Medimagazin logo

Burun estetiğinde en sık karşılaşılan sorular

Burun estetiği, tüm dünyada ve ülkemizde estetik ameliyatlar arasında en sık gerçekleştilenler arasında yer alıyor. Yüzün ifadesini ve güzelliğini çok etkilediği için, iyi yapılmış bir burun ameliyatının hem sağlık hem de estetik açıdan katkısı büyük.
Burun estetiğinde en sık karşılaşılan sorular
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Her estetik uygulamada olduğu gibi burun estetiğinde de doğru bilinen yanlışlar nedeniyle estetiği yaptırmak isteyen kişilerin çoğu korkuyor. Bu gibi durumlarda kulaktan dolma bilgiler yerine uzman bir doktordan bilgi alınması en sağlıklı olanı. Burun estetiği ameliyatlarında hedef, doğal ve yüzle uyumlu ama farkındalık yaratan görünüm ve nefesle gelen güzellik olduğunu açıklayan Operatör Doktor Abdülkadir Göksel, Rinoplasti(Burun Estetiğinde) güzellik olgusu farklı yaş grupları, farklı  kültürel değerler ve sosyal gruplara göre değiştiğini belirterek, burun estetiği ile ilgili en sık karşılaştıkları sorularla ilgili şunları söylüyor.

Burun estetiği operasyonu ağrılı bir operasyon mudur?

Ameliyat esnasında siz anestezinin etkisinde olacağınızdan, operasyon süresince herhangi bir acı hissedilmez. İlk bir kaç gün tüm hastalara ağrı kesici verilir. Genelde ağrı kesici ilaç kullanmayı gerektirecek kadar ağrı şikayeti yaşanmazken, nadiren de olsa ilk gece için daha sert bir ağrı kesici kullanmak isteyen de çıkabilir. Rastladığım en yaygın şikayet, operasyon gecesi burundan nefes almada zorlanmadır. İlk gece yerleştirdiğimiz burun içi pansumanları sonraki gün çıkardığınızda daha rahat nefes almaya başlanır. Ameliyat sonrası muayeneye gelen hastalarımızın çoğu, hafta boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtir.

Burun estetiği operasyonunun komplikasyonları ya da riskleri var mıdır?

Her cerrahi operasyonda belli bir miktar risk ve komplikasyon potansiyeli vardır. Cerrahınızın görevi bunları öngörmek ve sizi bilgilendirmek. Ben genellikle hastalarımı enfeksiyon ve kanama riskine karşı bilgilendiririm. Her ne kadar burun estetiği operasyonu sonrası aşırı kanama çok çok nadir görülse de, benim görevim hastalarımı bu olasılıktan haberdar etmek. Eğer böyle bir durum meydana gelirse, operasyondan hemen sonraki bir kaç saat içinde oluşacak. Bu durumda kişi endişelenmemeli, hemen doktorunu durumdan haberdar etmeli.

Açık teknik mi Kapalı Teknik mi?

Açık ve kapalı teknik olarak iki ayrı şekilde yapılan burun estetiği ameliyatlarında; açık rinoplasti tekniği ile burun kıkırdak ve kemik yapıları daha ayrıntılı şekillendirilebilir. Özellikle burun uç kısmında problemi olan kişilerde açık teknik burun ameliyatı kullanılması daha uygun. Kapalı teknik rinoplastide ise; burun şekillendirilirken tüm kesiler burun içerisine gizlendiği için burunda dıştan görünen bir iz kalmamaktadır. Bu teknik burunda ciddi bir şekil bozukluğu yoksa tercih edilir. Günümüz doktorları arasında bu iki yöntemin faydaları ve zararları konusunda fikir ayrılıkları yaşansa da, ben hastalarımın ihtiyaçları doğrultusunda kullanacağım tekniğe karar vermenin daha doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmekteyim.
 

burun estetiği
abdülkadir göksel
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir