Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul etmiş sayılmaktasınız.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, 1’i kanser, 8’i solunum hastalıkları, 5’i diyabet olmak üzere 65 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını açıkladı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: - "Sağlık Uygulama Tebliği'nde yaptığımız değişikle 3'ü kanser olmak üzere 92 ilacı geri ödeme listesine aldık. Bu ilaçların 82'si yerli üretim niteliğine sahip"
SGK Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan:- "Aylık ortalama 30 milyonun üzerinde reçete yazılıyor ve ilaçları eczacılarımız aracılığıyla vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz"
Organ nakilli hastalar ömür boyu kullanmaları gereken bağışıklık baskılayıcı iki ilaca SGK'nın eşdeger ilaç hesaplaması sebebiyle kutu başına 10 ve 20 TL fark ödemek zorunda kalmış, POSTA da bu konuyu gündeme taşımıştı. Ve SGK'dan beklenen haber geldi: Eskiden olduğu gibi takrolimus ve zoledronik etken maddeli ilaçlar ödeme kapsamına alındı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) arasında imzalanan protokol ile eczacılar için toplamda 121 milyon lira değerinde bir iyileştirme gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliğindeki değişikliklerle, 5 adet kanser ilacının geri ödeme kapsamına alınarak vatandaşların erişimine açıldığını bildirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, Sağlık Uygulama Tebliğinde yeni düzenlemelerin olabileceğini belirterek "4 tane daha kanser ilacımızı geri ödeme listesine aldık, onun dışında çok sayıda ilacımız geri ödeme listesine girmiş durumda" dedi
Risk değerlendirme kriterlerine dayalı denetim yapan SGK, devleti dolandıran hastane, eczane ve medikal firmalarını tespit etti. Hayatını kaybeden veya doğum iznindeki hekimlerin tedavi yapmış gibi gösterildiği, ölen kişiler için tedavi faturası düzenlendiği ortaya çıktı
Türk Eczacıları Birliği, Sosyal Güvenlik Kurumu ve AFAD arasında yapılacak üçlü mutabakatla Türkiye'deki sığınmacıların ilaç teminine ilişkin esaslar belirlenecek
SGK ile TEB tarafından imzalanan ek protokolle, 2016 yılında yürürlüğe giren protokolün mali konularda enflasyon oranında artış yapılması düzenlemesi uyarınca, eczanelere ödenen reçete başı hizmet bedellerinde artış gerçekleştirildi
SAĞLIKTA dönüşüm programının 10 yılı aşkın süredir en önemli ayaklarından biri olduğu belirtilen fiyatlandırmadaki eşdeğer ilaç uygulamasının, akılcı ilaç kullanımına sekte vurduğu belirtildi. Tüm Eczacı İşverenlerSendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, bu durumun son dönemde amacını aşarak emekliye, çalışana, öğrenciye, memura, işçiye olmak üzere toplumun tüm kesimine maddi külfet olmaya başladığına dikkat çekti.
Kanser başta olmak üzere yurtdışından getirilen 1.5 milyar TL'lik ilacın oluşturduğu pazar, kavga çıkardı. Hakkında soruşturma başlatılan TEB, Rekabet Kurulu'nda savunma yapmadı. SGK ise yurtdışından ilaç getirme kararı aldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, SGK`nın geri ödeme listesinde yer almayan kanser ve nadir hastalıklarla ilgili ilaçları hızlı ve uygun maliyetle yurtdışından getirmek için eylülde ‘özel bütçe’ sistemine geçeceklerini söyledi.
TEİS Genel Başkanı Saydan: "İlacı kullanma mecburiyetinde olan hastalar ve bu ilacı hastalarına veren eczacıların ilaç bedellerinin, kurum menfaati bahanesi ile tam olarak ödenmemesi kabul edilebilir bir durum değildir"
SGK ile TEB arasında yürütülen ilaç alım protokolünde, Başbakan Davutoğlu'nun kamu adına rakamı revize etmesi ile kamu ile eczacılar arasında mutabakata varıldığı bildirildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacılar Birliği arasında 31 Mart'ta sona erecek ilaç temini protokolüyle ilgili olarak, "Onların talepleri var, bizim de bazı kısıtlarımız var ama bir noktada uzlaşacağımızı düşünüyoruz." dedi.
SGK, Sağlık Bakanlığından sigara kullanan hastalar için endikasyon dışı izin belgesi alınması halinde ilaç bedelinin karşılanmasında hiçbir sakınca bulunmadığını bildirdi.
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde sahte ve usulsüz reçetelerle Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) 1 milyon 75 bin lira zarara uğrattıkları öne sürülen 4'ü kamu görevlisi 6 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, "Gerek hastanelerce temin edilen gerekse eczanelerce karşılanan reçetelerin hiçbirinde genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin ilaca erişememesi ya da ilaçları kendi parasıyla temin etmesi durumu söz konusu değildir" açıklamasında bulunuldu
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında hastaların ilaç alımına yönelik protokolün bitmesine 14 gün gibi kısa bir süre kalırken protokolün imzalanmaması durumunda vatandaş ilacı artık parayla alacak.