Medimagazin logo

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi genişliyor

Elazığ'ın sağlık sektöründeki önemini artıracak merkezlerin kurulması için yapılan çalışmalar hızla devam ederken, 2008 yılı içinde tamamlanacak olan yeni merkezlerin Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete gireceği açıklandı
Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi genişliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'ın sağlık sektöründeki önemini artıracak merkezlerin kurulması için yapılan çalışmalar hızla devam ederken, 2008 yılı içinde tamamlanacak olan yeni merkezlerin Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete gireceği açıklandı.

İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Halit Gökalp, Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine katılan eski araştırma merkezi binalarında gerekli çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Vatandaşlara daha iyi şartlarda tedavi imkanı sağlandığını ifade eden Dr. Gökalp, "Eski araştırma binasının Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine ilave edilmesi ile birlikte, bu binamızda Nükleer Tıp Merkezi (Sintigrafi) kurulması çalışmalarına başlandı. Böylece bu alanda vatandaşlarımıza sağlık hizmeti verilmeye başlanacak.

Kardiyolojik tetkikler için diğer illere gönderilen hastalarımız burada oluşturulacak olan merkez sayesinde artık burada tedavi edilebilecek ve tetkikleri yapılabilecek. Yine bu binamızda fizik tedavi merkezi oluşturuluyor. Binamızın bir bölümünü diyaliz hastalarımızın kullanımına açacağız. Bölgemizde bulunmayan ve önemli bir eksikliği giderecek olan Yanık Tedavi Merkezi kurulması çalışmalarımız da sürüyor. Son derece önemli olduğuna inandığımız bu merkezin kurulması ile bölgemizde çok önemli bir sağlık merkezini ilimize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Gökalp ayrıca, kurulması planlanan bu merkezlerin tamamlanması ile birlikte tanıtımının yapılacağını da ifade ederek, "Elazığ'ın sağlık sektöründe bölgedeki önemini artırması ve bölgenin sağlık merkezi olması yolundaki çalışmalarımızı bundan sonraki dönemlerde de devam ettireceğiz" diye konuştu.

elazığ
eğitim
ve
araştırma
hastanesi
genişliyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir