Medimagazin logo

Genital Estetik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Genital estetik, son yıllarda kadınların sıklıkla faydalandığı yöntemler arasında yer alıyor. Kimi zaman fiziksel olarak sorun yaşamaya neden olan kimi zaman da kadınları sadece psikolojik açıdan olumsuz etkileyen faktörlerin ortadan kaldırılması amacıyla gerçekleştirilen genital estetik yöntemleri, yüz güldüren sonuçlar doğurabiliyor. İşte genital estetik hakkında bilinmesi gerekenler...
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Genital Estetik Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Genital estetik, son yıllarda kadınların sıklıkla faydalandığı yöntemler arasında yer alıyor. Kimi zaman fiziksel olarak sorun yaşamaya neden olan kimi zaman da kadınları sadece psikolojik açıdan olumsuz etkileyen faktörlerin ortadan kaldırılması amacıyla gerçekleştirilen genital estetik yöntemleri, yüz güldüren sonuçlar doğurabiliyor. Hastanın ihtiyaçları, beklentileri ve şikayetleri dikkate alınarak en uygun yöntemle sorunun ortadan kaldırılmasını sağlayan genital estetik girişimler, çoğu zaman hastaların cinsel yaşam konforunu yeniden kazanmasını da sağlayabiliyor. Bu girişimler arasında en çok tercih edilenlerden biri labioplastidir. 

Labioplasti Nedir?
Labioplasti vajinada bulunan dış dudaklar ve iç dudaklara daha estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen operasyondur. İç dudaklar, dış dudakların hemen altında yer alan, dışarıdan görünmeyen, kan damarı ve sinir ucu bakımından zengin olan nemli dokulardır. İç ve dış dudaklar iki adettir ve klitorisin hemen üzerinde birleşirler. Çoğunlukla dış dudaklar bacaklar kapalı konumdayken iç dudakları örter. Ancak kimi zaman iç dudaklarda sarkık ya da asimetrik bir görünüm de olabiliyor ve bu durumda iç dudaklar dışarıdan bakıldığında dış dudakların altından görünüyor. İşte bu noktada devreye labioplasti ameliyatı giriyor. 

İç dudaklardaki asimetrik görünümü düzeltmek için de gerçekleştirilebilen bu ameliyat aynı zamanda sarkık iç dudakların daha küçük bir form kazanması için de yapılabiliyor. Sarkık iç dudaklar kadınları sadece psikolojik açıdan değil fiziksel açıdan da rahatsız ediyor. Sürtünme nedeniyle çeşitli rahatsızlıklar yaşanabiliyor ve aynı zamanda kadınlar bu sorun nedeniyle dar kıyafet giyememe gibi sorunlar da yaşıyor. Cinsel yaşamlarında özgüven sorunları gibi farklı problemler de yaşayan kadınlar tercihini söz konusu genital estetik yönteminden yana kullanıyor.
Daha fazla bilgi için
https://www.drbariskorkmaz.com/tr/labioplasti-ameliyati-bursa

Labioplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirildiği için hastanın herhangi bir acı ya da ağrı hissetmesi mümkün olmaz. Labioplasti işleminde fazla olan doku çıkarılır ve iç dudaklara daha simetrik, estetik açıdan daha düzgün bir görünüm kazandırılır. İyileşme süresi de hasta açısından oldukça konforludur. Sadece iyileşme döneminde enfeksiyon riskine karşı deniz, havuz, sauna ve hamam gibi ortamlardan uzak durmak gerekiyor. 
Aynı zamanda hastaya antibiyotik ilaç da reçete edilir. Hastaların bu ameliyat için tercihini deneyimli doktorlardan yana yapmasında fayda olacaktır. Böylelikle yüz güldüren sonuçlarla karşılaşılabilir. Özellikle Bursa’da hizmet veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz gibi deneyimli hekimler, en yeni teknikleri kullanarak hastaları şikayetlerinden kurtarıyor. Genital estetik girişimlerle hastanın daha konforlu bir yaşama kavuşması mümkün oluyor. 

Vajinoplasti Nedir?
Vajinoplasti de sıklıkla gerçekleştirilen operasyonlardan biridir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak vajina genişlemesi sorunu yaşayan kadınlar için uygulanan bu girişimde vajinaya daha dar bir form kazandırılır. Bu nedenle söz konusu ameliyat halk arasında ‘vajina daraltma ameliyatı’ olarak adlandırılır. Zorlu doğumlar, çok sayıda doğum yapmış olmak ya da yaşın ilerlemesi gibi unsurlar vajina genişlemesi sorununa yol açıyor. Bu da beraberinde cinsel ilişki sırasında vajinadan ses gelmesi gibi sorunları getiriyor. Haliyle kadınlarda özgüven kaybı, cinsel isteksizlik gibi problemler de ortaya çıkabiliyor. 
Tüm bu sorunları ortadan kaldırmanın en kolay yolu ise vajina daraltma ameliyatı olmaktır. Ameliyat süresi her hastada aynı olmaz ancak genellikle 30 – 60 dakika arasında tamamlanıyor. Ayrıca bu ameliyat ile birlikte labioplasti ameliyatının da aynı seansta yapılması mümkündür. Kısa ve sorunsuz bir iyileşme dönemi eşliğinde hastanın vajina genişlemesinden kaynaklı olarak yaşadıkları sorunlardan kurtulması mümkün olabiliyor. 
Daha fazla bilgi için:
https://www.drbariskorkmaz.com/tr/vajina-daraltma-ameliyati-vajinoplasti-bursa

Vajinoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Vajinanın daraltılması için gerçekleştirilen bu ameliyat öncesinde hastaya anestezi uygulanır. Genel anestezi sayesinde hastanın herhangi bir acı ya da ağrı hissetmesi mümkün olmaz. Operasyon sırasında vajina 3 – 4 cm daraltılır. Fazla olan doku kesi yolu ile çıkarılır ve ardından dikiş uygulaması yapılır. Vücutta kendiliğinden eriyen dikiş ipleri kullanıldığı için sonradan dikiş alınmasına da gerek olmaz. İyileşme süresi de hastadan hastaya değişir ancak klinik istirahat gerektiren bir ameliyat olmadığını da belirtelim. Bu ameliyat için de Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz Bursa’da en çok tercih edilen isim oluyor. Deneyimli olması, Bursa’nın gayet merkezi bir bölgesinde hizmet vermesi, hastaları ile kurduğu iletişim ve hastanın tüm sorularını detaylarıyla yanıtlaması gibi çok sayıda unsur kadınların vajinoplasti için rotasını Op. Dr. Barış Korkmaz’a çevirmesini beraberinde getiriyor. 

Perineoplasti Nedir?
Perineoplasti, perine bölgesinin estetik anlamda düzeltilmesi için gerçekleştirilen bir operasyondur. Vajina daraltma yani vajinoplasti ile eşzamanlı olarak da gerçekleştirilebilen bu operasyon düzensiz perine görünümü nedeniyle yaşanan sıkıntılara köklü bir çözüm olabiliyor. Perine bölgesi, vajina girişi ile anüs arasında olan bölümdür. Doğum sırasında epizyotomi kesilerinin düzgün bir şekilde iyileşmemesi, bu bölgede çıkıntılara ya da çöküntülere neden olabiliyor. Söz konusu problem kadınları sadece fiziksel açıdan değil psikolojik açıdan da olumsuz yönde etkiliyor. Dolayısıyla kadınlar yaşadıkları bu sorundan kurtulmak için perineoplasti işleminden faydalanıyor. 

Perineoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Bu ameliyat perine bölgesindeki katlantıların düzeltilmesi ve deri çıkıntılarının ortadan kaldırılmasına yönelik olarak yapılıyor. Operasyon öncesinde hastaya mutlaka anestezi uygulanıyor ve anestezi sayesinde hastanın acı ya da ağrı hissetmesi de mümkün olmuyor. Cilde kesi uygulanarak fazla dokunun ya da katlantıların alınması ve sonrasında da dikiş uygulaması yapılması şeklinde gerçekleştirilen ameliyat kısa zamanda tamamlanıyor. Hastaların bu ameliyattan faydalanmak için iş hayatına ya da günlük hayatına uzun süre ara vermesine gerek yok. Operasyon sonrasında iyileşme süresinin de gayet kısa olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda klinik istirahat gerekmediğinden ameliyatın ardından kısa bir süre sonra hasta taburcu ediliyor.

Hudoplasti (Klitoris Estetiği) Nedir?
Klitoris estetiği halk arasında ‘cinsel hazzı artırma estetiği’ gibi isimlerle de anılıyor. Bu operasyon klitoris üzerindeki fazla dokunun yani katlantının ortadan kaldırılmasına yönelik olarak gerçekleştirilir. Çünkü klitoris üzerinde fazla doku bulunması, kadınların cinsel ilişki sırasında haz alamaması gibi bir sonuç doğuruyor ve dolayısıyla hastanın cinsel yaşamı da olumsuz yönde etkileniyor. Orgazm olamama gibi sorunlara yol açan bu sorunun sadece tek bir seans halinde uygulanan operasyon ile ortadan kaldırılması mümkün oluyor. 
Klitoris üzerindeki dokuda sarkma olması da benzer sonuçlar doğuruyor. Kimi zaman genetik faktörler kimi zaman da kilo alıp verme gibi unsurlar bu dokuda sarkma olması sonucunu doğurabilir. Yaşın ilerlemesi de bu bölgede kırışıklıklar oluşmasına yol açabiliyor. Ancak söz konusu operasyon ile fazla dokunun alınması, klitorisin daha fazla uyarılmasını sağlıyor ve kadınların yaşadıkları sorundan kurtulmaları da mümkün hale geliyor. 

Hudoplasti Estetiği Nasıl Yapılır?
Ameliyata engel bir sağlık sorununun olmaması durumunda her kadın hudoplasti ameliyatından faydalanabilir. Operasyon anestezi altında yapılır ve acı ya da sızı hissedilmez. Fazla doku kesi yoluyla çıkarılır ve sonrasına vücutta kendiliğinden eriyen dikiş ipleri ile kesi uygulanan yere dikiş atılır. Böylece ameliyat da tamamlanmış olur. Hastanın bir şikayetinin olmaması durumunda aynı gün taburcu olması mümkündür. Sadece evde birkaç gün dinlenmeye ihtiyaç olabilir. 
Detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz:
https://www.drbariskorkmaz.com/

genital estetik
labioplasti
labioplasti ameliyati
vajinoplasti
Yorum (1)
bektaş ünlü
Çok faydalı oldu, tesekkurler
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir