Medimagazin logo

Lazer epilasyon işlemi hakkında tüm merak edilenler

Güzellik Uzmanı Pervin Dinçer, "lazer epilasyon nasıl uygulanır, lazer epilasyon ile tüyler tamamen biter mi" gibi lazer epilasyon işlemine dair merak edilen sorulara yanıt verdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Lazer epilasyon işlemi hakkında tüm merak edilenler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Lazer epilasyon yaptırmak isteyen bireylerin uygulama hakkında merak ettikleri birçok konu başlığı bulunmaktadır. Bunlardan biri lazer epilasyonun nasıl uygulanacağı olduğundan bu soruyu detaylı bir şekilde anlatmak ve irdelemek gerektiği kanaatindeyiz.

Lazer epilasyon uygulaması soğuk jelle birlikte lazer cihaz başlığının bedene temas edilerek dalga boyundaki ışıkları kıl köklerine göndermesi ile gerçekleştirilir. Bu işlem tüm bölgelere kolaylıkla uygulanabildiği için minimal ağrı ve acıyla tamamlanan ve hatta muadil işlemler ile kıyaslandığında ise neredeyse acısız bir işlemdir. lazer epilasyon uygulamalarında birden fazla cihazla farklı uygulama çeşitleri ortaya çıkmıştır. temiz olan vücuda soğuk jelin yayılması ve lazer başlığının ışınları sayesinde gerçekleştirilen uygulamada kıl kökleri kişinin cilt tipi uygulama süresini ve uygulamanın ayarını belirlemek için çok önemlidir.

Doğru analizde ve uygulanacak yeterli işlemle birey tüm istenmeyen tüylerinden kolaylıkla kurtulabilmekte tüyler sonsuza kadar çıkmamak üzere vücuttan uzaklaştırılabilmektedir. Elbette lazer, ısı ve kıl köklerinin olduğu ve bir cihaz yardımı işe yapılan bu işlemde bazı sorular vardır ki bunların en çok sorulanlarından biri işlemin zararlı olup olmadığı yönündedir.

Lazer Epilasyon Zararlı Mı?

Lazer epilasyon zararlı bir işlem değildir hatta bazı rahatsızlıklar noktasında uzman doktorlar tarafından birebir önerilmektedir. Ciltte yoğun kararmanın nedeni yapılan yanlış uygulamalar olduğunda bu kötü görüntü lazer ile tedavi edilebilmekte, hormon bozukluklarına bağlı olarak ortaya çıkan aşırı kıllanma sorununa kökten çözüm getirilebilmektedir. Yanı sıra, bu sorunlarla birlikte hemen herkesin başına gelen batık probleminin de kalıcı çözümü epilasyon işleminden geçer.

Kanser hastaları ve otominnun hastalığın sonuçlarını cilt üzerinde yaşayanlar ve yine bunun yanı sıra gebeler için önerilmez. Bu tür hastalıklarda ise tedavi süreci sonlandığında veya gebelik sona erdiğinde epilasyon yapılması tavsiye edilir.

Zararlı mı sorusunu özellikle karar verme sürecinde yaşamanız oldukça normaldir ancak işleme başladığınızda henüz birinci seansın sonunda herhangi bir yan etkisinin ve zararını olmadığını deneyimlemeniz mümkündür. Kanser hastalarına önerilmemesinin nedeni kemoterapi tedavisinde enfeksiyona karşı geliştirilen hassasiyet ve birçok yan etmenden kaynaklıdır. Ancak kanser yapar mı sorusunu da ayrıca cevaplandırmak gerekir.

Lazer Epilasyon Kanser Yapar mı?

Hayır, yapmaz. Lazer epilasyon kanseri tetikleyici herhangi bir işlem prosedürü ile bağlantılı değildir. Kansere sebep olan alt etmenlerin arasında bulunmamaktadır. Cilde lazer ile yapılan bir işlemle insanların akıllarına kanser yapar mı sorusu gelse de epilasyonun icat edildiği ilk dönemlerden bu yana lazer yüzünden kansere yakalanmış tek bir hasta bile bulunmamaktadır. Lazer epilasyon her bireye gelişigüzel uygulanmadığı için uzman doktorunuz sizlere bu konuda daha açık bilgiler verebilir.

Lazer Epilasyon Kaç Yaşında Yapılmalı?

Lazer epilasyon, gelişim çağına gelmiş mentrüasyon döneminde olan bireylere uygulanabilir. Kadınlarda ve erkeklerde bu çağın oturması herhangi bir gelişimsel bozukluk yoksa, 15 yaşa tekabül eder. 15 yaş sonrası her birey güvenle lazer yaptırabilir.

Kilo almak ve vermek bedende ortaya çıkan değişiklikler süreci etkilemez. Geliştirilen teknolojiler sayesinde artık dört mevsim boyunca uygulama yapılabilmektedir.

Lazer Epilasyon Kimler Kullanamaz?

Lazer epilasyonu şu bireyler kullanabilir şu bireyler kullanama z diye kesin bir ayırdım bulunmamaktadır. Burada önemli olan uzmanların sizin cildiniz üzerinde yaptıkları analizlerdir. Dermatoloğunuz eğer epilasyonun sizin için doğru bir uygulama olmadığını beyan ederse o zaman kullanamaz grubuna dahil olabilirsiniz. Sağlıklı olan ve risk grubunda herhangi bir hastalığı bulunmayan her birey erginlik çağından itibaren güvenle lazer epilasyon sayesinde istenmeyen tüylerinden kurtulabilmektedir.

Deri altındaki kıl foliküllerinde nüfuz etme yöntemiyle gerçekleştirilen işlemin herhangi bir sakıncası ölümcül riski de bulunmamaktadır.

Tüm vücut lazer epilasyon işlemlerinde genital bölge lazer epilasyonu kullanıcı tarafından en çok merak edilen bölgelerden biridir.

Lazer Epilasyon Bekarete Zarar Verir Mi?

Lazer epilasyonun bekarete zarar vermesi mümkün değildir. Çünkü uygulama vajina içine değil vajina dışındaki tüylere uygulanır. Bekarete zarar verebilmesi için cihazın vajina içine doğru itilmesi gerekmektedir ki uygulamada kesinlikle böyle bir durum söz konusu değildir. Bekarete zarar veren lazer uygulaması olmadığı gibi bu bir hurafeden ibarettir.

Lazer Epilasyon ile Tüyler Tamamen Biter Mi?

Uzman bir klinik tarafından düzenli olarak uygulanan epilasyon işlemi sayesinde tüylerin yok olmasında yüzde yüze yakın sonuç alınmaktadır. Genital bölgenin iç kısmında bölgenin nemli olmasından kaynaklı olmak üzere bu sonuç biraz daha geç elde edilse de tüm seansların sonunda bir daha çıkmamak üzere istemediğiniz tüylerinizle vedalaşırsınız.

Tüylerin tamamen bitmediğine dair yapılan yorumlarda kullanılan cihaz ve tercih edilen merkezin ne olduğuna dair   kısa bir araştırma yaptığınızda göreceksiniz ki uygulamada ve tercih edilen yerde bir hata vardır. Doğru uygulama ile istenmeyen tüyler noktasında en iyi sonucu lazer epilasyon işlemi vermektedir.

En İyi Lazer Epilasyon Cihazı Hangisi?

Lazer epilasyon cihazları mevcut teknolojine göre farklı gruplarda irdelenebilirler.

Cihazlar arasında bir liste yaptığımızda şu cihazlar karşımıza çıkmaktadır:

  • Nd: Yağ Epilasyon Cihazı
  • Alexendrite Lazer
  • IPL (Foto Epilasyon Cihazı)
  • Buz Lazer Cihazı
  • Diod Lazer Cihazı
  • Ev Tipi Lazer Cihazları

Her birinin aksamı ve çalışma mantığı farklı olduğundan en iyi bu cihazdır diye bir kesin yargıya varmak mantıklı değildir. Bu yüzden özellik kapsamında cihazların değerlendirilmesi gerekir.

Yan etkileri olan ve artık neredeyse hiç tercih edilmeyen rugby cihazları listemize eklenmediği için göremiyor olabilirsiniz, mümkün mertebe bu cihazla yapılan işlemden de uzak durmanız tavsiye olunur.

Listede bulunan cihazların farklı özelliklere göre alt dağılımları ve cihaz markaları da bulunmaktadır.

Son yıllardın en popüler işleminin buz lazer ve Soprano cihazları olduğunu belirtmekte de fayda vardır.  Buz lazerin tercih edilmesindeki ana etmen ağrısız ve acısız bir yöntem olmasıdır.  Buz etkisi ile acının minimal hatta yok denecek kadar az bir seviyede olması birçok kullanıcı için daha büyük bir konfor alanı sağlamaktadır.

Lazer Epilasyonda En İyi Sonuç Nasıl Alınır?

Lazer epilasyondan en iyi sonucu almak için bir püf noktalar serisine ihtiyacımız var. Bu dikkat edilmesi gereken noktalar ile en başarılı sonucu elde etmeniz mümkün olacaktır. Seans süreleri 4-6 hafta olarak belirlenir çünkü; bu süre etkili sonuç alınacak süredir. Eğer seansları düzenli takip etmezseniz sonuç alamazsınız. Yani birinci adımda seanslara düzenli gitmek geliyor. Lazer epilasyon uygulaması sırasında cildinizde ağda kalıntıları deodorant ve parfüm gibi maddeler varsa sonuç almanızı olumsuz yönde etkiler. Temiz bir cilde uygulandığında işlem daha fazla verim almanızı sağlayacaktır. Lazer sırasında çok fazla güneşte kalmamak ve mutlaka güneş altında kalınacaksa özellikle yaz aylarında güneş kremi kullanmak önerilir. En iyi sonucu almak için size uygun bir sistemle ilerlemeniz gerekiyor. Bunların dışında özellikle dikkat etmeniz gereken bir konu başlığı bulunmamakla birlikte sürece başladığınızda aslında ne kadar kolay olduğunu da deneyimleyebilirsiniz. Sizin için en iyisini belirleyecek olanlar kesinlikle uzman güzellik merkezleri ve kliniklerdir. Doktor ve uzman estetiysen eşliğinde gerçekleştirilen lazer epilasyon işlemlerden maksimum düzeyde sonuç alınabilmektedir.

pervin dinçer
lazer epilasyon
epilasyon
güzellik uzmanı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir