Medimagazin logo

Nem aşısı kimler için uygundur?

Cildi iyileştiren, cildin daha fazla elastin ve kollajen üretmesini sağlayan ve cilt bariyerini güçlendiren nem aşısı, yüz hacmini ve kas hareketlerini etkilememesi sebebi ile tercih edilen estetik uygulamalardandır.
Nem aşısı kimler için uygundur?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Daha parlak, canlı, eşit ve dolgun bir cilt görünümü vadeden nem aşıları, enjekte edilebilir hiyalüronik asit ve nem artırıcı doğal maddeler ile estetik dünyasında oldukça popüler bir uygulama hâline geldi. Nem aşısı, cildin daha iyi görünmesini ve hissetmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Diğer dolguların aksine; yüzün hacmini, şeklini ya da kas hareketlerini değiştirmez. Peki, nem aşısı neden bu kadar öneriliyor? Kimler için uygundur? Diğer tedavilerle birlikte uygulanabilir mi?

Detaylar yazının devamında…

Nem aşısı nedir?

Cildin alt katmanına enjekte edilen nem aşısı, yüz başta olmak üzere boyun ve dekolte gibi bölgelerde cildin nemini artırmak ve görünümünü iyileştirmek için uygulanan, temel bileşeni hiyalüronik asit olan solüsyonlardır. Cildin güç merkezindeki hücreleri canlandırmayı ve gençleştirmeyi hedefler. İçten dışa doğru hareket etme yeteneği ile de alabileceğiniz en iyi sonuçlardan birini sağlar.

Hiyalüronik asit; cilt, kas ve eklemlerde doğal olarak bulunan güçlü bir doğal nemlendirici faktör olduğundan nem aşısının da temel bileşenidir. Kendi ağırlığının 1.000 katına kadar su tutma yeteneği onu cilt için ideal hâle getirir ve en iyi doğal nemlendirmeyi sağlar. Cildin alt katmanlarındaki nem artışı tek faydası da değildir!

Enjekte edilebilir uygulamalardaki en yeni gelişmelerden biri olan nem aşısı, yeni kollajen oluşumunu uyarması, çevresel faktörler ve yaşa bağlı olarak azalan elastin seviyelerini de artırması ile oldukça başarılı bir uygulama olarak gösterilmektedir.

Cildin daha parlak, taze ve genç görünmesini sağlamak için ince çizgileri azaltma, cildi içten nemlendirme ve iyileştirme gibi avantajlara da sahiptir.

Ayrıca daha eşit bir cilt tonu oluşturmaya da fayda sağlar. Cildiniz susuz kalmış veya ince çizgileriniz varsa hiyalüronik asit içeriği ile ciltte su tutmaya yardımcı olarak, cildin çok daha nemli görünmesini sağlayan bir uzun süreli serum etkisi sağlar.

Nem aşısı neden yapılır? Diğer dolgular ile farkı nedir?

İlk olarak nem aşısının amacı, diğer dolgu ve botoks uygulamaları gibi kas dondurucu ve hacim kazandırıcı etkilerden farklıdır. Cilt sağlığı kazanımlarının yanı sıra, görünümle ilgili olarak da hiyalüronik asidi tamamen yeni bir şekilde sunmaktadır.

Hiyalüronik asidin türü ve oluşturulma şekli, diğer dolgu maddelerinde cilde verilen hiyalüronik asitten daha farklıdır. Geleneksel dolgular, belirli bölgelere enjekte edildiğinde bir hacim kazandırma etkisi yaratarak dokuların büyümesini sağlayan özellikler kazandırır. Bu, dokuların düzeltilmesine izin verir.

Nem aşısı, geleneksel dolgulardan farklı olarak, hiyalüronik asidin cilde enjekte edilerek eşit bir şekilde dağılmasını sağlayarak anında nemi artıran ve cilt yenilenmesini teşvik eden bir hiyalüronik asit formu içerir.

İçerdiği hiyalüronik asit, daha akıcı jel dokusu ile yüze veya vücudun diğer bölümlerine daha eşit bir şekilde dağılabileceği anlamına gelir. Bu da cildin nemini ve hücresel işlevleri içeriden iyileştirir. Daha serbest akışlı dokusu ile eller, boyun ve dekolte gibi daha zor bölgelerde de idealdir.

Nem aşısının faydaları nelerdir? Hiyalüronik asit içeren serumlardan farkı nedir?

Nem aşısı, cildi doğrudan ihtiyaç duyulan yerde iyileştirirken, cildin daha fazla elastin ve kollajen üretmesini teşvik etmek için cilt bariyerini güçlendirir.

Vücudun kendi hiyalüronik asit kaynağı doğal olarak 20’li yaşlarda azalmaya başlar. Bu da cildi daha kuru ve erken yaşlanma belirtilerine ve çevresel hasarlara karşı savunmasız hâle getirir. Hiyalüronik asidi doğrudan enjekte etmek, yaşlanma belirtilerini yavaşlatmaya ve cildin nem seviyelerini artırmaya yardımcı olur.

Bu, hiyalüronik asit yönünden zengin cilt bakım ürünlerinin faydasız olduğu anlamına gelmez. En iyi sonuçlar için küçük hiyalüronik asit molekülleri içeren ve hızlı emilen serumlar tercih edilmelidir. Daha ağır moleküllü hiyalüronik asit içeren ürünler ise cilt üzerinde nem bağlayıcı bir etki yaratmaya yardımcı olabilir.

Sonuçları en üst seviyeye çıkarmak için hiyalüronik asit içeren serumlar ile birlikte nem aşısı tedavileri de önerilir.

Nem aşısı kimler için uygundur? Yan etkileri var mı?

Enjekte edilebilir hiyalüronik asit ve diğer doğal maddeler, nemsiz kalmış ve yaşlanmış ciltler için harikalar yaratır. Nem aşısının içerdiği vitaminlere ve hiyalüronik aside karşı herhangi bir alerjisi bulunmayan herkes için kullanılabilir.

Genellikle 30’lu yaşların üzerindeki hastalarda tercih edilse de kollajen artırıcı etkisi ile 20’li yaşlarda da ihtiyaç duyulan ciltlerde, hem kadın hem de erkeklerde kullanıma uygundur.

Kızarıklık, şişlik ve iğne batmasının düzelmesi 48 saat sürebilir. Böyle bir seviyedeki enjeksiyonlar bir miktar kanama ve morarmaya neden olabilir. Tüm bunlar böyle bir tedaviyi en doğru şekilde gerçekleştirmek için yetkin bir kliniği ve doktoru seçmeniz için daha fazla nedenden biridir.

Nem aşısından sonra nelere dikkat edilmeli?

  • Cildi iyice temizleyerek bakmak ve en az 50 faktör güneş koruyucu kullanarak güneş hasarından korumak böyle bir uygulamadan sonra çok önemlidir. Cildin UV ışığına karşı kendi doğal savunması 1-2 hafta boyunca azalacaktır.
  • Tedaviden sonraki ilk gün makyaj yapmaktan kaçının. Makyaj yapmanız gerekiyorsa mineral makyaj uygulayın.
  • Tedaviden sonra 24 saat boyunca yorucu egzersiz, lazer tedavisi, sauna, buhar odası ve ağdadan kaçının.

Nem aşısı kimler için uygundur?

nem aşısı
hiyalüronik asit
dolgu
estetik
cilt
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir