Medimagazin logo

Normalleşme Başlıyor

Normalleşme Başlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Haber sitesi içinde yer alan son gelişmelere göre Korona virüsü ile yapılan mücadelenin ardından da normalleşme de yavaş yavaş  başladı. Özellikle alışveriş merkezlerinin açılmış olması bu konuda önemli bir aşama oldu.

AVM'ler Açıldı

Haber sitesi sayfasında yer alan en güncel gelişmelere göre virüs ile mücadele konusunda farklı bir döneme girilmiş durumda. Türkiye bu konuda son derece iyi bir görüntü çizdi. Bunun ardından normalleşme için adımlar da atıldı. Bunun ilk örneği ise AVM'lerde yaşandı. Dün açılan alışveriş merkezleri çok kısa bir zaman dilimi içinde büyük bir ilgi görmesini bildi. Özellikle uzun bir süreden beri evlerinde olan insanların hatırı sayılı bir kısmı buralara akın etti. Hatta rakamın bir milyondan fazla olduğu dile getirildi. Ancak bunun eskisinden çok daha farklı bir şekilde olduğu görüldü.

Belli Kurallar Var

Haber sitesi içindeki gelişmeye göre AVM'ye  giriş yapmak için gelen kişilerin ilk olarak ateş durumu kontrol edildi. Özellikle yüksek ateşe sahip olanların giriş yapmalarına hiçbir şekilde izin verilmedi. Ateş ölçme işini kapıda bulunan güvenlik birimleri üstlendi. Bunun yanı sıra bir diğer kural ise maske oldu. Bu virüsün çok kısa bir zaman dilimi içinde yok olması pek beklenmiyor. Bundan dolayı birçok uzmana göre maske artık hayatımızın bir parçası olacak. Özellikle kalabalık yerlerde buna dikkat edilmesi şart. Bu durum özellikle AVM gibi yerler için de geçerli. İşte bu yüzden maskesi olmayalar içeriye alınmadı.

Tek Hat Üzerinde İlerleme Kuralı

Haber sitesi içinde dikkat çeken bu habere göre özellikle tek bir hat üstünde AVM içinde ilerleme kuralının söz konusu olması dikkatlerden kaçmış değil. Bunun nedeni ise  sosyal mesafe. Aynı zamanda en az 1,5 metrelik bir aranın olması da şart. Bunların tümüne Alışveriş merkezlerinin ilk açılmış olduğu günde azami derecede bir uyum sağlandı. Ancak dikkat çeken bir nokta ise kalabalıklar oldu. Çünkü henüz virüsün yok olması gibi bir durum yokken insanların kendilerini bir anda dışarı atmış olması aslında birçok kişi tarafından risk olarak tanımlanıyor. İşte bu yüzden vatandaşların mevcut konularda çok daha tedbirli olması lazım.

Berber ve Kuaförlere İlgi

Haber sitesi gelişmesine göre insanların ilgi göstermiş olduğu bir diğer yer ise  berberler oldu. Ancak artık eski kurallar söz konusu değil. Yeni bir sistem var. Bunlar dün ilk defa uygulandı. Hem berberlerin hem de müşterilerin maske takması bir zorunluluk haline getirildi. Bunun yanı sıra her bir müşterinin kullanacağı ürünlerin tek seferlik olması gibi bir husus da söz konusu. Hatta bunlara uyum sağlamayan berberlerin ve kişilerin maddi para cezası ile cezalandırılacağı da açıklandı. Tüm bunların yanı sıra berberde sıra beklemek yok. Çünkü daha önceden bir randevu almak lazım. 

Sokağa Çıkma Yasakları Devam Edecek

Haber sitesi gelişmelerine göre ülkemizin bu konuda elde etmiş olduğu başarının birden çok nedeni var. Bunların başında elbette aksamayan sağlık sistemi geliyor. Bunun yanı sıra özellikle hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma yasağını da unutmamak şart. İşte bu yüzden mevcut sistemin devam etmesine dair bir karar alındı. Yani önümüzdeki hafta sonunda da bir sokağa çıkma yasağı uygulaması var. Hatta bunun tatilden dolayı dört gün şeklinde olması söz konusu. Böylelikle virüsün yayılma hızının çok daha düşmesi söz konusu olacak. Elbette bunun için kurallara uyum sağlanmak zorunda. Yani vatandaşlara büyük bir iş düşüyor.

 

haber sitesi
korona
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir