Medimagazin logo

Buz lazer nasıl çalışır?

Buzlu lazer, ütüleme yöntemi ile yapılan son derece acısız ve konforlu bir şekilde uygulanan son teknolojik bir epilasyon yöntemidir. Ütüleme yöntemi ile cilt üzerinde gezdirerek uygulanır. Hasta için hem konforlu hem de daha kısa seanslarla sonuca ulaşmayı sağlar
Buz lazer nasıl çalışır?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Buzlu lazer ütüleme epilasyonu şeklinde yapılır. Buzlu lazer başlığı cildin üzerine masaj hareketleri ile gezdirilerek uygulanır. Buz lazer teknolojisinde deri altında bulunan kıl köklerine 810 nm lazer uygulanır.  Bu sayede kıl kökleri etkili bir şekilde yakılırken cilt eksi 3 dereceye kadar soğutularak hastanın acı ya da ağrı hissetmemesi sağlanır. Ayrıca bu işlem sonucunda cilt üzerinde yanık oluşumu gözlenmez. Normal lazer epilasyonlarda oluşan çizgili görünüm buzlu lazerde oluşmaz.

Buzlu Lazer hangi Avantajları Sağlar?

Buzlu lazer uygulaması oldukça kolay ve rahat uygulanan bir epilasyon yöntemidir. Özellikle buzlu uygulama olması cildin serinletilerek acısız ve ağrısız işlem yapılmasını sağlar. Buzlu lazer uygulaması ile cilt normal lazer epilasyon yöntemlerine göre maksimum koruma altındadır. Cilt üzerinde yanık lekeleri ya da iz oluşumu gözlenmez. Normal lazer yöntemleri uygulandıktan sonra güneş ışığına çıkmak, ciltte geri dönüşü olmayan izlere sebep oluyordu. Bu sebeple sadece kış mevsiminde uygulama yapılırdı. Buz lazer uygulaması ile böyle bir durum söz konusu değildir. Dört mevsim rahatlıkla uygulama yapılabilir. Buzlu lazer ile;

  • Ağrısız ve acı hissetmeden maksimum konfor ve rahatlık ile epilasyon işlemi yapılır.
  • İşlem sonucunda istenmeyen tüylerden tamamen ve kalıcı olarak kurtulursunuz.
  • Seanslar ortalama olarak 35 dakika kadar sürer ve bu sebeple kişisel bakım için ayrılan süre diğer yöntemlere göre daha düşüktür.
  • Tüyler ince ve açık renkli olsa bile buzlu lazer epilasyon yöntemi ile etkili bir sonuca ulaşılır.
  • Hastanın ten rengi koyu olsa bile istenmeyen tüylere kalıcı çözüm sağlar.
  • Her cilt tipi ve rengi için uygundur. Özellikle cilt rengi beyaz da olsa bronz da olsa üst düzeyde etki sağlar.

Buz Lazer Hangi Bölgelere uygulanır?

Buz lazer uygulaması buzlu epilasyon, soğutucu etkisi sayesinde en hassas bölgelere bile kolaylıkla uygulanabilir. Özellikle bikini bölgesi ve koltuk altı gibi hassas bölgelerde acısız ve ağrısız şekilde rahatlıkla ve güvenle kullanılabilir. Tüm bacakta, tüm kolda, koltukaltında, sırtta, genital bölgede, yüz, karın ve göbek bölgesinde, kulak ve burun kıllarında maksimum düzeyde etkilidir. Buz lazer başlığında kullanılan el probu sayesinde gerek yüz, gerekse hassas bölgeler için rahatlıkla uygulama yapılabilir.

Buz Lazer İçin Yaş Sınırı Var Mı?

Buz lazer için özellikle genç kızlardan yoğun bir talep gelmektedir. Özellikle ergenlik dönemine giren genç kızlar için ciddi bir talep gelmektedir; fakat 18 yaşından önce yapılmasını tavsiye etmiyoruz. 18 yaşını dolduran herkese buzlu lazer epilasyon uygulaması rahatlıkla yapılabilir. Uygulama için üst yaş sınırı yoktur.

buzlu lazer
epilasyon
yanik lekeleri
iz olusumu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir