen izlerini cerrahisiz düzeltmek mümkün
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel’e göre sezaryen kesileri genellikle belirgin bir iz bırakmadan iyileşiyor. Ancak bazen izin olduğu bölgede bir yapışıklık ve çöküntü gelişiyor. Bu sıklıkla işlem sonrası oluşan bir enfeksiyondan, kanamadan ya da yara iyileşmesi sorunlarından kaynaklanıyor. Özellikle kilo alımı bu çöküntüyü belirginleştiriyor. Kilo alımı fazla, deri sarkması belirgin olan hastalarda bu sorun karın germe sırasında düzeltilebiliyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel ancak karın germe gerektirmeyen ve cilt sarkması olmayan hastalarda cerrahi uygulamadan bu sorunu düzeltmenin mümkün olduğunu söylüyor.

Aslında bir çok kadın bu sorundan mustarip. Düzeltmek için kesinin tekrarlanması gerekiyor. Bu da tekrar bir iyileşme süresi gerektiriyor.  Sonuç başarılı olsa bile, izin yeniden soluklaşması için bazen bir yıldan uzun bir süre gerekiyor. Bu tür sezaryen izinde yapışıklık gelişmiş, üstteki ciltte fazla bir sarkması olmayan hastalarda yeniden bir kesi yapmadan başarılı sonuçlar alınabiliyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel bu yöntemde, önce vücudun başka bir bölgesinden bir miktar yağ aldıklarını ve yağı yoğunlaştırdıklarını anlatıyor. Yücel, yapışık izi enjektör uçları ile içerden açıyor ve altına yağ veriyor. Böylelikle çökük alan doldurulmuş ve karın cildi ile aynı seviyeye yükseltilmiş oluyor. Bu yöntem sezaryen izleri dışında vücuttaki tüm ameliyat yapışıklıklarına, çökük yara izlerine de uygulanabiliyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel’e göre uygun hastalarda son derece başarılı sonuçlar elde ediliyor.

estetik ve plastik
sezaryen
cerrahi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir