Medimagazin logo

İmplant tedavilerinde 5 soru 5 cevap

İmplantlar doğal diş kökünü taklit eden aynı zamanda çene kemiğinin doğal şeklini hacmini koruyan küçük titanyum vidalar olarak da bilinir
İmplant tedavilerinde 5 soru 5 cevap
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diş Hekimi Pertev Kökdemir implant tedavilerinde hasta tarafından her türlü detayın bilinmesinin önemini vurgulayarak merak edilenleri cevapladı.

İmplant ağrılı bir işlem midir?
İmplant tedavisi öncesinde hekiminiz tarafından uygulanacak anestezik ilaçlar sayesinde ağrı duymazsınız. Ayrıca, tedavi sonrası yapacağınız buz uygulaması ağrınızın olmasını engeller. Ağrınız olması halinde yapılacak en doğru şey diş hekiminizin size önerdiği ağrı kesiciyi kullanmanızdır.

İmplantın ömrü ne kadardır?
İmplant kullanımına bir süre belirlemek doğru değildir. Tıpkı kendi dişleriniz gibi düzenli bakım ve kontrollerle ömür boyu kullanabilirsiniz. İyi bir ağız hijyeni implantın ömrünü uzatır.

İmplant uygulaması sonrası hayatım kaç günde normale döner?
Rutin implant uygulamalarında lokal anestezik ilaçlar kullanıldığı için günlük hayatı etkilememektedir. Yapılan işlem sonrası eğer şişlik veya morluk oluşursa bir hafta içinde tamamen ortadan kaybolacaktır. Tedaviden sonra hekiminizin tedavi ile ilgili uyarılarına dikkat etmek şartıyla hemen işlem sonrası normal hattınıza dönebilirsiniz. 

Sigortam implant tedavisini karşılıyor mu?
Sosyal güvenlik sigortaları karşılamıyor ancak özel sağlık sigortanızın kapsamı dahilinde ise belli bir miktarını karşılayabilir.

Diş çekimi yapıldıktan sonra implant uygulanabilmesi için ne kadar süre beklemeliyim?
İmplant diş çekimi yapıldığı seansta yerleştirilebilir ancak bazı durumlarda bölgenin iyileşmesi için 1,5-2 ay beklemek gerekir. İmplantın yapılacağı zamanı ve o bölgeye kemik tozu ihtiyacını muayene ve röntgen sonucunda hekiminiz size net olarak söyleyecektir.
 

implant
pertev kökdemir
diş hekimi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir