Medimagazin logo

Hasta yatağı ile yatalak hasta bakımı

Medikal tedaviler haricinde hastanın iyi anlaşılması, taleplerine önem verilmesi ve buna göre gerekli tedbirlerin alınması oldukça önemli
Hasta yatağı ile yatalak hasta bakımı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yatalak hasta bakımı kaliteli hasta yatağı üzerinden büyük bir özenle ve uzun süreli olarak yapılması gereken önemli bir insani görevdir. Yatalak hastalarda söz konusu sağlık sorunlarının yanı sıra kalp ve sindirim sistemi rahatsızlıkları, bel ve boyun problemleri, omurga ve sırt ağrıları gibi sağlık sorunları da meydana gelebiliyor. Kalitesiz yatağa bağlı olarak yaralanmalar, ağrılar, acılar oluşabiliyor.Bu sebeple medikal tedaviler haricinde hastanın iyi anlaşılması, taleplerine önem verilmesi ve buna göre gerekli tedbirlerin alınması oldukça önemlidir.

Yatalak Hastanın Yaşam Kalitesinin Yükseltilmesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yatalak hastanın pozisyonunu her 120 dakikada bir değiştirilmesi sırt, omuz, bel, topuk ve kalça bölgeleri üzerindeki baskının azalmasını sağlar. Ayrıca hasta karyolası baş kısmının kaldırılması hastanın daha rahat bir şekilde öğün almasını ve boyun pozisyonlarının rahat bir duruma dönüşmesini sağlar. Hasta ayrıca güçlü bir vücut yapısına sahip olması durumunda pozisyon verme süreçlerinde kolları ile sizlere destek sunmasına izin vermenizde fayda var.

Minimum 4 adet kaliteli ve yumuşak yapılı yastık temin ederek bu yastıkları hasta yan pozisyonda uyuduğunda diz aralarına, kollarının arasına, sırt kısmına ve ayak bileklerine yerleştirin. Bu sayede hastanın kaliteli bir uyku süreci geçirmesini sağlayın.

Her zaman kaliteli bir ara bezi de tercih edin ve bezi hastanın kalçalarının altına yerleştirin. Ara bezini sırt kısmına yerleştirmeyin, ara bezi sayesinde hastanın yatakta yeniden pozisyon vermede hastanın kollarından ve bacaklarından kavramanıza gerek olmaz. Bu sayede daha kolay bir şekilde konumlandırabilirsiniz.

Yatalak Hasta Bakımında Günlük Bakımlar

Ekonomik fiyat tarifesinden sunulan hasta yatağı kiralama fiyatları sayesinde ek maliyetlere girmeden en kaliteli hasta yatağı satın alabilirsiniz. Bununla birlikte yatalak hastanızın günlük rutin bakımlarını da kusursuz bir şekilde yerine getirmelisiniz. Hastanızın günlük kişisel bakımlarını, ilaç alımlarını, televizyon izleme süreçlerini, her 2 saatte bir pozisyon değiştirmesini, beslenme, psikolojik destek alımını mutlaka ilgili doktor eşliğinde gerçekleştirmelisiniz.

Yatalak Hastalar İçin Özel Geliştirilmiş Yatak Modelleri 

Hasta yatağı, kişinin en zor günlerinde adeta yol arkadaşı oluyor. Hasta olan kişi, yaşamının büyük bir bölümünü yatak üzerinde geçirmek zorunda kalır. Buna bağlı olarak hareket alanı kısıtlıdır. Elektrikli kumandalı hasta yatakları hasta bireyin hareket alanını arttırıyor. Hasta yerinden kalkmadan tıpkı kendi gücüyle hareket etmiş gibi bedensel fonksiyonları çalışır. Doğal olarak hastalık ilerlemez. Hasta yatağı birçok alan içerisinde kullanılabiliyor. Hastane,yaşlı bakım merkezi, huzur evi gibi alanlar buna dâhildir. Yatağın hareket ettirilmesi için hasta yakınları zorluk çekmez. Mevcut tekerler 360 derece her yöne dönebiliyor. Bu sayede yatak ilerleyerek taşınabilir. Olası bir şekilde yatağın hareket etmemesi için, güvenlik kilitleri kapatılabilir. Bu şekilde hasta ve hasta yakınlarının içleri rahat olur.

Yataklarımızın Tercih Edilmesi

Yapım sırasında kaliteli malzemeler kullanılmış olup, insan sağlığına zarar vermez. Hasta karyolası içerisinde bakteri yaşamaması için cila sürülmüştür. Cila hastaya koku yapmaz ve rahatsızlık vermez. Hasta yatağı fiyatları değişen aralıklardadır. Her birey kendi isteğine göre tercihte bulunabilir. Yatak 150 kilogram ağırlığında olan bir hastayı taşıyabilir. Hastanın ağırlığından dolayı yatakta iç noktalara doğru çökme görülmez. Çünkü yapım aşamasında, dayanıklı malzemeler kullanılmıştır. Hasta yatağı kiralama seçenekleri bulunuyor. Hastası olan kişiler, yataklarımızdan alarak hem hastaya hem de kendilerine yardımcı olabilirler. Yatağın 90 derecelik pozisyon aralığında hasta oturabilir ve yemeğini yiyebilir. Yemek yeme masası yatağın bir parçasıdır. İstenildiği zaman masa çıkarılıp kullanılabilir.

Hasta Yatağı ve Taşıma Gücü

Yatağın taşıma gücü 7000 newton ağırlığındadır. Yatak fonksiyonel özellikleri sayesinde, elektrik ile çalışıyor. Yatağa bağımlı kalmak zorunda kalan hastaların, istedikleri huzuru sağlar. Hasta karyolası korkulukları tırtıklıdır. Hasta korkuluklardan tutunarak ayağa kalkabilir. Bu şekilde beden gücünü kullanarak kas sisteminin çalışmasına destek olur. Yatak sayesinde düşük bası meydana gelir. Yaralar ve morarmalar yatağın masaj yapma özelliği sayesinde ortadan kalkar. Yatağın temizliği oldukça kolaydır. Çıkarılabilir yüzeyi düzenli aralıklar ile yıkanmalıdır. Anti bakteriyel özelliği çok az bakteriyi içerisine çeker. Buna rağmen temizlik ihmal edilmemelidir. Çünkü hasta en ufak bir enfeksiyon kapması durumunda hastalığı tekrarlayabilir. Emek Sağlık firmasından hasta yatağı temin edebilirsiniz. Bu şekilde hasta yataklarımızdan faydalanabilirsiniz.

hasta yatağı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir