Medimagazin logo

Sedef hastalığının tedavisinde çok dikkatli olunmalı

<p> Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serap Öztürkcan, sedef hastalığının, hasta sayısının fazlalığı, yaşam kalitesinde yol açtığı bozulma ve farklı hastalıklarla birlikte görülmesi nedeniyle çok iyi anlaşılması gereken bir hastalık olduğunu söyledi.</p>
Sedef hastalığının tedavisinde çok dikkatli olunmalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR (A.A) - Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serap Öztürkcan, sedef hastalığının, hasta sayısının fazlalığı, yaşam kalitesinde yol açtığı bozulma ve farklı hastalıklarla birlikte görülmesi nedeniyle çok iyi anlaşılması gereken bir hastalık olduğunu söyledi.

Öztürkcan, İzmir'de düzenlenen ''Sedef Hastalığı İnteraktif Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, sedef hastalığının dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok yaygın görülen, hastaların yaşam kalitesini büyük oranda olumsuz etkileyen bir hastalık olduğunu belirtti.

Sedef hastalığının geçmiş yıllarda deri hastalığı olarak değerlendirildiğine işaret eden Prof. Dr. Öztürkcan,
''Günümüzde, sedef hastalığının diğer organları da etkilediği kesinlik kazandı. Ömür boyu sürebilen bir hastalık olması nedeniyle tedavide çok dikkatli olunması gerekiyor'' dedi.

Hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçların etki ve yan etkilerinin çok iyi bilinmesinin önemine dikkati çeken Öztürkcan, şöyle konuştu:

''Sedef hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçların çeşitli yan etkilerinin bulunması nedeniyle sürekli değişik arayışlar içindeyiz. Hastalığın tedavisinde biyolojik ajanlar dediğimiz yeni tedavi ajanları Türkiye'de kullanılıyor. Bugünkü toplantı ile yeni tedavi ajanlarının etkilerini, yan etkilerini ve nasıl kullanılacağını interaktif biçimde tartışacağız. Deneyimlerimizi hekimlerimizle paylaşacağız. Çünkü Türkiye'de uzun süreli biyolojik ajan deneyimimiz yok.

İlaç kullanımı için oluşturulan kılavuz, ilaçların kullanım biçimleri ve etkilerine yönelik deneyimlerimizi hekimlerle paylaşacağız. Sedef hastalığı, hasta sayısının çok olması, yaşam kalitesini bozması ve farklı hastalıklarla birlikte görülmesi nedeniyle çok iyi anlaşılması gereken bir hastalıktır.''

Deri ve zührevi hastalık uzmanlarının yer aldığı toplantıya, Ege Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Alper ile Adnan Menderes Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Şendur konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıya katılan sedef hastaları, tedavi öncesi ve sonrasında yaşadıkları deneyimleri katılımcılarla paylaştı.

sedef
hastalığının
tedavisinde
çok
dikkatli
olunmalı
Yorum (4)
FATMA BİKBAY
47 YAŞINDA BAYANIM.7 YAŞINDA İLK OKULA GİDERKEN 1 .SINIFTA YAPILAN VEREM AŞISINDAN SONRA VÜCUDUMDA SEDEF DÖKÜNTÜLERİ BAŞLADI VE O GÜNDEN BU YANA HEP SEDEFLİYİM.YAPMADIĞIMIZ ALTERNATİF TIP TEDAVİSİ VE DOKTORLARIMIZIN UYGULADIĞI TEDAVİ ŞEKLİ KALMADI.EN SON OLARAK METHOTREKSAT TEDAVİSİ OLDUM AMA MAALESEF GEÇMEDİ.YAN ETKİSİ OLARAK SAÇLARIM DÖKÜLÜP KAN DEĞERLERİM BOZULUNCA 10.DOZDA BIRAKILDI.DAHA ÖNCEDE SİVAS BALIKLI GÖLE GİTMİŞTİM.BİRAZ HAFİFLİYOR SONRA YENİDEN ALEVLENİYOR.SEDEFE BAĞLI OLARAK GELİŞEN ROMATİZMA; SONUNDA BENİ 2 KEZ AÇIK KALP AMELİYATI OLMAK ZORUNDA BIRAKTI.ŞİMDİ DÖRT GÖZLE SEDEFİ İYİ EDEBİLECEK BİR TEDAVİYİ BEKLİYORUM.TÜM HASTALARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM .VE BU HASTALIĞI GEÇİREBİLMEK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞAN TÜM HEKİMLERİMİZE TEŞEKKÜRLER EDİYORUM
13
Cevapla
Erdal Akalın
Sedef hastalığında Cyclopamine müthiş kalıcı etkili.Bu etkinliği kanıtlayarak tıp camiasına kazandıran Biyokimya uzmanı Türk Prof.Dr.Sinan Taş'a,Sayın Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan 2006 yılında,bizzat kendisi ödül vererek teşekkür etmişti,hatırlayınız.
14
Cevapla
ihsan
Fatma hanım geçmiş olsun Allah şifa versin.
1
Cevapla
Frankie Bellevan
Çok geçmiş olsun Fatma Hanım.Dileğim ya bir şekilde meslektaşlarımızın sizi tedavi etmeleri ya da en azından daha fazla sorunla karşılaşmamanızın sağlanabilmesi.Siz ve sizin gibi şifa bekleyen tüm hastalara ben de sizin gibi acil şifalar,sağlıklı ve uzun ömürler dilerim.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir