Medimagazin logo

Tesettür Giyimde Alt ve Üst Uyumu

Tesettür giyim kombinleri oluşturulurken kıyafetlerin birbiriyle uyumu çok önemlidir. Tesettür giyimde alt-üst diye tabir edilen tesettür kıyafetlerin uyum içerisinde olması gerekmektedir
Tesettür Giyimde Alt ve Üst Uyumu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uyumlu giyinmek dikkat çekici olurken tesettür giyim kombinleri oluşturulurken kıyafetlerin birbiriyle uyumu çok önemlidir. Tesettür giyimde alt-üst diye tabir edilen tesettür kıyafetlerin uyum içerisinde olması gerekmektedir. Üst kıyafet seçiminde kullanılan tunikler, gömlekler, bluzlar alınırken nasıl bir kombin elde edileceğini aklımızda tasarlayarak almak gerekmektedir. Ayrıca alt üst uyumunda renk seçimi de oldukça önemlidir. Tesettür kombinleri, alt-üst uyumu açısından birbirini tamamlayıcı renkler olmalıdır. Renk uyumu yakalanmayan kombinlerde, hoş olmayan görünümler ortaya çıkmaktadır. Alt ve üst giyimin birbirini tamamlayıcı bir şekilde modellerde olması gerekmektedir. Örneğin dar bir kalem etek üzerine daha salaş modellerde tunikler giyilmesi gerekmektedir. Ayrıca alt üst giyimde dikkat edilmesi gereken diğer bir hususta yazlık ve kışlık ürünler bir arada kullanılmamalıdır.

Üst Giyim Kıyafet Seçimi

Tesettür giyim de üst giyim kıyafet seçimi yapılırken alt giyim dikkate alınarak seçim yapılması gerekir. Üst giyim ürünler; gömlek, bluz, tunik, kazak, hırka, kap, ceket gibi ürünlerdir. Bu giyim modellerinin her birinin farklı renk ve desende modelleri bulunmaktadır. Mesela bir tuniğin spor, klasik, uzun, kısa gibi birçok modeli ve çeşit çeşit renkleri bulunur. Günümüzde tesettür giyim sektörü, her bir ürünün farklı desen ve modelde üretimini yaparak tesettürlü bayanların beğenisine sunmaktadır. Ayrıca üst giyim ürünlerinin birçok farklı kumaştan üretimi yapılmaktadır.

Alt Üst Giyim Modelleri Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alt ve üst giyim birbirini tamamlayan parçalardır. Tesettür giyim alt ve üst giyimde dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:

  • Alt ve üst giyim birbiriyle uyumlu olmalıdır.
  • Üst giyim renk seçimi yapılırken, alt giyim rengine uygun olmalıdır.
  • Kumaş özellikleri birbiriyle uyumlu olmalıdır.
  • Alt ve üst giyimde rahatlık, şıklık ve estetikliğe dikkat edilmelidir.
  • tesettür hassasiyetine uygun vücut yapısına uyumlu olmalı, vücut hatlarını belli edecek şekilde dar olmamalıdır.
  • Her Yaşa Uygun Alt Üst Giyim Modelleri

Tesettür giyimde tesettürlü bayanların her yaşa uygun kıyafetleri rahatlıkla bulmaları mümkündür. Her yaşın kendine özgün giyim tarzı, tesettür giyimde farklı model ve desende kıyafet üretimine neden olmuştur. Günümüzde her yaşa uygun alt ve üst giyim modelleri rahatlıkla bulunabilir. Örneğin bir tesettür elbise modelinin çeşit çeşit her yaşa uygun renk ve desende üretilmektedir.

tesettur giyim
tesettur elbise
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir