Medimagazin logo

Yüksek İhtisas Üniversitesi’nden kadına şiddete uluslararası turnuvada tepki

FIMBA Turkey Cup Maxibasketball 2019 Turnuvası'na katılan takımlar, kapanış seremonisinde sahaya Türkçe ve İngilizce "Kadına Şiddete Hayır" yazılı pankartlarla çıktı.
Yüksek İhtisas Üniversitesi’nden kadına şiddete uluslararası turnuvada tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünya Veteran Basketbol Federasyonunca (FIMBA) Kocaeli'de düzenlenen basketbolun efsanelerinin yer aldığı Turkey Cup Maxibasketball 2019 Turnuvası'nın kapanış seremonisinde takımlar, sahaya Türkçe ve İngilizce, "Kadına Şiddete Hayır" yazılı pankartlarla çıktı.
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde Yüksek İhtisas Üniversitesi sponsorluğunda gerçekleştirilen turnuvada Türkiye'nin yanı sıra Slovenya, Macaristan, Ukrayna ve İrlanda'dan takımlar yer aldı.

Turnuvanın kapanış seremonisinde, FIMBA Türkiye Başkanı Banu Karadağlı ve diğer sporcular sahaya, "Kadına Şiddete Hayır" yazılı pankartlarla çıktı. Kadın ve erkeklerin eşitliğine dikkat çekmek amacı ile oynanan karma maçın hava atışını Ankara Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Paç, yaptı.

Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Paç, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir turnuvada yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Üniversite basketbol takımımızın böyle bir turnuvada bulunması bizim için önemli. İnşallah biz de gelecekte üniversitemizi spor alanında büyük umutlarla yükseklere taşımayı düşünüyoruz." diye konuştu.
Paç, turnuvadaki toplumsal mesaja ilişkin, "Kadınlar annelerimiz, kardeşlerimiz, bacılarımız, bizim en kutsalımız. Böyle bir turnuvada kadına şiddete yönelik protestoyu destekliyoruz. Bu organizasyonları yapanlara teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yüksek İhtisas Üniversitesi Basketbol Takımı Antrenörü Tofaş Basketbol Takımı efsanevi oyuncularından Ertuğrul Güler de kadına şiddete dikkati çekmek amacıyla sahaya pankartlarla çıktıklarını, her platformda ellerinden geldiğince "şiddete dur" diyeceklerini vurguladı.

yüksek i̇htisas üniversitesi
fimba
banu karadağlı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir