Medimagazin logo

Son kontroller tamam! Bir şehir hastanesi daha hasta kabulüne hazırlanıyor!

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Çamsarı, Mersin Şehir Hastanesinde "son kontrollerin" sürdüğünü ve yakın zamanda hasta kabulüne başlanacağını söyledi.
Son kontroller tamam! Bir şehir hastanesi daha hasta kabulüne hazırlanıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı, kamu-özel sektör iş birliğiyle yaptırılan Mersin Şehir Hastanesinde "son kontrollerin" sürdüğünü ve yakın zamanda hasta kabulüne başlanacağını bildirdi.

Çamsarı, Mersin Şehir Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, hastanenin açılış sürecinin titizlikle ilerlediğini, artık kabul aşamasına geldiklerini söyledi.

"Çok kısa sürede tamamlanıp hizmete açılacak"
Çamsarı, hizmet için inşaatların bitmesinin yetmediğinin aktararak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir sağlık hizmetinin sunumu için eksiksiz sistemler ve eksiksiz kabul yapmak gerekli. Bu anlamda da tüm testler, sistemin doğru ve eksiksiz çalıştığını, sağlık hizmeti sunmaya yeterli olduğunu kontrol ediyoruz. Muayene ve kabul komisyonları bu amaçla çalışıyor. Bir prizden, son teknoloji cihazın çalışmasına kadar kontroller yapılıyor. Çalışmalar hızlı şekilde ilerliyor. Çok kısa bir sürede, birkaç gün içerisinde tamamlanıp hizmete hazır olduğunun tespit edildiği anda da hasta kabulüne ve hizmet vermeye başlayacağız."

 

 

"Bu hizmetin patronu kamudur"
Kamu-özel sektör iş birliğiyle yapılan hizmetin kamu garantisinde olduğunu belirten Çamsarı, "Kamu ve özel işbirliğinde sağlık hizmeti tamamen kamunun garantisinde. Vatandaşlarımız aynı şartlarda, daha önceki kamu hastanelerinde hangi hizmeti ne şartta alıyorlarsa şehir hastanemizde de alacaklar. Bu özel bir sağlık hizmeti değil, kamunun bir sağlık hizmetidir. Bu hizmetin patronu kamudur. Bunun bilinmesini istiyoruz." dedi.
 

mersin şehir hastanesi
ne zaman açılıyor
Yorum (2)
uz.dr.
Eksik KADROLAR lütfen Kurum İçi Atama ile tamamlansın. Yozgat şehir hastanesinde yapılan hata burada yapılmasın.(Yozgat Şehir Hastanesinde eksik 35 kadro ''mecburi'' hizmet ataması ile tamamlanmıştı) Her iki mecburi hizmetimi de 6.bölgede yaptım Mersin kurum içi atamaya açılırsa tabikî gitmek isterim. Sayın yetkililer mecburi hizmetini 6.bölgede tamamlayan ve kurum içi atama bekleyen yüzlerce meslektaşım var ve bu kadrolar onların hakkı. Bu kadrolar kurum içi atamaya açıldığında 20-30 bin puanla tercih edilecek yerler. Lütfen haksızlık etmeyin eksik kadroları kurum içi atama ile tamamlayın...
40
Cevapla
dr.mikro
ŞEHİR HASTANESİ & MECBURİ Hizmet insanın ne alaka diyesi geliyor gerçekten. Bu TORPİL düzeni devam edecekse kaldırın Kurum İçi Atamayı zaten torpili olan mecburide olsa gönüllüde olsa istediği yerde görev yapıyor olan torpili olmayan garibana oluyor. Mecburi hizmetimi Hakkari’de tamamladım ki eş durumu mazeretim olmasına rağmen kabul edilmedi ailem bölündü çocuğuma hasret bin bir zorlukla ( ki o zaman sözleşmede yoktu batıda görev yapan arkadaşımın çok altında bir gelirle) görevimi tamamladım. Yani her yönden mağduriyet. Çömez asistanım ne yaptı torpili vardı aynı ilde üniversiteden devlet hastanesine geçti hiç rahatı bozulmadan kurum içi atamada 29 bin puanla tercih edilen yerde ''mecburi'' hizmet yaptı. Mecburi hizmetim bitti 26 bin puanla kurum içi atamada ben ailemin yaşadığı o ile gidemedim. Yüzlerce belki binlerce hekim (ki bunların içinde mecburi hizmetini 5.6.bölgede tamamlayanlarda var) şehir hastanelerinde açılacak kadroları beklerken bunların mecburi hizmete açılması kabul edilemez. Sayın Bakanlık yetkilileri bu yanlıştan dönün artık. Kul hakkı yemek dinimizde Allah’ın affetmeyeceği büyük bir günah olarak kabul edilir. Mağdurların ahını almayın eksik kadro varsa açın kurum içi atamaya hak eden gitsin.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir