Medimagazin logo

Damacana Su mu Su Arıtma Cihazı mı Daha Yararlı?

Damacana kullanımı, bilinen tüm zararlarına rağmen ne yazık ki devam eder. İnsanlar evlerine aldıkları damacanalar içindeki tehlikenin farkına varamadıkları sürece damana satışları da devam edecektir.
Damacana Su mu Su Arıtma Cihazı mı Daha Yararlı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Su arıtma cihazı kullanımının giderek yaygınlaşması sonucunda insanlar bu konuya merak duyarlar. Özellikle damacana mı, yoksa su arıtma cihazı mı daha faydalı gibi sorular akıllara gelebilir. Aslını söylemek gerekirse, damacanalardaki sağlık riskleri artık iyi bir şekilde bilinir. Bu risklere rağmen damacana kullanmak, sağlığınızı bile bile tehlikeye atmak olacaktır.

En sağlıklı ve en ekonomik suya ulaşmak isteyenlerin tercihi su arıtma cihazlarından yana olmalıdır. Bu nedenle her eve ve her iş yerine bir su arıtma cihazı lazım olduğu rahatlıkla söylenebilir. Sağlıklı suya istediğiniz her an ulaşabilmenin yolu, su arıtma cihazı kullanmaktan geçer.

Damacana Suları Neden Sağlıksız?

Damacana kullanımı, bilinen tüm zararlarına rağmen ne yazık ki devam eder. İnsanlar evlerine aldıkları damacanalar içindeki tehlikenin farkına varamadıkları sürece damana satışları da devam edecektir. Oysaki kısa bir araştırma ile damacana sularının neden bu kadar sağlıksız olduğunu kolaylıkla bulabilirler.

Uzun süre plastik damacanalar içinde bekleyen sularda bakteri üremesi kaçınılmazdır. Üstelik firmalar yeterince dikkatli olmadıkları için damacana sularını güneş altında bırakırlar. Bu durumun sonucunda damacanın plastik içeriği suya geçer. Yani içtiğiniz suyun içinde damacana parçaları olabilir. Bu parçalar gözle görülemeyecek kadar küçük olduğu için siz asla farkına varmazsınız.

Su Arıtma Cihazı ile Damaca Karşılaştırması

  • Su arıtma cihazı kullanarak damacanaya göre daha sağlıklı su elde edersiniz. Musluktan akan su, cihazın filtresinden geçtikten sonra en sağlıklı haliyle size sunulur.
  • Su arıtma cihazı fiyatları incelendiğinde devamlı olarak damacana satın alınmasına göre daha ekonomik bir çözüm olduğu görülür. Damacana yerine su arıtma cihazı tercih ederek ev ekonominize önemli bir katkı sağlamış olursunuz.
  • Damacana sık sık bittiği için devamlı telefon ederek sipariş vermeniz gerekir. Aniden biterse siparişin gelene kadar beklemeniz gerekecektir. Su arıtma cihazı ile bunun gibi problemleriniz olmaz.
  • Su arıtma cihazından içtiğiniz suyun lezzeti en az hazır sular kadar iyidir. Bu nedenle lezzeti için hazır suları tercih etmenize hiç gerek yoktur.

Su Arıtma Cihazı Nasıl Kullanılır?

Firma yetkilileri tarafından su arıtma cihazının kurulumu bir kere yapıldıktan sonra işlem bitmiş demektir. Siz sadece cihazın musluğunu açarak temiz suyunuzu elde edebilirsiniz. İşte lezzetli ve sağlıklı suya ulaşmak bu kadar kolaydır. Su arıtma markaları sayesinde evinizin rahatlığından hiç çıkmanıza gerek kalmaz. Musluğunuzdan akan su, bu cihazlar sayesinde sağlıklı su haline getirilir.

Su içmenin ne kadar önemli olduğu artık tüm sağlık otoriteleri tarafından kabul edilmiştir. Hekimler, her yaştan ve her cinsiyetten insanlar için bol bol su içmeyi önerirler. Özellikle yaz aylarında sıcak havaya bağlı olarak kaybedilen su miktarı arttığından dolayı, daha sık aralıklarla su içmek gerekecektir.

Su arıtma cihazını kullanarak su içme sıklığınızı artırabilirsiniz. Lezzetli ve ekonomik suya ulaştığınız için doğal olarak içtiğiniz su miktarı artacaktır. Bardağınıza istediğiniz sıklıkta su doldurup gün içinde içmeye devam edebilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı Bakımı

Bir su arıtma cihazı satın aldığınız zaman filtresinin düzenli olarak değiştirilmesi gerektiğini bilmelisiniz. Filtre değiştiği zaman suyunuz daha güzel bir şekilde arıtılır ve siz de tertemiz su içme ayrıcalığına kavuşursunuz.

Kimyasal maddelerden arınmasını ve sertliğinin ayarlanmasını cihazın içinde bulunan filtre sağlar. Dolayısıyla su arıtma cihazı bakımı ile ilgili yapılması gereken, cihazın fitresinin değiştirilmesidir. Bununla ilgili olarak su arıtma cihazını satın aldığınız firmadan destek alabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı Çeşitleri

İçme suyunuzu içilebilir hale getiren su arıtma cihazlarının farklı çeşitleri vardır. Örneğin daire girişi su arıtma cihazı çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Bu şekilde eve giren suyu doğrudan arıtmış olursunuz. Tüm musluklardan sağlıklı arıtılmış suyunuz akar.

Bunun yanında su sebili şeklinde olan arıtma cihazlarına yönelme şansınız da vardır. Özellikle iş yerleri için bu şekilde bir su sebili tercih edilebilir. Damacana ile çalışan su sebillerine göre çok daha ekonomik bir çözüm olacaktır. Üstelik elde ettiğiniz su daha sağlıklı olur.

Ayrıca farklı hacim litrelerine sahip su arıtma cihazlarını musluğunuza monte ettirerek arıtılmış suya erişebilirsiniz. Evinizde ya da iş yerinizde sağlıklı içme suyu elde etmek istiyorsanız, en akıllıca çözüm bir su arıtma cihazı edinmek olacaktır. Hangi çeşidi seçeceğinize ise ihtiyaçlarınıza göre belirleyebilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı ile Elde Edilen Suyun Özellikleri

Su arıtma cihazı kullandığınız zaman içme suyunuzu vücudunuz için uygun pH aralığına getirmiş olursunuz. Sağlıklı bir vücut için içilen suyun pH değeri son derece önem taşır. Ayrıca yine su arıtma cihazı sayesinde suyun içinde bulunan kimyasallar süzülür. Musluk suyu her ne kadar temiz gibi görünse de içinde sağlığınız için zararlı olabilecek kimyasallar vardır. Su arıtma cihazının özellikli filtresi kimyasalların süzülmesini sağlar.

İçtiğiniz suyun lezzetini belirleyen faktörlerden birisi de suyun yumuşaklığıdır. Sert suyun içini zordur. Hem içerken hem de içtikten sonra sizi rahatsız eder. Şişkinlik hissine sebep olabilir. Su arıtma cihazı, filtresi sayesinde suyu içilebilir yumuşaklığa getirir. Lezzetli ve yumuşak içimli suya ulaşmanın yolu, su arıtma cihazı kullanmaktan geçer.

Musluktan akan su, filtreden geçirilip en sağlıklı şekliyle size sunulur. Nerelerden geçtiği belli olmayan damacanaları evinizin içine kadar sokmak yerine, tertemiz su içebilmek için siz de hemen bir su arıtma cihazı satın alabilirsiniz.

Damacana Suyu mu Su Arıtma Suyu mu Daha Hijyenik?

Özellikle yaşadığımız dönemde salgın hastalıklara yakalanmak herkesin en büyük korkusu olmuştur. Damacana sularının dışarıdan geliyor olması, hijyenik olmaması için en büyük sebeptir. Eve geldiği zaman damacanın dışını temizleyebilirsiniz ama içindeki suyu temizleme şansınız yoktur. İşte tehlike de burada başlar.

Damacanalar tek seferlik değildir. Dolayısıyla farklı evlere girer çıkar ve defalarca kullanılırlar. Haliyle damacana sularında hijyenden bahsetmek mümkün değildir. Eğer sağlıklı ve hijyenik suya ulaşmak istiyorsanız tercihinizi su arıtma cihazından yana kullanmalısınız.

Su Arıtma Cihazının Avantajları

Su arıtma cihazının en önemli avantajı sağlıklı ve lezzetli su elde edebilmektir. Üstelik bunu çok daha az bütçe ayırarak yapmış olursunuz. Bir defa su arıtma cihazı satın almak için ödediğiniz ücret sonrasında yıllarca cihazı kullanmaya devam edersiniz. Bu gibi avantajları yanında istediğiniz her an sağlıklı suya ulaşma şansınız da olur.

 

 

su aritma cihazi
damacana
Yorum (5)
Fevzi yılmaz
Arıtma sularının insan sağlığına zararları çoktur kanser kemiklerin gelişimine engel diş eti erimesi gibi bir çok zararı var saf akü suyundan farkı yok vücudun ihyacı olan mineraller yok ediliyor ayrıca filtrede biriken mikroplar üzerinden geçen suyu içiyorsunuz damacana suları mineral zengini ayrıca her dolum öncesi 80 derece sıcak suyla iç dış yıkaması yapılıyor Arıtma cihazı satanlar için insan sağlığı değil kazanılan paradır
63
Cevapla
İzmir Su arıtma
çok güzel ve açıklayıcı bir yazı paylaşımı olmuş. bu faydalı ve bilgilendirici yazınız için size teşekkür ederiz. <a href=”https://www.mitrasuaritma.com/” >i̇zmir su arıtma</a>
Cevapla
Sevil Acar
@fevzi yılmaz arıtma cihazı satanlar için sağlık değil kazanılan para önemli diyorsunuz, peki damacana satanlar ne kazanıyor acaba. sadece insanların duasını almak icinmi yapıyorlar. direk damacana suyu icip yada aritma suyu icip olen duymadim. fakat aritma suyu kullanmak en azından pratik .
Cevapla
Gerek Yok
mubarek haber degil bildigin aritma cihazi tanitimi reklami.
Cevapla
Sait Çoban
tüm mi̇neralleri̇ süzülmüş saf su i̇yi, doğal kaynak suyu kötü öylemi̇. i̇nsanlarin bagisikligi zayiflamiş, çökmüş, çokta umurunuzda. acaba kendin aritilmiş saf suyu i̇çiyormusun.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir