Medimagazin logo

Sağlıkta vaka başına ödeme durdu

Danıştay ayakta tedavide vaka başına ödeme yapılmasını öngören Maliye’nin tebliğini durdurdu
Sağlıkta vaka başına ödeme durdu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Danıştay ayakta tedavide vaka başına ödeme yapılmasını öngören Maliye’nin tebliğini durdurdu


DANIŞTAY, sağlıkta hastanelere ayakta tedavide vaka başına ödeme yapılmasına ilişkin tartışma yaratan tebliğin yürütmesini durdurdu. Maliye Bakanlığı’nın, sağlıkta tasarruf sağlamak amacıyla çıkardığı ‘Tedavi Yardımları Uygulama Tebliği’ni durduran Danıştay, bu kararı oy çokluğuyla aldı. Türk Tabipler Birliği ve Ankara Ticaret Odası’nın geçtiğimiz temmuz ayında yaptığı yürütmenin dudurulması ve tebliğin iptali başvuruları üzerine, Danıştay 5. ve 11. Daireleri, ortak duruşmada kararı ele aldı. Danıştay’ın kararının tebliğ edilmesinin ardından yeniden eski uygulamaya dönülecek.

Tebliğe göre, birinci basamak resmi ve özel sağlık kuruluşlarına başvuran hastalar için, diş ve 112 acil sağlık hizmetleri hariç, farklı tutarda, vaka başına ödeme yapılması, devamındaki tetkikler için ödeme yapılmaması öngörülüyordu. Vaka başına ödeme, resmi sağlık kuruluşlarında 11 YTL, özel sağlık kuruluşlarında ise 13.2 YTL olarak hesaplanmıştı. Hastanın diğer bir sağlık kurumuna sevk edilmesi halinde ise ise vaka başına ödeme 5 YTL olarak planlanmıştı.

Maliye, itiraz ederse, itirazı Danıştay Idari Dava Daireleri görüşecek. ATO, dilekçesinde, ‘Devlet vatandaşına, hastalanmaları halinde iyileştirinceye kadar bakmak zorunda olduğunu taahhüt etmiştir’ demişti.

Star
sağlıkta
vaka
başına
ödeme
durdu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir