Medimagazin logo

Tüp Bebek Tedavisinde PRP

Günümüzde kadınlar, daha geç yaşlarda anne olmayı tercih etmektedir. Ancak, kadınlar mevcut yumurtalıklarının tamamı ile dünyaya geldiklerinden, yaş çocuk sahibi olmada önemli bir faktördür. Bir kadının, sahip olduğu yumurtalarının kalitesi ne kadar düşükse, doğal yolla gebelik elde etme şansı da o kadar düşmektedir. Günümüzde, yumurtalık dokusunu yenilemek için çeşitli tedaviler uygulanmaktadır ve böylece kadınlar, başarılı bir hamilelik için daha fazla olanağa sahip olmuştur.
Tüp Bebek Tedavisinde PRP
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kadınlarda, yaş faktörünün yanı sıra tüplerin tıkalı olması ya da yumurtalık problemleri de kısırlık nedeni olabilir. Erkeklerde ise yine üreme organı ile ilgili sorunlar, sperm sayısı ya da kalitesinin azlığı ve bazı hormonal durumlar da kısırlığın nedenleri arasında gösterilmektedir. Bazen, çiftlerde nedeni belli olmayan bir kısırlık durumu da söz konusu olabilir. Her durumda, çiftlerin bebek sahibi olabilmesi için, çeşitli yardımcı üreme teknolojileri ve ek tedaviler ile başarı oranları her geçen gün artmaktadır. Bunlardan en yaygın olanı ise hiç kuşkusuz tüp bebek tedavisidir. 

Tüp Bebek Tedavisi Nedir?

Dünya genelinde, yardımcı üreme teknolojilerinde uzun bir zamandır tercih edilen tüp bebek tedavisi, bugüne kadar sayısız çifte çocuk sahibi olma olanağı sunmuştur. Yumurta ve spermin laboratuvar ortamında döllenmesine dayalı olan tüp bebek tedavisinde, bazen çeşitli hormonal tedaviler de gerekebilir. 
Tüp bebek tedavisinde, doğru koşullar oluştuğunda, bazen yalnızca bir yumurta hücresi ile tek bir sperm bile gebelik sağlanabilir. Gebelik elde etme şansını arttırmada, tedaviye ek olarak uygulanacak ek tedaviler de oldukça önemlidir ve günümüzde başarı şansının bu denli artmasında önemli bir rol üstlenmektedir. 

Tüp Bebek Tedavisinde PRP

PRP tedavisi, aslında özellikle son yıllarda adını sıkça duyduğumuz bir tedavi yöntemidir. Kişinin kendi kanından alınan plazmaların yeniden kişiye verilmesi olarak tanımlanan PRP tedavisi, tüp bebek tedavisinde de yüz güldürücü sonuçlar vaat etmektedir. 
PRP tedavisinin de aralarında yer aldığı ek tedavi seçeneklerinin tüp bebek tedavisinde başarı şansını arttırdığına yönelik yapılan çok sayıda çalışma, PRP tedavisinin oldukça etkili bir tedavi seçeneği olabileceğini göstermektedir. 

PRP Uygulaması Nasıl Yapılır?

Doğal yolla çocuk sahibi olamayan ve tüp bebek tedavisinde tekrarlayan başarısızlıklar yaşayan çiftlerde, bir sonraki tüp bebek denemesinde bazı ek tedaviler gerekebilir. Bu seçenekler arasında, son yıllarda PRP uygulaması ön plana çıkmaktadır. 
Rahim zarının beklenenden daha ince olması gibi durumlarda uygulanan PRP tedavisi, tüp bebek tedavisine ek olarak uygulandığında rahim zarını kalınlaştırabilir ve başarı şansını %50’nin üzerinde yükseltebilir. 

PRP Yumurta Kalitesini Arttırabilir

Rahim inceliği gibi durumlara bağlı olarak uygulanan bir yöntem gibi görünse de, kişinin kendi kanının kullanıldığı bir uygulama olduğundan, PRP tedavisi başka ek faydalar da sağlayabilir. Yumurtalık rezervleri yetersiz olan kadınlar ya da adet düzensizliği yaşayan kadınlarda da PRP tedavisi başarı şansını arttırabilir. 

PRP Kimlere Uygulanır?

•    Tüp bebek tedavisinde tekrarlayan başarısızlık durumlarında, 
•    Rahim zarının beklenenden ince olması durumunda, 
•    Yumurtalıkla ilgili çok önemli sorunların olmadığı durumlarda, 
•    İlerleyen yaş ile birlikte yumurtalık rezervlerinin azalması durumunda uygulanabilir. 

PRP İçin Gerekli Testler Nelerdir? Muayene Nasıl Yapılır?

Tüp bebek tedavisinde, PRP tedavisi gibi ek bir tedavi seçeneğine karar verilmeden önce, gerekli muayene ve testlerin yapılması oldukça önemlidir. PRP tedavisine başlanmadan önce, rahim içi ve yumurtalıklar ultrason ile muayene edilmeli ve gerekli yumurtalık testleri yapılmalıdır. Muayene sonrası ve testlerden elde edilen sonuçlar ışığında, tüp bebek tedavisinde PRP tedavisinin faydalı olup olmayacağına karar verilecektir. 

Kaynaklar:

http://www.prptupbebek.com/pihtilasma-hucrelerinden-zengin-plazma-prp-islemi-nasil-uygulanir/

https://www.bulenttiras.com/tup-bebekte-tedavisinde-prp

tüp bebek
prp
kadın doğum
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir