Medimagazin logo

Sağlığınız için Jakuzi Temizliğini İhmal Etmeyin! Jakuzi Temizliği Nasıl Yapılır?

İş yerinde yorucu bir günün ardından jakuzide dinlenmek kesinlikle bir zevktir. Hem bedeni hem de zihni rahatlatmaya ve gençleştirmeye yardımcı olur. Evim.com editörü Ahmet Özdemir, jakuzi temizliğinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi
Sağlığınız için Jakuzi Temizliğini İhmal Etmeyin! Jakuzi Temizliği Nasıl Yapılır?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Jakuzinizi temiz ve mümkün olan en iyi çalışma durumunda tutmanız, birçok nedenden dolayı zorunludur. Jakuzi temizleme hakkında daha fazla bilgi edinmek için ve farklı jakuzi modellerini incelemek için Evim yapı ürünlerini ziyaret edebilir ve brifing alabilirsiniz. Öte yandan birbirinden farklı nitelik ve görünüm jakuzi modellerini tek tıkla kısa sürede inceleyebilir ve arzu ettiğiniz jakuziyi en uygun fiyatlar ile satın alabilirsiniz. 

Rutin Jakuzi Temizliği

Jakuzinizi iyi durumda tutmak için rutin olarak bakımını yapmayı ihmal etmeyin. Jakuzinizi düzenli olarak doğru jakuzi malzemeleri ile temizlemek daha uzun ve daha kaliteli bir kullanım ömrü sağlayacaktır. Farklı ölçülerdeki jakuziler için de benzer temizleme uygulanmalıdır. Ayrıca satın alacağınız jakuzinin rutin bakımlarının nasıl gerçekleştirileceği ve doğru kullanımının nasıl olacağı da oldukça önemlidir.

Jakuzinin düzenli olarak temiz olmasını sağlamanın en iyi yollarından biri bir program oluşturmaktır. Her temizleme prosedürünün tamamlandığından emin olmak için hazırlamış olduğunuz temizleme programını kullanabilirsiniz. Jakuzinin bakımını takip etmek için bir takvim, bilgisayar veya mobil cihaz kullanabilirsiniz. Jakuzinizi temizlemeyi ihmal etmeniz durumunda sağlığınız ile alakalı sorunlar yaşayabilirsiniz.

İyice Temizleyin

Kullandığınız jakuzinin dikkat etmediğiniz, görünmeyen kısımları da vardır. Tam temizlik için jakuzinin her bir parçasını iyice temizlediğinizden emin olun. Bu sırada filtreye özellikle dikkat etmelisiniz. Düzenli kullanım nedeniyle, filtrede genellikle yağ ve kir bulunur. Bu da bulanık veya kokulu su gibi birçok soruna yol açabilir.

Filtreyi temizlemek için jakuziden çıkarın ve bahçe hortumunuzu kullanarak yıkayın. Daha derinlemesine temizlik için, çoğu jakuzi mağazasında bulunan bir filtre temizleme solüsyonu satın alın. Bu solüsyona batırın, durulayın ve değiştirin. 

Temizlemeden Önce Boşaltın

Yılda yaklaşık 3-4 kez jakuzinizi tamamen boşaltarak temizlemelisiniz. Jakuzi tamamen boşaltıldıktan sonra, iç kısmı ve bileşenleri temizlemek için bir bez ve jakuzi temizleme solüsyonu kullanabilirsiniz. Temizledikten sonra küvetinizi yeniden doldurmaya devam edebilirsiniz.

Jakuzinin Onarım Gerektiğine İşaret Eden Durumlar

Jakuzi gibi yüksek kaliteli bir spa satın aldığınızda, uygun bir bakım programına bağlı kalırsanız, sorunlar çok daha az olacaktır. Önerilen temizlik ve bakım programına uymazsanız veya eski bir jakuziniz varsa sorunlar kaçınılmazdır. Spa'nızın profesyonel bir onarım ihtiyacı duyduğu ilk beş işarete bir göz atalım;

Kokulu Su: Suyunuz kokuyorsa, bu muhtemelen suyun düzgün bir şekilde dolaşmadığının veya kirlendiğinin bir işaretidir. Tıkalı bir filtre, drenaj veya pompa da suyun durmasına neden olabilir.

Kirli Su: Spa'nızdaki su yeşilse veya daha da kötüsü siyahsa, kesinlikle bir sorun olduğunu anlarsınız. Yosun birikmesi suyun yeşile dönmesine neden olabilirken, siyah suyun olası nedeni kirliliktir. Suyu dengeleyerek, sterilize ederek ve şoklayarak temizleyemiyorsanız, boruların içinde korozyon veya başka bir ciddi sorun olduğunu düşünmek gerekir.

Soğuk Su: Jakuzinizin suyu gerektiği gibi ısınmıyorsa, SPA zamanınızın tadını çıkarmak oldukça zordur. Bu, muhtemelen jakuzinin kontrol panelinde ciddi bir soruna işaret eder. Sorunsuz jakuzi deneyimleri için evim bir tık uzağınızda!

Su Sızıntıları: Su seviyeniz düşükse, bir sızıntı olabilir. Küçük bir çatlak bile büyük bir soruna neden olabilir ve maalesef bulması inanılmaz derecede zordur

jakuzi temizleme
filtre
spa
evim yapi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir